Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 31 October 2012

~SUPERSTORM SANDY~



Taufan Sandy: Sekurang kurang nya 46 maut , pihak berkuasa berdepan dgn masalah utk membekal kan semula kuasa dan transit utk berjuta2 penduduk yg terlibat.
"Kami tidak pernah mengalami keadaan seperti ini semenjak berkurun lama nya " ujar Gabenor New York, Andrew Cuomo, mengenai taufan yg telah menyapu habis kediaman penduduk ke dalam laut, banjir besar di kawasan telok dan telah membuat kan berjuta penduduk kehilangan kuasa dan pengangkutan


Taufan tersebut menurut New York City Mayor Michael Bloomberg berkata , alam semulajadi sgt lah berkuasa daripada manusia seperti kita.

~berita di petik dari nbc news~


P.s : Mcm pelik je kan gaya bahasa dan cara pnyampaian berita kat atas ni.. yg pasti asl kan maklumat smpai kepada yg membaca sudah la ... kan kan kan  :)



No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart