Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 13 July 2011

kek coklat 1000 senyuman..... :)))))

OK... sj nak kongsi resipi kek kegemaran aku yg rmai org suka.... kek ni mmg sedap la... resipi asal nya ambek dari my sister, tapi setelah aku olah2 jadi lah kek niii lain dari yg lain dan kesedapan nya tuu... xdpat d gmbar kan... hehhehee... ok kita mula kan dgn bahan2 nya yer....

1 kotak susu dutch lady (RM1.50)
1 Cawan gula perang
50 gram serbuk koko

bhan kat atas ni masak atas api yerr,,,, smpai dia sebati smua nya la.... kalo ada ketol2 tu kacau la smpai dia lumat ok.... then biar kan sejuk dulu.... seketika....

myak 1 cawan
1 biji telor
1 cawan tepung naik sendiri
esen vanila

masuk kan dlam cmpuran tadi.... ekot turutan ....kacau2...

then bila dah sebati smua nya,...

utk menambah kan kesedapan, bleh la tmbah

cip coklat (sesedap rasa )
biskut oreo (ekut suka. )

tada.......... jadi lah....


ni bukan kek coklat aku bt tauu... ni just imej... kalo nak lagi sedap tuang kan coklat ganache atas kek tuuu...
bahan2 nak bt coklat ganache lak sng je... masak kan coklat dgn mentega....


KEK COKLAT 1000 SENYUMAN...

selamat mencuba............

eh3,, lupa lak nak gitau... kek ni kena kukus tau... baru dia moist... :)

Friday, 6 May 2011

ini lagu Lady Gaga terbaru tajuk JUDAS.... wlopon tajuk nya agak kontroversi sket tapi lagu ini tersangat la sedap... JUDAS ni kalo ekot kan nama seorang paderi,,, dan kebanyakan yg bernama JUDAS ni ada kaitan nya dgn agama kristian.. dan salah satu nya jgk ada lah HANTU.. hahahaa.. salah satu hantu yg telah merasuki EMILY ROSE dlam ceta THE EXORCISM OF EMILY ROSE .... ceta ni d buat berdasar kan kisah benar yg berlaku kepada seorang gadis yg berasal dari German , Anneliese Michel yg berlaku pada sekitar tahun 1976 di mana masa tu dia baru sj berumor 23 thun...

Music video kat atas ni just peminat dia ja... yg nyanyi lagu niii... Lady Gaga seniri ppon kagum dgq nyanyian fan dia nii dan aku amek ni pon dari fb lagi Gaga seniri...:) ok... lani meh aku bagi sket lirics lagu niiii... yg aku ubah sket sbb xmo dok sebut sgt nama si JUDAS tu...

When he comes to me, I am readyI'll wash his feet with my hair if he needsForgive him when his tongue lies through his brainEven after three times, he betrays meI'll bring him down, bring him down, downA king with no crown, king with no crown
I'm just a Holy fool, oh baby he's so cruelBut I'm still in love with you, babyI'm just a Holy fool, oh baby he's so cruelBut I'm still in love with you, babyOh-oh-oh-ohooI'm in love with u....ohh.. o...o I m in love with u I couldn't love a man so purelyEven darkness forgave his crooked wayI've learned love is like a brick, you canBuild a house or sink a dead bodyI'll bring him down, bring him down, downA king with no crown, king with no crown

'm just a Holy fool, oh baby he's so cruelBut I'm still in love with you, babyI'm just a Holy fool, oh baby he's so cruelBut I'm still in love with you, babyOh-oh-oh-ohooI'm in love with u....ohh.. o...o I m in love with u


sedap kan lagu ni bila dh d ubah skettt.. ok la pada dok sebut ja nama JUDAS tu berkali2... any way.. ENJOY...............................


this is the real video clip nya... bawu ja kuaq.. fresh lagiii :)

Wednesday, 4 May 2011

MY DREAM PERFUME..... LOLITA LEMPICKA... ORIGINAL VERSION..




Top Notes
Mahogany Pineapple Violet Ivy Star Anise Lemon
mahogany, pineapple, violet, Ivy, Star anisse, Lemon
Middle Notes

Orris Amaryllis Jasmine Vetiver Lily-of-the-Valley Licorice
 Orris, Amaryllis,Jasmin, Vetiver, Lily of the Valley, Licorice
Base Notes
Tonka Bean Almond Vanilla Vetiver Heliotrope White MuskTobacco Praline
Tonka bean, Almond, VAnila, Vetiver, Heliotrope, Whitemusk, Tobacco, Praline



Lolita Lempicka fragrance is based on licorice. Beautiful anise note is a perfect match to licorice and violet. The intensive green ivy note is fresh and optimistic. The almond is in harmony with woodsy iris and sweet vanilla, united with heliotrope and Tonka. It was created in 1997.
The nose behind this fragrance is Annick Menardo.

Perfume ni mmg bes, Bau dia agak misteri sket dan lain dr yg lain. First spray dpat bau tobacco yg sgt2 kuat, tapi bila dh dry down, jadi sedikit creamy dan vanila2 yg sgt2 sedap utk di makan.. :)

L DE LOLITA






Fragrance Notes

Bitter Orange Vanilla Cinnamon Musk Tonka Bean bitter orange, vanila, cinnamon, musk and tonka bean..



L de Lolita Lempicka by Lolita Lempicka is a Oriental Vanilla fragrance for women. L de Lolita Lempicka was launched in 2006. The nose behind this fragrance is Maurice Roucel. The fragrance features bitter orange, vanilla, cinnamon, musk and tonka bean.



L de lolita ni bau dia mmg sedap, Tapi di sebab kan cuaca Malaysia yg agak panas , bau dia xtahan lama. kalau di tempat yg cuaca nya sejuk mmg bau dia akan tahan lama. Kalo la bau perfume ni lebih kuat dan menyerlah, i think i like this one more than Lolita lempicka Original version :))))

1st time buat blog ... HEPPY on top of the world


Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart