Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 5 August 2013

BISKUT NESTUM

Assalamualaikum......
Anyeonghaseyo beautiful people....
Alhamdulillah hari ni berjaya menyiapkan kuih raya yang pertama
iaitu Biskut Nestum ^_^
Actually , Liya tak rancang pon nak buat kuih ni.
Tapi sebab bahan-bahan utk nak buat kuih lain tak complete ,
Liya pon jumpa resipi ni dalam blog someone tu .
Dah terlupa la blog apa .. anyway
thank u for the recipe.. ^_^

bahan -bahan :

250g butter
1 cawan gula castor
1 biji telur
1 sudu esen vanila
1 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
3 cawan nestum

cara - cara :
1. Pukul mentega dengan gula castor sehingga kembang
2. setelah itu masuk kan telur dan esen vanila.
3. Masuk kan kesemua tepung dan nestum. kacau hingga rata.
4. Bentuk kan menjadi bulat dan tekan..
5. Golek kan ke dalam nestum.

Selamat mencuba kawan-kawan..
Biskut nestum ni tersangat sedap.. ^_^



6 comments:

  1. biskut nestum ni sedap kan,tapi tak pernah cuba buat lagi.hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap sangat . rasa dia rangup2 . ^_^

      Delete
  2. mesti rasa lemak2 sikit..nyummeh..sempat lagi ke JM nk buat ni..skrg pun masih kat opis..esok baru cuti huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah JM lemak rabgup krup2. sempat ja JM ^_^ cuba lahhh

      Delete
  3. cam senang je buat neh.. biskut nestu, ni lebe kurang biskut oat la kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya dik. mudah ja.. kebanyakan biskut ni cara buat nya lebey kurg ja

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart