Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 15 January 2013

~WORRIED ~




Anyeong.... :(
Al kisah nya kebimbangan ini berpunca dari sesuatu yang tiada kaitan dengan diri ku.
Company aku akan mengadakan annual dinner pada 2 Feb 2013.
Seperti kebiasaan nya dinner ini di adakan di sini sahaja setiap tahun.
Tapi untuk tahun 2013 yang gilang gemilang ini,
Company aku berbesar hati untuk buat dinner yang menggabung kan
kesemua site office dan quarry yang terlibat.
Dinner ini diadakan di Subang yang merupakan tempat menyimpan
segala khazanah harta taukey company yang tidak ternilai..
Jadi , kami yang berada nun jauh di utara ini
akan pergi ke sana dengan menaiki 2 bijik bas yang akan
membawa pekerja seramai 80 orang.
Pekerja ini pula berbilang kaum dan termasuk jugak warga asing.
Bas ini akan bertolak sekitar 8pagi pada tarikh berkenaan dan di jangka kan sampai
pada lebih kurang jam 4.00 petang.
Segala perbelanjaan pergi balik dan penginapan di taja oleh company.
Dan bas ini di jangka kan berlepas pulang pada keesokan hari nya 3hb Feb 2012.
Di manakah kebimbangan itu bermula?
Satu pasangan bangladesh yang akan mengikuti dinner ini mempunyai
seorang anak perempuan yang berumur 12 tahun.
Walaupon anak gadis ini berumur 12 tahun tapi tubuh badan dan raut wajah nya
bukan lah seperti kanak-kanak.
Jadi pasangan ini akan pergi ke dinner tersebut meninggal kan anak gadis ini
di kediaman mereka.(Quarry)
Dan di situ juga ada beberapa pekerja asing yang tidak pergi
di sebab kan ketiadaan permit .
So. Can you guys guess what make me worried so much????
Kerisauaan ini telah membuat kan sekeping hati ku ini
 menjadi sangat tidak tenteram .
My hearts torn apart just because of this!
Maybe i have nothing to do and think
that make me worried so much about her!
What if something happen to her ?
She was such a beautiful girl that will shake men`s heart and soul...
And without her parent around,
Something else might happen!
Oh my Allah,
I am worried sick for someone not related to me!
I understand maybe her parent want to go sight seeing but
i think their daughter are more precious than that annual dinner and company trip.
What a life!






7 comments:

  1. bahaya tu! dunia sekarang bukan boleh percaya :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela betol.. tapi kenapa ibu bapak dia x risau?! aduih. tension nya dah bengkak hati ni. @_@

      Delete
  2. bahaya tu... moga2 parents dia ambil langkah2 keselamatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kediaman mereka di atas bukit batu dalam kontena ja awak.. dan dia sorang ja pepuan yg tinggal kat ctu that night sebab mak dia suke hati tinggal kan dia kat situ. :(

      Delete
  3. auwww, spongebob yang comel! :)

    ReplyDelete
  4. bahayanya takkan parents dia tak terpikir apa2..saya yang baca nie pon jadi risau lak..yela bukan nak cakap tak percaya orang kan tapi kadang-kadang kita tak boleh percaya orang sangat kan? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la apa yang ada dalam otak parents dia . Sama ada depa tu memang tak fikir pasal tu atau buat2 tak tahu. saya pon tak paham. saya harap2 sgt tak da apa yang terjadi kat dia .amin @_@

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart