Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 15 April 2013

FULL HOUSE TWO

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo everyone !
kamu kamu semua dah tengok ceta 
FULL HOUSE 2?
Kalao belom apa kata kamu kamu semua
tengok sekarang jugak...
kerana drama ini sangat lah bes dan menghibur kan hati..
yes Full house 2 ini bukan lah
sambungan cerita Full House 
yang di bintangi oleh Song Hye Ko dan Rain,
Tetapi Full house 2 ini cuma mengambil 
sedikit konsep yang sama shaja 
tetapi jalan cerita nya agak berbeza.
Ramai penonton yang tidak berpuas hati.
Sepatut nya direrctor tersebut letak nama lain
untuk drama ni. 
Baru lah x menimbul kan kontroversi.

Cerita ini berkisar tentang
seorang pewaris sebuah rumah yang di beri nama
 Full house yang
ingin mengambil kembali rumah warisan 
milik keluarga nya itu dengan bekerja
sebagai penyanyi kpop.
Gabungan Lee Tae Ik dan
Won Kang Hwi menghasil kan 
kumpulan Take One yang popular di
dalam dan luar negara..



Ini Lee Tae Ik ( Noh Min Woo-I) .
Hensem kan dia .. ^_^
aku memang tergoda, 
kalo sesapa pernah tengok drama 
Pasta @ My Girlfriend is a Gumiho,
mesti pernah tengok muka dia ni..
Kalao sebelom2 ni dia just berlakon
sebagai pelakon tambahan sahaja ,
kali ini dia jadi pelakon utama..
dan dia berjaya membawa watak nya dengan baik sekali...


yang ni Kang Hwi(Park Ki Wong)...
dia seorang yang sangat ceria dan 
sentiasa tersenyum. 
Perwatakan yang di bawa oleh dia
jugak ada bertentangan dengan Lee Tae Ik yang 
susah nak senyum... :)
Dia menghadapi masalah dengan mata nya
di sebab kan kecederaan semasa kecil.
Dia dan Tae Ik telah berselisih 
faham di sebab kan perkara yang kecil.
dan mereka sering bergaduh..


yang ini pulak Jang Man Ok (Hwang Jeungeum).
Dia ni master hapkido ( kita pggil taekwondo).
Tapi dalam masa yang sama dia minat sangat 
dengan dunia fesyen.
Dia di besar kan oleh datuk dia,
sebab mak dan ayah dia meninggal
masa dia kecik .
so bila datuk dia kena pi luaq negara ,
dia amek peluang untuk menjual 
baju di studio hapkido tersebut
dan jugak dalam online.
Dia bertemu dengan ke dua2 
lelaki kacak kat atas ni pd 
masa yang tak terduga..
Dan tak semena2 dia menjadi
stylist kepada bintang kpop ni.
Walaupon dia ni tak fashionable ,
tapi dia berjaya pikat hati kedua2 lelaki kat
atas ni jugak :)


Untuk mendapat kan balik 
Full house ,
Lee Tae Ik bekerja sekras nya ...
Namun bila skandal-skandal mula 
timbul membuat kan kedudukan mereka tergugat..
dan mereka membawa haluan masing2..


yang ini salah satu scene dalam ceta ni
yang mana kedua2 ni jatuh kedalam lubang
sebab si Man Ok ni nak ambil kucing yang jatuh kat dalam.
Last2 dua2 skali jatuh kat dalam..
Tapi depa akhirnya dapat menyelamat kan diri.


so lepas depa dh leh keluar dri lubang tu kunci pulak hilang,
so depa terpaksa la tdoq kat kabin ni.. 
mula2 si Tae Ik ni biar ja Ma Ok tdo luaq ,
Tapi dia kesian dia pon angkat Man Ok 
masuk dalam dan tdo kat dalam Kabin
Masa ni Tae Ik dah rasa 
lain macam dah,,
Bunga2 cinta tu mula berputik dah,


waktu ni lah datuk Man Ok balik
dan terkejut tengok ada sorg lelaki
bersama dgn cucu dia,
But still dia menyambut kedatangan Tae Ik 
dengan hati yg terbukak.
Sebenar nya selepas Tae Ik tinggal kan
sykt rakaman nya , dia
dok sembunyi kat umah Man Ok ni la.
mencari ilham untuk buat karya muzik 
yang terbaru sebagai comeback.
Wlopon dia tinggal kan U entertainment tapi
dia tetap gigih berusaha nak 
dapat kan balik Full House.


akhir sekali semua berjaya mendapat
apa yang mereka ingin kan...
so kepada yang ada bad impression 
tentang ceta ni..
cuba lah try tengok..
mesti terpikat ..


selamat menonton!
I hope u guys like it ^_^


6 comments:

  1. Sounds like a fun drama to watch. I thought it was the continuous from the early Full House. That one im not sure have I watched it or not x)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep its not. but people criticize it before even watching it. :)

      Delete
  2. it's a rom-com right? nape ek the director went with full house kalau takde kaitan whatsoever dengan full house 1? konfius -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb rumah pusaka tu nama nya Full house. pastu nama Man Ok tu kalo di inggeris kan mksud nya Full house. dan nama Full house untuk rumah warisan tu jugak di amek dr nama Man Ok yang di beri oleh datuk Man Ok kepada dia. Ayah Tae Ik tu dulu belajaq hapkido dgn datuk Man Ok tu.. Cuba lah tengok ceta ni nanti hilang la confius. Full house 1 saya langsung tak tengok so xdapat nak bagi komen yang lebih. ^_^

      Delete
  3. Jm x tgk laik citer ni dan 2 org pelakon kacak tu my favourite actor uiks tetibs je kan heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la tengok la.. :) yg sorg hensem gila, yg sorg lagi sgt lovely.. :) memang tergoda..

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart