Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 2 January 2013

ABANDONED TUNNEL, RAILROAD , BRIDGES AND STATION

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people.. 
Saya nak share gambar-gambar jalan keretapi, terowong dan jambatan yang 
telah ditinggal kan di biar kan sepi..
Di suatu kawasan urban yang di ambil dari satu website 
yang telah membuat kan saya sangat teruja.
Jalan keretapi , terowong dan jambatan ini di tinggal kan dan di biar kan sepi atas 
sebab arus dunia yang semakin moden di mana 
jarak perjalanan dari satu tempat ke tempat lain telah menjadi semakin singkat 
dengan ada nya teknologi yang lebih moden 
yang telah di hasil kan sejajar dengan kemajuan dunia.. ewah ayat mcm karangan gitu..



Nampak tak , jambatan yang dulu nya gah berdiri kini telah pon roboh menyembah bumi :)



Bukan itu saja , malah stesen keretapi yang dulu nya sibok dengan 
gelagat manusia yang keluar masuk kini usang dan semakin di telan usia.
(p.s : mesti banyak hantu kat sini , hew hew)

 Jalan keretapi ni jugak turut menjadi tempat pokok-pokok menjalar dan rumput tumbuh meliar.

see ? dah pon jadi macam landskap sebuah taman pulak siap ada pokok bunga lagii :)

bangkai - bangkai keretapi lama yang tidak di gunakan lagii

 bangkai keretapi lagi ... dah leh masuk muzium dah ni

so what do u guys think ?
Ada rasa macam amazed dak tengok gambaq ni ? 
Walaupon semua nya kelihatan agak usang dan buruk ,
Tapi kesenian kecomelan tu tetap ada,, 

Until then ,
Appreciate what you hpave before its too late 
Lets live a heppy life..
Sarang hae!'

Picture taken at :
Urban Ghost Media site

No comments:

Post a Comment

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart