Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 10 September 2013

OPPA SARANGHAE : SO JI SUB

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful ladies!
 Eh rasa macam dah lama tak buat entry gedix macam ni kan..
Well, once in a while kena gak kan gedix.
Eh gedix dengan pelakon korea tak per
sebab depa dok nun jauh di sana kan..
Untuk hari ni jom berkenalan dengan my lovely oppa

SO JI SUB. 소지섭



Sekarang ni tengah gila kan dia sebab tengok

ceta yang dia berlakon setelah sekian lama
tak tengok dia... so hati agak
berbunga dan bila hati berbunga nak menulis pon rasa seronok.
kalo hampa-hampa kenal dia ni,
mesti tau yang dia ni sorang pelakon yang payah nak senyum.
mak kata senyum dia mahaii...
Kena bayaq sejuta kot baru dia nak senyum ^_^
Tapi watak macam tu memang sesuai dengan dia.
dan aku minat sangat lelaki yang sombong belagak dan
payah nak senyum macam ni sebab sekali senyum
melting setahun ^_^
tanpa membuang masa lagi jom kita tengok
ceta2 yang pernah dia lakon kan.
kiter list down semua nya kali ni ok ?
semua tu means yang dia jadi hero atau 2nd hero lah..

 1. A Delicious Proposal

Ceta ni ceta lama , tahun 2001. 
Wah masa ni kiter pon muda lagi dan oppa pon muda lagi time ni.
So sebab ceta ni dah lama tak pasti ada ke tak kat online.
Ceta ni di bawah kategori Romantic Comedy so
agak-agak mesti best kan ...
Tapi dalam ceta ni oppa memegang watak sebagai abg
kepada heroin iaitu Son Ye Jin .
Kalao baca kat sinopsis ceta ni mengisah kan

tentang cinta di antara dua anak musuh tradisi.
di mana ayah hero dan heroin ni dulu-dulu
pernah bermusuhan .. ^_^ macam besh je kan...

2. Law Firm 

Nostalgia je kan nampak muka oppa kiter dalam ceta ni..
So dalam ceta ni dia tak jadi hero pon.
Hero nya Song Seung heon . 
Ceta pasal syarikat guaman la ni.. 
Best ke tak, kiter pon tak pasti.. ^_^
Ceta ni tahun 2001 jugakk . 

3.We are Dating Now

Akhir nya dapat jugak my oppa jadi hero dalam drama
We are dating now yang di tayang kan di SBS
pada tahun 2002 .
Drama ini bergenre kan romantic comedy.
Dalam ceta ni oppa memegang watak sebagai 
Choi Kyo In yang jatuh hati pada jiran nya
yang selama ini di anggap seperti adik beradik sniri..

4. Glass Slipper

Dalam tahun 2002 lagi, 
my oppa berlakon ceta ni pulak.
Ceta ni dia tak jadi hero pon.
Ceta ni ada 40 episode dan di tayang kan di TV SBS.
Macam ada konflik sikit ceta ni.. 
Konflik kekeluargaan rasa nya ^_^
Nak komen lebih tak leh sebab kiter pon belom tgk lagi .

5. Thousand years of love

Dalam ceta Thousand years of love ni ,
oppa bergandingan dengan kakak kiter iaitu Sung Yu Ri.
Ceta ni best sebab ada unsur-unsur time traveller macam tu.
Tuan puteri ni dari kerajaan yang musnah iaitu Baekje dan
datang ke zaman moden.
Di zaman moden dia berjumpa pulak dengan 
kelahiran semula kekasih nya dan musuh-musuh nya.
Memang best citer ni...
nak tau boleh la tengok ^_^

6. Memory Of Bali

Sapa penah tengok ceta ney ??
Mesti ramai pernah kan sebab ceta ni pernah masuk dalam tv.
Ceta ni ending dia sedih gila yang buat 
kiter meraung macam orang mati kekasih..
Sedih sesangat kot! 
tapi masa tengok ceta ni kita lebih minat kepada hero 
nya iaitu Jo In Sung..
Dalam ceta ni oppa ni keras macam batu la
plus kita selalu kata dia ni macam dok kulum batu ja dalam mulut 
hehehhehee. ^_6

7. I am sorry I love you

Ceta ni pon pernah masuk dalam tv gak!
Dan sampai sekarang ni kiter tengok citer ni sekerat-sekerat ja.
haiiishhh .. kata sayang oppa tapi boleh jugak wat cm ni kan..
Ceta ni pon kategori sedih gak nii..
Oppa selalu kalo berlakon dapat perempuan yang jenis
happy happy go lucky gitu..
Oppa ja payah nak senyum.
Ending ceta ni pon sedih gila..
Adik-adik kita setiap kali tengok setiap kali tu la depa menanges ,,
hehehhehee.. feeling gitu..

8. Rough cut 

Apabila oppa dan oppa bergaduh ini lah jadi nya.
Kang Ji Hwan oppa dengan So Ji sub oppa,
mana lagi aku sayang?? aduh xleh nak pilih kot.
Both of them have their own style i cannot resist.
Yang ni movie dan kiter belom tengok agi. hehhee..
Movie kiter tak layan sangat sebab pendek.
kiter suker citer yang pjg-pjg baru ada ummm..
Tapi insyaAllah satu hari nanti kiter ada masa
sure kita tengok citer ni.
Nak gak tengok dua-dua oppa ni bergaduh .. hehee

9. Cain and Abel

Yang ni plak kisah persaudaraan antara abg dan adik.
Kiter belom tengok yang ni. hehehee.
so tak leh nak buat ulasan yang lebih .

10. Road no 1

yang ni plak ceta yang berlatar kan 
kehidupan sewaktu zaman Korean War.
Kali ni oppa jadi askar pulak yer,
Pon belom tengok lagi ceta ni..
Ji Sub oppa bergandingan dengan Yoon Kye Sang oppa,
yang memang kiter minat jugak ^_^

11. Ghost 

Ni Drama yang oppa berlakon pada tahun 2012.
Latest jugak lah dan pernah di tayang kan di S one,
kat tv malaysia tak berapa pasti rasa mcm belom lagi.
Best ceta ni sebab oppa jadi mcm penyiasat jenayah cyber.
Oppa sangat2 hensem dalam ceta ni ,
betol tak tipu punya .. apa ? tak percaya ?

Haaa.. nampak ? hensem kan ? hehehhee
puji cepat kalo tak tak mo kawan.. ^_^
so dalam ceta ni oppa bergandingan dengan Choi Daniel ..
Sapa Choi Daniel ni... tanya lah Mr Google ...

12. Master`s Sun.

Lastly master sun ^_^
Drama yang tengah di tayang kan kat Korea sekarang ni
dan jugak di channel s One ...
Bes ceta ni sapa tak tengok rugi..
Seperti yang pernah di nyatakan drama ini adalah hasil seni HONG SISTER
Ceta mengenai seorang perempuan yang dapat melihat hantu
dan terpaksa menolong hantu.
tapi oppa ni dia punya badan berkuasa sikit sebab 
boleh buat hantu-hantu semua hilang... besss ceta nii
wajib tengok !_!
(nanti habes nak buat review k )

Selesai sudah bercerita pasal lakonan oppa tersayang ni,
so now jom kita baca personal detail tentang oppa pulak ..

Nama : So Ji Sub 
D.O.B : 4 Nov 1977
birthplace : Incheon South Korea
height : 182 cm
blood type : O
talent agency : 51k

ah. smart giler. oppa ni model Giordano jugak ek.
Lepas ni kena beli brand Giordano pulak la.
demi oppa tersayang.. hehehhe..
Gedix je kan ^_^

So untuk memudah kan kawan-kawan mengomen.
kiter nak kawan-kawan jawab soalan di bawah 

1. oppa Ji Sub ni hensem tak ?
2. pernah tengok dia berlakon tak ?

hehe.. soklan pon tak boleh blah ja kan..
anyway ... thanks for taking your precious time to read
this very gedix entry,,,
Bye!!


P.s : Oppa ni kan wajah dia seakan-akan seseorang 
yang pernah bertakhta di hati .. ^_^ 
tiba-tiba kenangan lalu menggamit hati ewah2. gatal!















27 comments:

  1. tak tergoda pun! hahaha...
    sally pernah tgk 2 je cerita..Memory In Bali, Cain & Abel tu...

    tetapkan pendirian! saya minat Yong Hwa..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahha!!!! tak per lah sally tak payah kita nak bergaduh tarik2 ambut yer,,, jaga oppa masing2 jer ... !_!

      Delete
    2. hehehe..padahal dah nak start berpaling dr Yong Hwa dah ni..hahaha

      Delete
    3. harhar,,, sapa plak calon bf terbaru sally ^_^ ai sally dah jangkit dgn akak ke . jadi playgirl bayk bofren ahahhaa

      Delete
  2. ala... minat gle kt dia.. lyn the master sun.. rs seronok jer jd pompuan tu..

    ReplyDelete
  3. sorry to say yer lieya,x pnah minat tgk lakonan oppa ni ,1st tgk memory of bali,di kenalkan oleh cik suami wie,ingat best,alih2 semua die,perhh x suka la ending mcm tu hahahahahahha..tp sejak tu la gila cari drama korea hheheh ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaha,,, maybe sebab dia xjadi pelakon utama kot... masa dia berlakon memory of bali tu pon liya memang benci lah kat dia. dh la macam kayu ja xdak perasaan .. wie tgk masters sun la. beshh ^_^

      Delete
  4. xminat ler korea kak,hehe....penah ngk my girl dgn princess hour je^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.... jrg sgr org ckap xminat korea neh ^_^

      Delete
  5. banyaknyee cerita laki ni belakon ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi yg akak tak senarai tu,, movie2 yg dia berlakon ^_^

      Delete
  6. wow 182cm? tingginya.. memang serius muka dia, tapi nampak cute.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo berdri tepi dia rasa selamat sebab dia tinggi ^_^

      Delete
  7. dalam banyak2 cerita, 1 pun kita x pernah tgk woahahaha =p

    ReplyDelete
  8. Dah banyak miss lah Lieya..nway one of my friends addicted giler kat dier..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke. ramai gak la yg minat dia kalo mcm ni ^_^

      Delete
  9. abes bangkrap ko nak beli giordano neh!!!!hakhakhak!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli time sale lah .. ^_^ apa susah.. ^_^

      Delete
  10. tak pernah tengok pun dia berlakon.. makin tua, makin hensem la pulak kan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu makin tua makin hensem makin menggoda jiwa ^_^

      Delete
  11. anna x minat sangat sebab anna x tengok cite2 korea..
    tapi kalo satu hari nanti anna tertengok,
    mungkin anna pon akan minat dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo anna tak tengok anna kena start tgk lah baru tau best atau x ^_^

      Delete
  12. suma saya tak pernah tengok..adessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... kena buat marathon tengok smua sekali.. ^_^

      Delete
  13. minat korea jugak tapi sy lebih suka kim bum....comel sungguh tambah dgn lesung pipit dia lagi..ya Allah tergoda hati hahaha

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart