Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 31 July 2013

YAY! HARI NI ADA JAMUAN BERBUKA PUASA !_!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo everyone....
Hari ni Liya and the gengster sekelian akan bersantap
sajian buffet di Hotel Seri Malaysia... 
Selepas beberapa tapisan, kajian
dan perbandingan harga di buat akhir nya
Hotel Seri Malaysia yang menjadi pilihan.. ^_^
Mula-mula tu memang nak pi sini,
tapi tiba-tiba ada sorang pak cik ni umah dia kat Kuala Nerang.
Jadi nak balik dari Kangaq kata nya jauh la.
(kak Nurul pon org Kola Nerang tapi boleh ja attend)
So kami pon cuba lah cari hotel-hotel
yang menyediakan buffet kat negeri kedah pulak..
Malang nya kebanyakan nya harga utk 1 kepala MAHAL.
Harga dalam lingkungan RM45 - RM60.
Ada yang murah tu tapi menu dia kurang istimewa.
Setakat teloq masak lemak kat umah pon leh buat.
Tak payah nak berlarak pi jauh-jauh nak makan..
Betoi dak ??
Pastu dah tak jumpa kat Kedah so
kena pilih Hotel Seri Malaysia jugak la... amin
lega sebab dekat dengan umah aku .. hehehe..
Geng2 yang tak leh pi makan kat hotel ni
depa akan makan kat atas Kuari .
Makanan ala-ala kenduri la kot.
Nak tau dak berapa harga untuk satu kepala utk malam ni??
RM38nett - dewasa 
RM25nett - kanak -kanak
Murah kan ???
Tapi kalo kat Perlis ni memang murah pon...
Hotel-hotel lain pon harga yang lebih kurang saja.
Contoh nya :
Putra Palace , Dewasa - RM35nett, kanak-kanak - tak ingat :)
Putra Brasmana , Dewasa - RM32 , Kanak-kanak - RM18
Haaaa.. murah kannn.. Mana nak dapat murah macam ni ?

Hanya di Perlis sahaja.. ^_^



Ni lah senarai makanan yang akan masuk
ke dalam belly comel Liya.. hehehee..
So kena make sure pakai baju yang longgaq2
untuk menampung kebuncitan perut selepas
bersantap malam ini..
Semua makanan ni Liya tengok berasas kan
resipi makanan indonesia ..
Memang best la sebab tak pernah lagi makan
makanan indonesia niii.hehhee
Sekali sekala kita jadi perak buih ^_^
Kalao memang sedap gila bulih la mai makan lagi kat sini
di hujung-hujung Ramadhan...
Anyway malam ni Liya update k...
Until then, have a nice day Everyone!
Bye!



6 comments:

  1. Murah tu rm35 per head klau area kl ni susah sikitlah

    Cepat update nk tgk menu kt hotel tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malam ni baru nak pegi la JM. Jm tengok kat atas tu ada menu nya . hehehe

      Delete
  2. x penah lagik bukk pose kat hotel.huuu

    ReplyDelete
  3. klw nk berbuka di hotel..nak kena booked dlu ke main pergi je ?

    ReplyDelete
  4. klw nk berbuka di hotel..nak kena booked dlu ke main pergi je ?

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart