Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 2 January 2013

~BELAJAR BERSYUKUR DENGAN APA YANG KITA MILIKI ~

Assalamualaikum..
Anyeong haseyo everyone. :)
How is your day ? hope you have a better life than yesterday..
Hari ni masa check email company,
I came across satu email ni dari seorang uncle yang wish 
Heppy new year to our company.
So email ni sangat lah menyentuh hati dan sanubari kecil ku...
Nak tersentuh jugak.. 
sila lah enjoy dan hayati setiap gambaq kat bawah ni .. @_@


Kalau awak tak dak ramai kawan.......

Kalau awak rasa gaji awak rendah , macam mana plak dgn dia ni ?

Kalau awak rasa nak putus asa dengan hidup, fikir kan lah lelaki ini. 

Kalau awak rasa hidup ini sangat menderita , adakah penderitaan awak tu sama banyak dengan pak cik dalam gambaq ni ?

Kalau awak merungut pasal sistem pengangkutan negara awak , macam mana pulak dengan depa ni ?

Kalau masyarakat awak tak adil dengan awak, bagai mana pulak dengan nenek ni ?

Kalau awak rasa awak tak gembira , tengok lah keadaan mereka ni .

Benci sayur-sayuran ?? Mereka ni kebuluran sebab lapaq!

Adakah ibu bapa anda memberi kan anda pakaian yang sempurna ?
Mereka langsung tak ada!

Jemu dengan permainan yang ada di sekeliling skrg ??
Mereka langsung tak ada pilihan!

Seseorang bagi awak kasut adidas tapi yang awak nak nike kan ?
Mereka ada satu jenama ja !

Awak bersyukur tak dengan katil yang awak ada utk tidor ?
Mereka berharap mereka tak bangun langsung pon dari tidor!

Belajaq membuat kan awak rasa terganggu dan menyampah ke ?
Depa ni tak rasa mcm tu pon . malah menulis atas tanah!

Apa macam ?? Ada rasa insaf dak ?
Moral of the story.
Hargai lah apa yang ada di sekeliling kita sebab 
yang kita rasa kita tak ada , kita tak cukup , kita perlukan sesuatu,
Orang lain yang lebih malang dari kita lagi lah memerlukan kesemua nya ..
Kesian mereka kan...

Until then,
Lets live a decent life and help others in need :)



2 comments:

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart