Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 26 July 2013

KUDA LAUT JANTAN BERANAK ?


Betol ke kuda Laut Jantan beranak ??
Ya betol.. Semasa proses persenyawaan,
kuda laut betina melepas kan 1500 telor 
kedalam kantung kuda Laut lelaki.
Senang paham nampak dak kat depan perut dia tu, hehhe..
Kuda Laut Jantan akan membawa telur itu
selama 9 - 45 hari sehingga telur-telur itu fully develop 
menjadi kuda laut tetapi saiz nya sangat kecil,
macam kat dalam gambar tu la.
Selepas anak-anak kecil tu dilepas kan,
maka kuda laut lelaki pon melepas kan 
tanggungjawab nya untuk menjaga anak-anak kecil itu...

sekian! thanx for reading ^_^

source : I`m Loving Animal 

2 comments:

  1. banyak tu 1000 plus telur. very tiny bity lah tu ye the babies.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la fae . kuda laut susah nak pupus la mcm niii... :)

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart