Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 26 August 2013

INSIDE THE PALACE

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo semua!
Sekarang ni Liya nak kongsi kan gambaq-gambaq
yang di ambil oleh adik Liya semasa
dia pegi teman mak untuk ambek pingat kat istana 
sempena hari keputeraan DYMM Tuanku Raja Perlis
pada bulan May yang lalu..
Sebab mak pon dah lama berkhidmat dalam sektor kerajaan
dan setiap tahun memang menda ni ada.
So jom tengok gambaq... ^_^

Selepas terima pingat ada majlis makan-makan .
Tengok gelas di raja ni. Siap ada lambang Perlis lagi 

Ni pinggan diraja..
Cantik nooo pon ada lambang jugak ^_^

Ni semua geng-geng otai yang akan terima pingat

Nasik yang dah di isi ke dalam pinggan di raja ^_^
Boleh tahan gak lauk dia.

Ni macam puding kastad ja , kan ?

Secawan teh di raja.. untung depa dapat minum teh dari cawan
yang comel ni.

Mak kiter, tengok kat kain tudung tu lah .
pingat ke orang panggil tu ^_^

Selepas siap makan penerima anugerah pingat di raja 
boleh posing-posing kat dalam ni yer...


Kuning payung di raja .

Tempat raja duduk ni panggil apa ek.. 

Mak dan kawan mak . Rasa cam baru kenal je nih.

tangga pon cantik gila kan. ^_^

Nampak macam bunga segar ja kan . cantik..

Pntu masuk dewan makan tadi.

Sunflower.. cantik. tak tau ni hiasan or pokok idup..
Dekat dalam istana ni ada muzium jugak
yang akan di buka time hari keputeraan DYMM sahaja.

Kaki gajah ?? betol punya ke neh?

Wow cantik nya. ini rasa nya hadiah dari luar ni.


Lepak-lepak kat cushion raja dulu ^_^

Antara barang yang terdapat daam muzium.

Wow.. ni DYMM punya IC card yang lama. 
di frame kan . klasik !

Replica rumah.

What is this ? Macam bunga emas je kan.





Apa menda ni ? macam ada peta harta karun dalam tu kan


Yang kat atas tu cop di raja.



Pedang.


Yang ni bunga emas. ori ok ?
Kalo curi yang ni conform kaya. LoL


Nampak macam kerusi yang di gunakan raja pada zaman dahulu 

Pakaian di raja.

Ni jade. ori okey. hadiah from China i think.

Wow.. banyak nya. i bet tentu ni raja yang punya.


Penyapu zaman dahulu .. raja yang punya jugak ni.


Ini macam al - quran je kan.

Wee bunga silver lah..


Batu Amethyst from Brazil. koleksi di raja. weee.
kalo amek buat batu cincin ni memang cantik ^_^

What is this ? also donno.


Ni kat atas bumbung di raja ni. cantik kan dia punya design.


Eh siap buat bunga raya lagi. comel...

hahahaaa... display picture kat sini tapi tak tau
nak explain pulak. yer la.,
bukan Liya yang pegi pon..
so dah tentu memang tak tau la...
Apa-apa pon hope u guys enjoy the picture

Bye!

16 comments:

  1. woaaa bestnya dpt masuk istana ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la adik akak la yang best nya. akak tengok sambil gigit jari ^_^

      Delete
  2. pinggan dia lawoo tu,seronoknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cntik kan , umah kita xda cm ni ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. aahh cawan ni tempah kat oversea kot

      Delete
  4. wah!!!!bestnye...baru first time tengok bunga emas dan silver...wakakakak...(gangsa lah)hakhakhak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar, gangsa ke ? ah lantak lah nampak mcm silver jer pon.. huhuhu

      Delete
  5. wah.. masuk istana.. bestnya.. tak pernah masuk istana, tapi pernah dinner sekali dengan sultan kedah a.k.a yang dipertua agung

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah dinner dgn sultan kedah lagi syok hehehee...

      Delete
  6. menarik gak collection diraja nikan lieya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya .. cantik sesangat.. kita xda koleksi cam ni ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart