Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 21 August 2013

CROP CIRCLE

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo everyone all around the globe...
Liya nak kongsikan something yang sebelom ni buat Liya
rasa sangat-sangat amazed.
Hampa penah dengaq dak pasai CROP CIRCLE ???
Dalam bahasa melayu apa ekkk... 
Bulatan di atas tanaman kot.. hehehehee... 
Bulatan mcm mana yang di maksud kan tu ??
Sila lihat pic di bawah ini...

Pada pandangan pertama , hampa rasa siapa yang buat ni ?

Adakah ini angkara alien ?
Atau pon manusia yang suka buat havoc lebih utk menakut kan
dan menyusah kan orang lain untuk mengkaji benda ni ?



Sebenar nya fenomena crop circle ini bukan lah perkara baru.
Crop circle ini telah di temui sejak tahun 1970 lagi
di kawasan ladang di England.
Ladang-ladang yang menjadi tumpuan ialah
Gandum, oat, jagung, barli, dan macam-macam lagi...
Ahli bijaksana telah mengkaji crop circle ini sejak dulu lagi,
Namun sampai sekarang tidak menemui jawapan yang tepat....
walaupon ada yg mengaku depa yg bt.
Ini kerana crop circle ini di siap kan dalam masa semalaman
di mana si pembuat ini membuat crop circle ini tanpa pengetahuan sesiapa..


Pada tahun 1991, dua org lelaki yg bernama Bower & Chorley
mengaku bahawa mereka berdualah dalang kepada 
kehadiran crop circle di ladang-ladang sejak tahun 1970.
Mereka mendapat inspirasi utk membuat crop circle ini
selepas kejadian " Tully `saucer nest` case" apabila seorang petani menjumpai tanda berbentuk
bulat pada tanaman nya pada malam UFO dilihat di kawasan tersebut..
Patut lah 90% daripada crop circle banyak di jumpai di England sahaja.
Yang lain2 tu kat negara lain seluruh dunia. 


Ciptaan mereka ini tersangat lah cantik dan 
mereka ini sangat lah kreatif,
Bayangkan lah mereka dapat mencipta pelbagai bentuk ni dalam
masa yg agak singkat sahaja...


Selalu nya crop circle ini akan muncul di antara bulan April ke bulan September saja,.


Ini lah perangai orang putih..
suka buat sesuatu yang agak kreatif walaupon tiada kegunaan..
apa kata kita cuba buat kat pokok padi plak..
Aku rasa xsempat nak g tolak pon dah kena ligan dengan tuan tanah.
Kalo kawan2 nak tengok design2 crop circle yang lain.
Boleh google ekk sebab ada banyak lagi 
design lain yang Liya tak letak kat sini pon...

Bye!



12 comments:

  1. nice info....tapi,kreatif...hehheeh...

    ReplyDelete
  2. tapi cantek kot..seni katenye kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seni yang menjadi tumpuan ramai.. ^_^

      Delete
  3. apa2 pun, cantik dan kreatif.. kan3!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la zizie,,rjin plak depa ni buat keja mcm ni ..

      Delete
  4. Replies
    1. yela iqa. lawa sesangat. iqa cuba tgk design2 lain . byk sgt2

      Delete
  5. hehe Qeela masih lg ragu2 bile bab UFO ni, sbb so far mmg takde jumpe lg dlm Quran or hadis, and even bnyk2 research pd ahli agama pun, plg koman pun ckp wallahualam, xde jumpe, and even cmnh 'even kuman pun ade disebutkan, so if alien wujud, mustahil takde dlm Quran" . propa yahudi je agknye..wallahualam.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah rasa nya pon macam tu jugakkk,,, konon2 ada alien la macam2 la yahudi ni benda yang tak da pon boleh jadi ada.. buat semua orang confius ja

      Delete
  6. nice entry,memang cantik sgt!! tgk dr atas...terlebih kreatif heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupon ini kerja gila tapi memang sgt cntik :)

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart