Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 2 September 2013

OPPA SARANGHAE : JUNG IL WOO

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyooo pretty ladiezzzz,
Hari ni nak kenal kan sorang lagi oppa yang tak berapa
nak oppa sangat sebab dia muda dari aku,
tapi tak kira nak panggil oppa jugak.. ^_^
presenting

JUNG IL WOO. 정일우


ah comel nya my oppa ni kan..
well 1st time tengok dia berlakon adalah cerita yang
bertajuk My Fair Lady .
Dalam ceta ni dia jadi hero no 2.

kalo hero no 2 kawan-kawan paham-paham je lah.
mesti akan keciwa dan terpaksa membiar kan
insan yang di cintai itu terlepas ke tangan orang lain..

So dalam ceta my fair lady ni,
il woo oppa bergandingan bersama dengan 
Yoon Eun Hye dan Yoon Sang hyun.
Tapi di sebab kan dia hero no 2
dan watak dia tak menyerlah ,
so memang time ni langsung tak minat kat dia..
so nak tau bila yang dok berputik
dan melting bila tengok dia ??


Dalam ceta 49 days.
Walaupon dia tak jadi pelakon utama tetapi
dalam ceta ni dia jadi malaikat maut 
yang sangat hot giler.
Malaikat maut naik moto besar , hehehe...
memang best giler la tengok dia berlakon dalam ceta ni.
Dengan Macho nya fuh. 
tergugat iman aku,, ^_^
sapa-sapa yang belom tengok ceta 49 days ni,
leh la tengok dan paham apa yang aku maksud kan ^_^

Ni dia The Grim Reaper yang memang hot gila. ^_^
Kiter suker style rambut dia dalam ceta ni.
Memang stylish gila!
ah.. comel nya my oppa (gedix seketika)
Bila dah mula minat,
Pantang ada ceta baru memang kiter akan follow..
The next drama ,
Flower Boy Ramyun Shop .
Dalam ceta ni Il Woo oppa memegang watak sebagai 
Cha Chi Soo seorang anak orang kaya 
yang telah jatuh cinta kepada
cikgu praktikal nya yang hanya merupakan
Miss Nobody.. Maksud nya perempuan tu
bukan lah yang paling hot tapi dia leh jatuh cinta.
Memang best ceta ni sebab ada lawak-lawak
jenaka ala-ala romantic comedy gitu..
Dengan pakaian dia yang memang segak bergaya..
Maklum lah jadi anak orang kaya kan .. 
pakai semua mau branded lah..
padahal dia budak sekolah agi time tu.. ^_^
Memang comel lah...
So satu hari tu kiter tengok lah satu ceta ni 
yang bertajuk HIGH KICK 1.
Tengok ceta ni pon sebab nya ceta ni terlalu popular.
so kiter nak tau la. apa kemenda yang
popular sangat ceta ni sebab ada sampai ke HIGH KICK 3.
Sebenar nya High Kick ni sitcom 30 minit dan
episode dia ada 100 ke atas.
Alah macam kita dok tengok pi mai pi mai tang tu,
spanar jaya dulu-dulu ni la kan..
Perasan tak sekarang ni macam tak dak dah sitcom macam tu?

Kebetulan plak dia ada dalam sitcom ni.
Memang best bertambah-tambah walopon 
kalo tak da dia tetap best gak. ^_^
Kalo tengok sitcom ni , tak gelak guling-guling memang tak sah.
Sitcom ni memaparkan kisah family Lee Sun Jae (tok wan).
Tajuk dia High Kick sebab tok wan ni dia suka benar
dok tendang punggung anak-anak dan cucu nya.
Sitcom ni banyak berkisar tentang kehidupan family 
yang pada aku macam real life plak.
Kadang-kadang dalam family kita kan
ada moment yang pelik-pelik dan lucu
yang orang lain tak tahu kan.. 
so dalam ni ada mcm tu lah.
Jung Il Woo dalam ceta ni dia jadi Lee Yun Ho.
yang ganas dan suka memonteng.
Tapi bila dia dah start jatuh hati kat cikgu kelas,
dia pon tak ponteng lagi,
so dalam ceta ni jugak hampa leh tengok 
Kim Bom dan Changsung (2pm) masa muda-mudi 

Haaa .. comel kan.. Semua time ni muda remaja lagi.
Memang bes sangat ceta ni macam nak
tengok berkali-kali..
Kalo nak banding kan dengan HIGH KICK 2 dan HIGH KICK 3,
yang no 1 lagi best lah.. ^_^
Try tengok dan hampa akan faham ^_^

At last but not very least ,
The Moon that Embrace the Sun.
Dalam ceta ni dia jadi Prince Yang Myung.
Tapi di sebab kan dia ni anak gundik,
dia tak leh jadi raja lah.
so adik dia lah yang jadi Raja.
Ceta ni best gak la.. Ceta mengenai Raja yang
bercinta dengan seorang gadis yang menjadi seorang pawang.
Ending dia Prince Yang Myung ni meninggal kot.
Last episode tak tengok sampai ke hari ni.
Sebab hari tu masa nak tengok asyik dok sangkut ja..

Paling suka time dia senyum. 
Gigi dia kecik-kecik macam ni
Tapi kalo buat muka serius pon memang comel sangat ^_^
Jom baca serba sikit pasal dia 

Name : Jung Il Woo
D.O.B : 9 Sept 1987
Hometown : Seoul
Education : Hanyang University
height : 184 cm 

So kalo ada sesapa yang minat kat Jung Il Woo
dan nak hantaq surat or hadiah kat dia..
Leh guna address kat atas ni yer,,
Hari jadi dia pon dah tak lama lagi akan menjelang tiba. 
boleh lah bagi hadiah . hehehe... ^_^
(Tapi tak pasti address ni still valid atau tak )
Dia pernah datang ke Malaysia tahun lepas kot.
Nak tengok ??

Comel kan!
Untuk list drama dan movie lain tekan SINI
Ok! Thats all for now! bye!
Saranghae Il Woo Oppa!














12 comments:

  1. betol2 peminat korea nih..
    akak melayan jugak citer korea tapi nama2 dorang langsung tak tahu..tengok citer jer la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahhaaa.. suka dok godek2 cari. pastu salu kalo tengok ceta cari ceta yang org kiter minat berlakon ^_^

      Delete
  2. Suka suka suka.. hehe tp nad xtgk sume pun drama dia huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pon ada gak yg tak tengok lagi. yg tersenarai ni ja yang akak dh tengok ^_^

      Delete
  3. The Moon that Embrace the Sun ...aku tengok cite neh...besh gak woooo!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tgk ceta len plak noooo.. yg len pon besh!

      Delete
  4. iqa tgok 49days tu. bagi iqa dia bese2 je.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe iqa tak minat kot style lelaki macam tu.. kalo akak memang suka lelaki mcm tu . jenis ganas2 sikit ^_^

      Delete
  5. kita tetap dgn Jung Yong Hwa kita..hahaha..x nak kenal org lain..eh? boleh gitu !~

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.. setia pada yang satu itu penting ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart