Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 27 September 2013

TOA PAINTING

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo pretty people....
Pernah dengaq dak brand cat yang bernama TOA??
Selalu yang glamour tu Nippon, ICI Dulux , KCK, Jotun...
memang pernah dengaq la....
Ka hampa semua dah tau pasal cat ni
dan hanya aku saja yang dok jakun tak tau apa ??

So hari ni aku , kak Nurul dan Anis pergi cari cat.
Kak Nurul nak cat bilik dia.
So memang dok aim cat jotun ja sebab yang tu ja nampak 
kedai kat Arau ni kan...
Pastu pi tak bukak plak..
so dok melilau cari yang lain last-last jumpa kedai yang
betoi-betoi dekat dengan opis kami jugak...


Mula-mula macam agak pelik la kan. 
Tapi sebab layanan tuan kedai tu ,
so kami pon mula lah dok pilih warna.
Warna yang di pilih oleh Kak Nurul Hijau dan kelabu...
So memang ada la, harga pon ikut kaler.
So lepas dok pilih punya pilih akhir nya decide tapi memang pilih
hijau dan kelabu la sebab dah plan dah kan.. ^_^


So masa nak campor warna cat tu ke dalam tong dia tu yang agak unik...
Semua nya di buat oleh mesin.
Kagum tak terkata maklum lah kita kan orang kg,
Tapi memang syok la.. 
So lepas dh campor warna tu ada plak mesin untuk goncang dia.
Memang teknologi habes lah,
Pastu bila bukak ja nampak warna memang cantik sangat.
Terus rasa macam nak cat bilik jugak hehehheee...

So siap campor semua mesti nak tau harga kan??
Kak Nurul ambil hijau tu 1liter dan grey tu 5 liter.
RM130++ .. Cat ni dia jenis silky dan boleh padam kalo ada kotor-kotor
leh cuci guna span la...
Ok lah kan harga tu sebab bukan nya sokmo-sokmo
kita nak tukar warna bilik ...
Lagipon nak tukar warna bilik memang agak susah sebab
kita kena keluarkan barang-barang tu semua .
Oh so penat

Weee cantik kan bilik ni...
Bilik aku macam tongkang pecah ..
Ye la kongsi-kongsi dengan adik-adik tdo katil dua tingkat macam dorm tu hekhek.
ok bye !_!

P,s : Eh hampa suka kombinasi kaler apa untuk cat bilik ???



13 comments:

  1. ar ar cantik sangat kan warna hurm teringin nak mengecat juga tapi malas 2 lagi banyak dari rajin hehe, kan best je tgk mesin 2 duk goncang tadi hehe kita memang jakun kan lieya cian kita ....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaaaa.. tu la padahal org lain semua dh tau yang cat memang cmpq guna kmpter mcm tu

      Delete
  2. haha...mmg skrg dorg pakai mesin gitu..huhu...tp murahnya RM130++...sally beli 1 kaler 5 liter pun dah kena RM190++

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal nya brand apa tu sally ?

      Delete
    2. oh ~ nasib baik jumpa TOA ni kalo x rugiiiiii

      Delete
  3. wahhhh..dah lama mun xmengecat bilik..hehe

    ReplyDelete
  4. Salam...

    Singgah jap sini.. Nak invite masuk contest blog Sha.. Jemput la ye, ada gift dari Korea..

    http://www.shakhalid.com/2013/09/i-wanna-travel-contest-by-shakhalidcom.html

    ReplyDelete
  5. kita suka background yang putih coz nampak besar..yang green tu kita kureng sikit coz too bright...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiter suka kaler yang bright neon dan ceria ^_^

      Delete
  6. WAHHH ,, kaler hijau ni satu satunya kaler yang kita tak pernah guna kat bilik kita.. madah kaler pink ja!! hekhek

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak pon xminat hijau lah dik ehhehe.. ni kawan akak yg beliii ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart