Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 22 October 2012

HOBBIT TOWN, NEW ZEALAND

weeeee... cantik dok rumah kat bawah niii,,, sgt la unik kan... leh bayang kan kalo kita yg tinggal kat umah ni? hhehhehehe. mcm xcaya je kan... dlam alam fantasi ja rasa nya wujud yg mcm nii .. tapi percaya atau tidak rumah ni mmg wujud.. :) siapa yg tinggal kat umah yg cute nii,,, mesti lah org kerdil . betol org kerdil yg tinggal kat dalam niii... :) hehhehe.... sebenar nya ni adalah tempat di mana set penggambaran movie Lord of The Ring trilogy yg di kekal kan pada keadaan smasa penggambaran tersebut. So sekarang ni tempat ni menjadi tumpuan pelancong seluruh dunia kerana keunikan nya.. mana nak cari umah org kerdil mcam nii.. kat Malaysia pon xda.. :) 


Lokasi tempat ni adalah di Matamata, Newzealand.. Pembinaan bermula pada March 1999 dan pada bulan Dec tahun yg sma pembikinan filem lord of the ring pon bermula...Lokasi ini sebelom ni adalah Ladang milik Alexander. kalau nak tengok gambaq2 dia boleh la pegi ke laman web rasmi http://www.hobbitontours.com/

picture credit to : Amazing Places :))))

No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart