Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 28 October 2012

~AIDIL ADHA 2012 PART 1 ~

Waaaa.. tak sangka kan.. baru ja hari tu kita raya puasa, Sekarang dh raya haji puloks. cepat nya masa berlalu.. :) as always bagi aku and the sisters , Tak kira raya apa sekalipon kami tetap beraya dgn sakan sesakan yg mungkin... Sesetengah org kalau raya haji ni kurang mendapat tempat di hati mereka. baju raya pon tak pakai... dok masam ja kat dlam umah,, ada yg siap tdoq2 xigt dunia mcm xdak apa2 smbutan pn...Tetapi bagi aku and the sisters smua, kami melayan raya haji ini seperti raya puasa jgkkk.. Dan atur cara nya pon agak sama.... Pkai baju kurung smpai malam .. WAJIB! so pagi2 lagi siap2 mandi2 dan berpakaian smua , tlg2 mak kat dapor , baru lah kami smua keluar beraya ,, :) utk raya haji kali nii.. menu nya mee kari.. di atas permintaan ayahanda tercinta yg mmg suka sgt makan mee kari..

 tadaaaaa.. ini dia mee yg telah siap di celup,, tggu masa ja nak masuk dalam mangkuk dan terus ngap.

 kuah mee kari yg dh di siap kan oleh ibunda tercinta ,,, yummy


dan ini dia bahan2 yang di sedia kan utk di makan bersama mee,,, sedap2. tapi sbb kiter ni perut cap second hand , jadi xleh la nak hentam mee waktu pagi2 buta yg xberapa buta sgt kan,,, so,, lepas p melantak kat umah org2 lain , baru lah makan mee kat umah.. :)


orait kiter dh pn siap2 ni..dh ready nak keluar p beraya sakan.. nmpak bunga raya ni sma ja dgn warna tudung kiter kan... :) 

tb2 ada pulak adik ni, anak jiran depan umah pakai baju sedondon pulak dgn aku ni ha.. jadi ajak la dia amek gmbaq tapi tgk la muka dia ,, xrela,, haha. aku jgk yg maintain dgn senyuman walopon budak ni berat sgt2 , :)

jadi sementara menanti minah minah senget yg sedia maklum mmg lambat bersiap ni, amek gmbar kat pokok2 mak kiter yg tersergam indah kat halaman umah nii... :)

bunga taik ayam ni pon jadi mangsa jgkk... sbb comel warna dia seakan2 jgk dgn baju kiter .. :) destinasi pertama tentu lah kat tanah perkuburan ,, melawat kubur tok wan dan tok :) . Selesai melawat , mula la bergerak p umah mak menakan dan umah kawan2 baik.. dan kawan2 adik :) makan2 sembang2 gelak2., smpai pecah perut,,, :)



alhamdulillah dlam byk2 rumah, ada jgk yg sedia kan kuih raya mcm raya puasa,,, :) mak cik ni semngat dri kiter lagii.. haaa... jgn main2. 

tudia ,, nmpak dak... bukan main byk balang2 dia,, kerepek2 ada, kuih raya ada , kek ada, ketupat pn ada,,, makanan berat ,, nasik dgn gulai itik... pergggghhh.. mmg gerenti pecah perut kalo telan smua. Tapi lieya yg perut comel ni makan kuih raya sj dgn lahap nya. sbb xdak ruang dh dlam perut .. Tu pun menyesai dh ni pasai makan sikit ja.. hari nii dok teringat pulak nak makan kuih raya sedap2 tu... terasa mcm dok dlam mulut ni dah.. yumm yumm. :) . umah ni adalah umah kawan adik kiter pnya mak sedara,,, kalau mai sni sejak dulu2 lagi mmg makanan sedap2 .. depa ni org berada tapi x sombong x kedekut ,, siap dpat duit raya lagii kiter yg tua kerepot perasan muda ni, org bagi aku tibai ja.. hhehehee.. :) rezeki xleh tolak, semoga Allah sentiasa murah kan rezeki mereka, amin :) Lepas siap makan smua tu p pulak umah kawan dia yg btol2 pnya. makan2 bihun sup dgn laksa ,, terus lupa amek gmbaq .. 

mengkala yg ni mmg sempt... :) posing2 perasan kt pokok nyoq,, pasai kt umh kami xdak so kami agak perak sikit la klo jumpa pokok nyok mesti teruja... :)

lagiii... ni posing patern lain puloks

eh2 kt blkg ada pulok keta merah yg sedondon dgn kiter .. :)

asyik muka  kiter je kn.. letak muka adik kiter pulakk.. oi oi siti awat dok lena dlm gmbq pulak ... :)

aha,,, ni kat mna pulak dh ,,, umah husairi, sesi malam .. beraya lepas maghrib.. :) sakan noo ish2.. anak sapa pon xtau. time ni dok tggu makanan xsmpai2 lagi,, yg ada cuma 3 jenis kuih ja ...

 tgk muka kami smua x bermaya ja.. pasai makanan xsmpai lagii... bila dh smpai pelahap xigt dunia..
ni dua org adik kiter,, yg tdung pink tu bukan adik kiter. dia kawan adik kiter nama dia amina.. 

ni ha,, depa berdua ni besfren time form 6. sebelom si deyah tu melarikan diri dia p belajaq poli.. Lepas makan2 kenyang2 kat sni... kami pn terus kan perjalanan p umah melati pulak. tapi sbb dh terlampau syok dok bergelak2 ketawa dan cerita alam angker , terus xigt nak amek gmbaq ,,, balik umah dlam pukoi 11.30 malam dgn perasaan yg agak takut dan gementaq .. tapi alhamdulillah tak dak gangguan aneh wlopon sblom balik tu sakan ja dok bercerita,,, :)

Smpai2 ja umah ... rehat2 pkol 12 terus tumbang... dh xleh nak bangkit dh pn,, seluruh badan esp kaki dh sengal2..... to be continue .... :)
















No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart