Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 13 July 2011

kek coklat 1000 senyuman..... :)))))

OK... sj nak kongsi resipi kek kegemaran aku yg rmai org suka.... kek ni mmg sedap la... resipi asal nya ambek dari my sister, tapi setelah aku olah2 jadi lah kek niii lain dari yg lain dan kesedapan nya tuu... xdpat d gmbar kan... hehhehee... ok kita mula kan dgn bahan2 nya yer....

1 kotak susu dutch lady (RM1.50)
1 Cawan gula perang
50 gram serbuk koko

bhan kat atas ni masak atas api yerr,,,, smpai dia sebati smua nya la.... kalo ada ketol2 tu kacau la smpai dia lumat ok.... then biar kan sejuk dulu.... seketika....

myak 1 cawan
1 biji telor
1 cawan tepung naik sendiri
esen vanila

masuk kan dlam cmpuran tadi.... ekot turutan ....kacau2...

then bila dah sebati smua nya,...

utk menambah kan kesedapan, bleh la tmbah

cip coklat (sesedap rasa )
biskut oreo (ekut suka. )

tada.......... jadi lah....


ni bukan kek coklat aku bt tauu... ni just imej... kalo nak lagi sedap tuang kan coklat ganache atas kek tuuu...
bahan2 nak bt coklat ganache lak sng je... masak kan coklat dgn mentega....


KEK COKLAT 1000 SENYUMAN...

selamat mencuba............

eh3,, lupa lak nak gitau... kek ni kena kukus tau... baru dia moist... :)
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart