Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 30 June 2013

ETUDE HOUSE CC CREAM GLOW AND COTTON FIT BB CREAM

Assalamualaikum...
anyeong haseyo everyone.. ^_^
i am back with product review. yay!
So for today.... 
Its a review about 
Etude house product that is 
CC cream *glow*

and
Precious Mineral BB cream cotton fit  *W13-natural beige*



cc cream dan bb cream ni amat sesuai bila di pakai bersama... 

kat atas ni muka saya yang kosong 
tanpa secalit bb cream..
pencahayaan indoor..


yang ni pulak wajah saya selepas sapu cc cream..
Di sebab kan muka saya ni tak dak lah cerah sangat,
pakai cc cream sahaja tidak memadai... ^_^

Kebaikan cc cream :
1.anti penuaan 
2.Melegakan stress -  stress kat muka ja ok 
3.Menghidrasikan kulit.
4.Memutihkan kulit.
5. Pelindung dari sinar matahari.
6. Mengembalikan tona kulit yang sekata.
7.Melembut kan tekstur kulit
8. Membuat kan kulit wajah kelihatan berseri.. 

Semua nya 8 in 1 benefit ok ?
so boleh la cuba mana tau berkesan utk kulit kamu semua ..



So untuk mendapat kan coverage yang lebih,
saya sapu bb  cream di atas lapisan cc cream tadi.
Benefit bb cream ni xyah cite la kan..
satu dunia pon dh tahu. ^_^
So begini lah hasil nya..
Cara nak sapu tu dengan menepuk-nepuk 
krim tersebut di atas muka saya... 
Untuk coverage yang lebih..
anda boleh jugak sapu dua lapisan bb cream ...
Selepas siap sapu saya terus mekap mcm biasa...
(lipstick, blusher,eye liner, eye shadow)
without compact or loose powder..
sebab kalao letak powder lagii
akan terserlah lah kelutongan wajah saya ...

so macam manakah hasil nya ??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada !


Beginilah hasil nya apabila siap complete dgn mekap.
Yang gambar pencahayaan outdoor.
Basically saya memang suka bb cream dan cc cream ni..
Tapi satu ja tak suka sebab silap pilih shade ..
Saya rasa W34 honey beige tu lebih sesuai dengan saya..
Yang ni buat muka saya jadi macam tepung gombak sikit...
Apa-apa pon sangat berpuas hati dengan product ini...


Berminat ???
Boleh ja cari kat kedai2 etude house berdekatan anda,
atau kalau nak harga yang lebih murah,
Boleh lah order dengan saya... ^_^
Pm me at mystique3298@gmail.com..
Will give u the best price in town !!
ok lah.. setakat ini sahaja coretan saya utk hari ni...

Thanxx so much for reading! 
bye!!















4 comments:

  1. produk from Japan ehh :-)
    JM pun pakai product from Japan..Hada Labo :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korea lah JM... ^_^ tapi xtau pasai pa depa tulis bahasa Jepun kat description tu...

      Delete
  2. mata tu dh abis besor ye kak liya? jajajaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab mata kecik tu kena buat mcm tu baru la nmpak besaq. hehehe

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart