Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 29 December 2012

FACE OFF

Assalamualaikummm...
Anyeong haseyo beautiful people...
How is your day ??



Sekarang nak cerita pasal satu rancangan realiti tv yang saya sangat-sangat  suke tengok
Tajuk dia face off yang di tayang kan di astro HD Be Tv channel 720.
Apakah yang menarik sangat tentang Realiti Tv Face off ni..??
Well, Face off ni adalah pertandingan untuk make up artis .. 
tapi ni bukan mekap yang biasa tapi yang agak luar biasa . Mekap ni adalah mekap 
special effect yang mana
setiap minggu mereka ni di beri tugasan utk mencipta watak-watak seperti di dalam filem.
Cth macam watak org jahat, monster , hantu, org tua .. macam - macam la yang depa ni buat
setiap minggu yang akan buat penonton impress giler-giler.


yang ni adalah one of my favourite.
Watak Pemain Cello yang di fantasi kan mengikut watak yang bersesuaian dgn
filem-filem arahan Tim Burton .
(Alice in Wonderland, Nightmare before Christmas, Corpse Bride and the list goes on)
tgk yang nii,, skilled gila dia buat mmg menggerun kan kalo jumpa tengah malam 
muka mcm ni.. haha

yang ni pon salah satu dari watak yang berkaitan dgn filem Tim Burton jugak.
Ice cream man.. :)


pendek kata macam-macam makhluk yang depa ni cipta. 
Semua nya hebat2 belaka.
Walaupon di mata kita memang dah perfect dh 
tapi judges rncgan face off ni mmg straight gila.
Ada ja yang depa komen.. 
memang agak susah nak impress depa nii...


makhluk apa kah ini??
Nampak macam serigala jadian je kan.
So sapa2 yg berminat... jgn lupa tgk naaaa...
serius tak kan menyesal....
Dari sini kita leh tgk proses mcm mn depa nk hasil kn makhluk2 aneh yang kita salu ja
tgk kt tv... Walau pon bukan full process at least kita dapat gambaran sikit2...
kt youtube pon ada tapi kena pandai robek laaaa klo tak, tak jumpa....:)

Selamat menonton... 
gudbye!



2 comments:

  1. different makeup techniques are so amazing!

    happy new years to you! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea. i am so amazed every time. Happy new year to u too! @_@

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart