Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 29 August 2013

OPPA SARANGHAE : KANG JI HWAN

Assalamualaikum..
Anyoenghaseyo everyone.....
Seperti yang anda semua sedia maklum
dan maybe ada yang belom tahu, 
pelakon korea yang paling Liya minati adalah
KANG JI HWAN oppa...
ok mai nak tempek gambaq dia satu ^_^
Aha... comel dok ? ehhehehee
okeh... nak start cena ni ek.
Orait2 mula2 nak ceta macam mana leh suka minat gila kat dia ni ..
Ada satu drama ni.
tajuk dia HONG GIL DONG.
Tengok citer ni sebab ceta ni
dia pnya jalan cerita di tulis oleh Hong Sister .
Who's Hong sister ..
ala yang buat ceta You are beautiful tu lah..
Ceta yang dia buat kan bes-bes.
Pastu plak dalam ceta HONG GIL DONG ni.
ada JANG GEUN SUK.
Jadi tertarik lah nak tengok.
Cuba google pelakon utama.
1st time tgk alahai mana hensem pon tapi
takpa la sebab Jang Geun Suk ada.
Las2 bila dah tengok ceta tu, Jang Geun Suk 
di lempar entah kemana sebab dah jatuh hati dengan style oppa kita nii.. ^_^

Ni time berlakon ceta HONG GIL DONG lah.
Liya paling suka kalo dia berlakon dengan perempuan ni.
Kakak kiter lah ni... SUNG YU RI 
nanti ada masa ceta pasal kakak kiter plak ek.
So lepas dh tengok ceta Hong Gil dong dan sangat puas hati ,
mulalah cari ceta lain yang dia berlakon
So jumpa lah ceta COFFEE HOUSE

Tapi tak suka sangat ceta ni sebab ending dia.
Sebab last tu dia bercinta dengan perempuan yang kiter tak suke?
Tau dak sapa? Alah perempuan gatal dalam ceta My Girl tu la.. 
Sapa ek nama dia Park Si Yoon ke apa ..
so memang tak best lah!
Then lepas ceta ni, keluaq pulak ceta 
LIE TO ME.
Kai ni bergabung plak dengan Yoon Eun Hye.

Ceta LIE TO ME ni memang besh!
Tapi satu ja agak terkilan sebab last 2 @ 3 episode tu 
orang lain yang tulis sebab penulis asal tu jatuh sakit.
thats why la kalo anda tengok ceta ni dan perasan,
awal nya memang romantik komedi gila-gila ketawa terbahak.
Tapi bila dah hujung-hujung jadi romantik emo terlebih 
dan tak da lawak sangat dah.
Tapi still ceta ni memang sangat bes... 

Then movie ni pulak dia berlakon
dengan kakak kiter lagi ^_^
Memang best ceta ni sebab dari seorang polis yang
tak terurus gemok dan hudoh,
dia berubah jadi lelaki yang hot. ^_^
Pastu drama yang paling latest sekali 
INCARNATION OF MONEY.
Nak buat review ceta ni pon tak pernah sempat.
InsyaAllah akan buat review tak lama lagi.


Dalam ceta ni dia bergandingan dengan 
Hwang Jung Geum.
Aku suka gak dia ni berlakon..
Ceta ni bes dan Kang Ji Hwan tetap mengekal kan
style dia yang slumber badak nak mampus tu..
Suke sangat-sangat...

Jom tengok biodate dia :
Name komersil : Kang Ji Hwan
Nama Sebenar : Jo Tae Kyu 
D.O.B : 20 March 1977
Height : 184 cm
Weight : 73 kg
Family : Mom , Dad and Sister.
utk info tentang drama dan filem yang pernah dibintangi nya
tekan SINI

Okey dah la kot melalut pasal oppa kesayangan ni,
Ok next time nak ceta pasal oppa lain plak yer.
Bye!
Kang Ji Hwan oppa , Sarang hae...












4 comments:

  1. baru kenal...hakhakhak....ader lagik satu pelakon hensem gak...name dye song je rim(sy lah tuh)hakhakhak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahhahaaaa... ha yg tu memang hot.. bila nak buat drama ni.. ramai yg tengah tunggu ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. tak rugi lah akak ceta pasal dia yer sebab adik2 smua tak kenal dia . hehehe. mun try tengok salah satu drama dia dan mun boleh nilai senri kebolehan dia berlakon ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart