Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 11 September 2013

BAJU BANYAK TAK BASUH OI...

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people...
Lani musim hujan la, setiap malam dan siang.
Ujan pasti turun tak kira time dan xleh nak budget,
Bila tengok dalam raga baju busuk mak aiii.
dah pon penuh pon.

Nak basuh boleh tapi nak sidai tu lah masalah nya.
Pengering plak rosak so memang masalah bertingket2 la.
Kalo pengering ada sng sangkut ja kat mana-mana keliling rumah pon xpa.
Jadi kalo nak basuh kot2 mana pon kena gak ada matahari.



Malam ni walau ribut taufan , hujan dan petir pon,
kena gak basuh baju malam ni ^_^


25 comments:

  1. kat sabah pun sama sis, hujan je memanjang

    ReplyDelete
  2. kat sabah pun sama sis, hujan je memanjang

    ReplyDelete
  3. musim hujan sekarang ni sayang... biasalah tu, tapi betul walau apa pun baju still kena basuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahh betol tu kak farah.. kena jgakkk basuh wlo apa pon terjadi ^_^

      Delete
  4. Replies
    1. klo ada panas ok lagii. kat sini pagi2 dh ujan dh

      Delete
  5. kat sini pon hujan liya tapi kena paksa basuh..
    akak sehari jer dah penuh mesin..kalu 2 3 hari tak basuh, mau segunung kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rakyat ramai hehehehe... saya pakai sorg pon dh jadi gunung tu ^_^

      Delete
  6. anto dobi je kak,sekali sekala,heee..tempat nana mendung gitu,ada jugak hujan kadang dalam tengahari camtu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah hantar dobi kena kuaq kan dt lak.. dh la tengah sengkek ni . huhu

      Delete
  7. LOL..sally pulak mesin basuh rosak..hahaha...terpaksa cuci baju tepi sungai..eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaaaa... basuh tepi sungai mcm org zaman dulu best gak... ^_^

      Delete
  8. hahahaha...k.el mencik tgk kain2 berlambak x basuh
    hujan ke x hujan ke..basuh tetap basuh..setiap hari
    kering x kering lantakkkkkkkk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkulat-kulat pon lantak lah k.el kan jnji dah basuh harhar

      Delete
  9. basuh jgn x basuh..heehe..hujan sg x menentu..pagi cantek punye cuace..pstuh tengahri nah amek kau..hujan pulak..susah kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tu lah.. pagi2 jemur semua kain tu .. bila tgh hari hujan turun xda org plak kat umah xdak sapa plak nak angkat kan kain tu ,, huhu

      Delete
  10. x pa basuh ja kan ada pewangi downy baru lieya 2 he he sure nye wangi even ujan pun, yang penting lieya perah ja kuat2

    ReplyDelete
  11. samala..baju susah nak kering..

    ReplyDelete
  12. kat sini pun cuaca lembap..kadang hujan petang sampailah ke malam..

    ReplyDelete
  13. kat tempat akak hari2 redup je walaupun tak hujan.. petang memang akan hujan sampai malam..

    ReplyDelete
  14. Sekarang kan musim tengkujuh =) Vee cuci je tiap hari, kalau ada panas Vee jemur. Kalau tak ambik baju yang nak dipakai pastu letak dekat kipas. Haha.. Yang penting semua tercuci setiap hari. Tak larat nak cuci bila dah byk sgt :S

    ReplyDelete
  15. Sini pun sama.. Tapi ari ni nampak cerah sikit.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  16. biasa la sis.. musim hujan tak menentu skang ni..
    huhu..

    ReplyDelete
  17. kalau asyik hujan mmg susah baju nak kering..adeii :P

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart