Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 13 September 2013

MY LONG LOST PENPAL : VICKY

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo pretty people !_!
Korang masa sekolah dulu penah ada penpal tak ??
Kiter ingat lagi masa sekolah dulu ni
siap ada perkhidmatan mencari penpal dari serata dunia.
So masa tu Liya pon tak ketinggalan .
Sapa tak nak kawan dengan orang luar negara kan


Zaman dulu internet tak lah macam sekarang.
Kalo nak internet kena pegi cc dengan bayaran RM3 sejam.
Selalu kalo ada duit lebih sikit mesti akan pegi lepas sekolah.
So cari punya cari dapat lah beberapa orang penpal.
Masa tu umo 15 tahun.
Selepas berhubung melalui email mulalah bertukar-tukar alamat pulak.
Sebab kiter tak dak internet kat umah,
better kalo tulis surat pakai pos ja.
Lagipon boleh pos barang-barang kan ??
Tapi lepas dah masuk sekolah asrama,
masa untuk menulis agak terhad.
Pastu bila dah sambung belajaq kat Kelantan lagi la bertambah-tambah
tak dak masa kan.. so kami pon lost contact .
Pastu kan earlier this year,
kiter dapat satu message kat fb yang sangat-sangat
membuat kan kiter terkejut dan excited .


aku sepantas kilat terus email di alamat yang tertera ^_^
tak sangka dapat jumpa balik dengan someone yang
memang kiter tak terpikir langsung akan muncul
semula di dalam hidup ini dan
dia pon turut mencari aku di laman sosial.
Actually sebelom ni pernah gak cuba cari kat fb, twitter dan macam-macam
lagi tapi langsung tak jumpa...
So kawan-kawan mesti tak sabaq nak tengok
wajah kawan baik kiter ni kan ^_^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaaaaaaaaaaaa....
Ini lah dia VICKY !!


Dia sebaya dengan kiter tau,,
Dia baik sangat... surat-surat dia yang dulu semua nya
kiter masih simpan lagi dan lepas dapat message kat fb
kiter take time untuk baca balik semua surat-surat tersebut.
Melalui surat tersebut lah kiter dapat merasakan kembali
betapa rapat nya kami berdua dulu-dulu
dan bertapa baik nya dia pada aku ^_^
Kenal dulu pon sebab westlife!
Aku dengan dia minat sangat kat Shane Westlife.
Sekarang ni langsung tak..
Pelik kan.. rugi ja habes kan duit semata-mata nak
dapat kan poster Shane dulu..
Tapi kalo tak dak shane tak dak la aku nak kenal dengan Vicky kan
so time kasih la shane..
Walaupon kami berdua dah tak minat Shane lagi
tapi hubungan persahabatan kami tetap utuh ^_^

Letak gambaq Shane sekeping noo. hehe..
so lepas dah berhubung balik banyak benda lah yang nak ceritakan
Vicky dengan bangga nya bagi tau aku yang
dia berjaya mendapat pakwe orang Ireland
(Shane kan orang Ireland thats why la mcm teruja sikit )
Boyfren dia ni sebenar nya duda beranak satu.
Dulu pernah berkahwin dengan perempuan Jepun.
Nak tengok ??? Ok mesti kena tunjuk sebab
nak suruh hampa semua tengok betapa comel nya anak
mix blood Japan + Irish ni..

Comel tak ? Aku tak pasti pak we dia ni umo berapa
tapi rasa nya 30 ke 40 macam tu lah kot.. ^_^
Depa belom merancang untuk berkahwin lagi.
Vicky ni kan dia sangat open minded dan menerima kiter seadaanya.
Walaupon tahu kiter ni orang Islam dia still kawan dengan kiter.
Dulu kiter pernah ada seorang penpal ni,
lepas dia tahu kiter islam terus dia dah tak hantar surat lagi.
Pengetahuan dia tentang agama kita pon boleh tahan.
Dia tahu bulan lepas kiter puasa dan bertanya keadaan kiter.

Ni poskad yang aku bagi kat dia .
Poskad ni aku beli masa pi Songkla beberapa bulan yang lalu...
Dia cakap Krismas ni dia nak datang sini.
Tapi tak tau lah jadi ke tak..
Kalo jadi nanti kiter update untuk tatapan kalian semua okey ??
Dia ada gak ajak aku pegi umah dia,
Tapi tiket mahai gila kot..
Alahaiii.. teringin gak kan nak pegiiii..
kena tunggu kaya sikit baru lah boleh pegii..
Sekarang ni walaupon tak selalu,
kiter memang akan berhubung antara satu sama lain...
suke sangat sebab dapat menghubungkan kembali hubungan yang hamoir 10 tahun terputus..

P.s : Kawan-kawan pulak ada tak penpal masa sekolah dulu?
Tak kira lah yang still berhubung atau tak ^_^

 

27 comments:

  1. pen pal teringat zaman kecik2 dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak ^_^ dari darjah 6 lagi dh sibok cri penpal .. hehehe ^_^

      Delete
  2. wahhhh ! ada penpal lepas tu sweet gila vicky masih simpan surat2 korang . nnti jangan lupa update kalau dah jumpa . teruja ni ! wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait dear ^_^ ujung tahun niiii.. tungguuuu ^_^

      Delete
  3. bestnye ade pen pals. mcm seronok je dgr cite awk ni. cx mase sekolah tk prnh nk kesah psl ni sbb tk tau pn achaner nk gune komputer. hahaha! it's so funny. nanti say hai kt penpals awk tu ye! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehheeeee.. orait nanti kiter akan sampai kan ^_^

      Delete
  4. Wah! I know how this feels!! Mesti excited giler kann :D Wah wah wahhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessss excited sgt2 mcm nak pgsan pon ada ^_^

      Delete
  5. Penpal.. hehehehee... tak pernah tahu pun.. dulu email pun tak reti sangat nak guna hahaha..

    famous giler ada kawan seluruh dunia macam ni.. pastu tukar poskad.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. org yang travel seluruh dunia tu kan lagiii untung ^_^

      Delete
  6. whoaaaa bestnye ada penpal :D fae xde huhu.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. org korea x nak kawan dgn kiter uhuk.. kena belajaq bahasa korea dulu bru leh kawan.. ^_^

      Delete
  8. sama! iqa ada jugak kawan penpal dulu. ktorg berutus surat. lawak betei.ahaha

    ReplyDelete
  9. kak farah dulu ada jugak penpal masa sekolah..tapi dah lost contact sebab dulu kami pindah rumah a few times dan memang tak inform dia :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon sama gakk, penpal saya pon cm tu gak.. berpindah pnya psl las2 lost contact cm tu ja , nasib baik jmpa balik ^_^

      Delete
  10. yup dulu-dulu masa sekolah ada penpal jugak..and bila dah study kat Uk ramai kawan-kawan yang still in contact..

    ReplyDelete
    Replies
    1. weee.. lagi lah seronokkk ada kawan dr luar ramai3 . syok nya stdy oversea ^_^

      Delete
  11. seronoknya tngok. dah terpisah lama lepastu jumpa balik, best best! nanti klu berkesempatan jumpa, update tau. mesti happening!. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure! mesti update punya.. harap2 jadi hehehe

      Delete
  12. bestnye ada pen pal..sy tak pernah ada pun..kak Lieya nak jd pen pal sy tak?sy kn orang oversea jugak..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaaa.. boleh2.. akmal jadi penpal kak liya ekk. kira akmal lagi untung la. leh kawan dgn org luar xyah berutus surat dah .. lagii seronok ^_^

      Delete
  13. mmg comel ank pakwe dia,hee,vicky ni sinkh ke kak? eh,betul ke nana eja tu,huhu...

    ReplyDelete
  14. best nye..dulu kalau kwn internet percaya je..tak bnyk sngt tipu2..skrang ni dah xde feeling mcm dlu2 da..banyak bona org mnipu..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart