Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 5 October 2013

KEMBARA KHAZANAH CUBA

 Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Selamat berhujung minggu dan selamat bercuti kepada semua ^_^
Liya ja yang tak cuti hari ni keja halfday,
Sapa-sapa yang keja halfday macam kiter , 
Selamat bekerja kiter ucap kan...
Jeles +Sally Samsaiman cuti hari neyy ... @_@
Okey hari ni kan nak buat review sikit lah.
Pasal sebuah komik yang asal nya di beli utk sponsor GA.
Komik ni bertajuk : Kembara Khazanah Cuba.

Ini muka depan dia yer...
Tak paham kenapa jadi kabur begitu, 
sori kalo ada yang pening tengok pic di atas ^_^

Ini pulak pandangan belakang dia.
Ada sedikit sinopsis yer kat belakang ni..

so ini dalam dia. ada komik berwarna.
Cerita tentang pengembaraan mencari harta karun..
So bila berwarna ni memang menarik utk di baca lah kan
especially budak-budak memang lah suka ..


Yang paling menarik nya dalam komik ni.
bukan sahaja ada kartun-kartun tu, tapi juga maklumat,
Jadi setiap kali habis satu bab mesti ada selingan untuk menambah pengetahuan
kita semua tentang negara Cuba...
Menarik kan ?? So sambil berhibur kita belajar .
Jadi buku komik ni bukan lah komik semata-mata... ^_^
Eh bukan budak je tau yang boleh baca.
Orang tua pon boleh lagipon pengetahuan tentang negara orang lain
kita bukan nya tahu sangat pon kecuali kita membaca ...
So kepada ibu-ibu sekelian sila-sila lah beli untuk anak-anak masing-masing yerrr...
Harga : RM9.50 ..
Eh chupp! Lupa nak habaq.
Bukan Cuba sahaja tau ada banyak lagi negara-negara lain jugak.
Kalo tak salah kan lebih dari 10 lah.
and by the way , Komik ni adalah komik Korea yang di alih bahasa
dan di keluarkan oleh Gempak Staz. 
Sekian ... ^_^

12 comments:

  1. dah lama akak tak membaca komik.. nampak menarik komik tu lieya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak memang menarik pon kak komik ni.. banyak input yang kita leh dapat :)

      Delete
  2. untunglah keje halfday sabtu
    k.el ko ni keje fullday ok lalalala
    tp isnin mmg of ekekeke pelik kan..tu pasal iols xde monday bluessss hehe

    lama kut x bc komik2 ni
    sllu bc hat ujang tu je lah
    bila ckp psl komik ni kan ..especially tuk budak2
    mcm nak beli je komik tuk danish..
    beli komik yg dia suka kan
    bolehlah dia improve bacaan dia kan hehe
    alahhhhhhhhhh lieya bglah buku ni free kat danish boleh?
    kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha pelik tu isnin cuti tak pernah dengaq lagi lah kak el . hehe...
      beli lah satu mcm ni kat danish .. nanti dia mesti pandai dan tau
      pasal negara2 luar hehheee...
      hadiah kena tunggu hari jadi dia lah haha ^_^

      Delete
  3. baca tak komik lawak kampus.hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak kampus ish tak pasti lah. tapi komik yang paling2 suka tu under 18 la ^_^

      Delete
  4. shark baca lawak kampus jer..
    kartun diorg hampir sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ek lawak kampus ? tak pernah baca lagii... kena try gak la.. ^_^

      Delete
  5. hehehe , bagi student macam CP , bukan halfday dah , full day cuti hari nih , tapi ade gak sesetengah student , tengah struggle untuk kelas kokurikulum masing-masing..

    nice , minta jugak baca komik tapi CP dah lama tak membaca sebarang bahan bacaan kecuali blog, malas menguasai diri.... huhuhu ~

    ReplyDelete
  6. tp keluaran gempaq starz memang best. haha lawak kampus pown nice jugak. tp hana kurang sikit komik mcm nie. selalu komik cintan2 je. :P

    ReplyDelete
  7. Nad jarang baca buku yg macam komik huhu

    ReplyDelete
  8. adeh kak..komik kak bagi ada lagi atas rak novel,hihi....

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart