Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 29 September 2013

BALIK KERJA AWAL UNTUK JAMUAN MAKAN.

Assalamualaikum.
Anyeonghaseyo pretty people..
Ni nak cerita pasal kelmarin..
Ada jamuan makan kat taman perumahan,
Sabtu kan aku memang kerja half day.
Tapi demi takut makanan habeh aku celapak balik awai sejam
iaitu pukul 12 , kalo ikut kan kena balik pukoi 1 kan.
so masa sampai umah adik aku yg sorg tu tak pi lagi.
Mak ja yang dah pi dengan adik kecik skali.
Then ada sorg lagi adik form 5 pi kelas tambahan.
Sebab terlampau lapaq tu la aku dengan gelojoh nya meninggal kan
adik aku yg dok ada kat umah. 
Tu pon sebab adik form 5 tu belom balik kan,
So depa pi berdua lah.
Aku pon jalan kaki sebab dekat ja pon kan.
Tengok-tengok time tu belom start makan lagi.
Dok bagi ucapan plak aku dok mundar-mandir kat situ las-las
ucapan pon berakhir apa lagi serbu tak cukup tanah la.. hehehee

Nampak tak... semua dh berjalan menuju ke tempat ambil makanan..
Dari jauh dah nampak mak aku.
Pakai baju hijau tu la. heeheee..

Nasi tomato ayam.. sodap..
Tapi depa boh banyak sangat nasik tu sampai kenyang terlajoks..

Satay! favoritas! dh telan dua cucuk baru sedaq habaq nak 
snap pic, so memang mcm peliks sikit lah,
Tapi still leh buat orang tergugat iman kot , hehe..


Ketupat! Sedap. tapi tak leh makan banyak .
Nasik tu lah punya pasai buat jadi kenyang....
Eh ada lagi sebenaq nya macam laksa , ais kacang and kotiau goren.,
roti john pon ado.. tapi tak dan nak amek gambaq .. huhu..

Yay dapat hamper!
ada cabutan bertuah . tapi nampak cam semua ja yang dapat..
Maybe depa memang buat hamper tu banyak kot kan.
Ok lah janji dapat.
Jamuan ni berbayaq , 1 family equal tu RM50.
Makanan kelmarin memang banyak gila lah.
Sampai boleh wak balik ...
tapi wak balik pon tak banyak sangat la....
Okey lah setakat ni saja!!
Bye!!

P.s : Moral of the value : Jangan dok tamak sangat nak makan
like there is no tomorrow ^_^


10 comments:

  1. opps! tergigit laptop lak bila nampak sate :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sabaq zizie .. kang laptop xapa2 gigi yg patah hehe

      Delete
  2. dah lama tak makan sate. sedapnya. nak pergi carilah lepas nie. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... beli byk ek hana.. makan puas2 tau ^_^

      Delete
  3. Sodapp. Meleleh peluhh. Eh, air liur.. Ahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi beli tu vee.. nanti kang kempunan lak ^_^

      Delete
  4. Replies
    1. cuti diet untuk hari jamuan sahaja .. takkan nak lepas peluang.. no no no ^_6

      Delete
  5. macam sedap ja kan? hurm ok la 2 x rugi pun blik awal hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheeee.. over ja kan balik awal padahal makanan byk gila2

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart