Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 20 February 2013

SEAWEED CRACKER aka KEREPEK RUMPAI LAUT

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people.. :)

Pernah dak hampa semua makan seaweed cracker ?
Kalao pernah alhamdulillah..
Kalao belom mai nak story sikit...
Seaweed cracker ni adalah snek tradisi org cina..
Yang di sedia kan masa CNY ..
Dan aku dapat rasa ni pon
sebab CNY jugak.. :)
Sedapppp...
Tu ja leh describe :)





Ini lah rupa nya seaweed cracker atau kerepek rumpai laut
yang sangat yummy,,
mula2 kunyah tu tak dapat rasa sedap lagii.
Tapi bila dah masuk dalam mulut banyak2 lama
rasa sedap mula spread all accross the taste bud...

Nak rasa ? Senang ja buat nii...
Bahan pon agak simple..
Kulit popia , seaweed , dan teloq..
minyak utk goreng..

Cara buat :
Sapu teloq kat kulit popia..
Pastu letak seaweed atas dia...
then letak telor sekali lagii
pastu tidan satu lagi kulit popia..
Kerat2 bentuk 4 segi n goreng...

Mudah kan.. so apa tunggu lagii
cepat try.. :)
Boleh buat utk hari raya jugak.

ok thanxx for reading :)

15 comments:

  1. xpenah makan..tp ofis mate,amoi ckp klu keringkan dulu bawu di goreng more sedap..dia la ckp.hhehe

    ReplyDelete
  2. oh kena kering kan dulu ye.. hehehe.. saya pon xtau jugak just judge cara nak buat dgn tgk pada kerepek tu ja...hehehhee.. thnxx for the info.. :)

    ReplyDelete
  3. pernah mkn, tdi bru je mkn. hehe. sedap ;3

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi..akak cakap sedap.. macam nak buat ja guna resepi atas..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la dik.. conform nak makan lagii.. :)

      Delete
  5. zizie kalau nak makan seaweed, gi mydin jela.. cari yg jajan punya.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat seniri la zizie.. lg untung . :)

      Delete
  6. pernah buat dulu...hahaha...tp end up mkn seaweed je...sbb sally dgn mama suka mkn seaweed :P

    ReplyDelete
  7. waaa boleh try ni..sy gile suka seaweed.:)

    ReplyDelete
  8. Salam singgah pagi dik...wahh...lama Diana nak cari resepi ni...terima kasih dik atas perkongsiaan ini...

    ReplyDelete
  9. Mang ada jual. 0177114417 tu nombor org tu klau nak. Area bt caves dia letak @eclipsstore_boutiquecafe IG dia. Leh tgk fb popiaseaweedfeeewwit

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart