Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 4 September 2013

SOMTAM AROY

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo kakak2, abg2 dan adik2 sekelian..
Nak tanya sikit, hampa penah dak makan SOMTAM ?
Mesti ramai yang pernah kan especially yang

tinggal kot2 belah utara ni ...
Sat nak letak pic sekeping bagi hampa terliuq...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nah Somtam! Yumyum..
Orang thailand yg buat nii ^_^


Selalu kalo beli somtam mesti dia bagi ulam,
kubis dengan kacang panjang.
Tapi kacang panjang tu kiter x makan sangat lah...
Ikut mood ja baru makan...
Sedap dan pedas tahap infiniti.
Kalo makan ni toksah tergopoh-gopoh nak minum ayaq yerrr..
Makan ja dulu dan kalo pedas tokok ulam tu sure kurang pedas,
Sebab kalo dok asyik minum ayaq ja.
Satgi somtam tak habeh perut yang dok kembong,,
Sebenaq nya ni menu tengah hari kemarin..
Diet ka apa makan ni saja ??
Hahahahaha.. dak dak... Cari cirit kalo makan dia saja utk lunch..


Ni ha makan dengan ayam bakaq thai style ni.
tengok punya la tamak amek cabai dua padahal
makan pon tak habeh.
Pedas sampai berpeloh-peloh..
So kalo kawan-kawan yang belom pernah merasa
somtam yang aroy ni,
bila-bila mai kot belah utara ni jangan lupa cari menda ni.
WAJIB tau.. tak rasa rugi ^_^
Sekian !

p.s : Mak cik buat somtam dok pomot makan somtam setiap hari
untuk dinner sebab dia cakap orang siam yang nk kurus semua buat
macam tu ^_^

22 comments:

  1. nana pernah rasa sikit je kak,heee..suka kerabu megi lg.sedap!:) kawan ler promote,masa tu ada prgrm kat u nana banyakla booth makanan dr mcm2 negara, baru le tau somtam n kerabu megi mknan org thai^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheee,,, maybe org yang buat somtam utk nana tu xpandai buat kot.. :) sebab ada stgh org dia xpndai buat dan x ckup bahan memang xsedp lgsung.. kerabu megi akak xpenah mkan ^_^

      Delete
  2. masa belajar kat Kedah dulu takde somtam x lalu nak makan huhu. miss somtam so much ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. somtam kat perlis la byk kedah pon ada gak kan... tapi yg paling sedap kat padang besaq la. tapi tengok kedai plak la.. kdg2 bahan sma tapi org xpndai buat jadi xsedap. kat tempat keja kak pon ada gak 1.. memang pelanggan tetap la.. mak cik siam tu pon dh kenai :)

      Delete
  3. Wah..feveret saya dengan ayah! Aroy tu maksudnya enak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerrrr,, betolll aroy tu mksud dia enak , sedap dan seangkatan dengan nya :)

      Delete
  4. nampak macam sedap.Betul ke klu mkn somtam blh kurus? hehehehe.. salam ziarah, kte dtg follow sini. 606 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap.. ish xtau la dik. kalo makan tiap hari dan tukar kan dengan makan malam maybe leh la kot .. hehe. akak pon xcuba agi. tq follow sini :)

      Delete
  5. sedaaappp kot! kalau blk kelantan..bnda pertama sally cari...weee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh, betol2 kelantan pon dekat dgn siam kan. sure ada.. sedappp kan

      Delete
  6. nad rasa penah makan tapi x tau namanya somtam keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo nad masih di arau , kak boleh habaq kedai mana yang sedap ni :)

      Delete
  7. x penah rase lagik...x brani nak makan takut x minat pulak...hehhehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhh. xmungkin xminat.. rasa dia mencetus semua deria rasa, masam masin mnis pedas.... sedapppp

      Delete
  8. susah nak jumpa somtam yang sedap kat kl ni lieya..masa bulan posa aritu teringin la nak makan..beli2 memang out terus..tak sedap..huhu..padahal kedai makan siam dah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siam celop kot . haha.. tu lah kalo xkena gaya memang xsdap. even kedai selalu pi makan pon kalo orang lain yang buat kan memang lari resipi :) xsdap

      Delete
  9. penah lah dgr n tgk somtam ni
    tp xnah nak rasa
    ntilah kut2 terserempak boleh try hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah yerr.. tapi make sure somtam tu yang sedap punya kalo x memang terus anti xmakan dh somtam :)

      Delete
  10. Replies
    1. ui iqa tak pernah dgr ? wah kalo mcm ni iqa kena dtg sini lah baru tahu betapa sedap nya somtam ^_^

      Delete
  11. pertama kali dengar somtam ni..tapi nampak cam menarik je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best... bila2 mai belah utara cari yg ni dulu ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart