Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 4 October 2013

KOREAN VOCABULARY : SEASON

Assalamualaikum
Anyeonghaseyo pretty people...
Jom kita belajar tentang season atau pon musim...
so dalam bahasa korea musim adalah

  계절 (Gye -jeol)

Seperti yang kita semua tau ,
kat Korea ada 4 musim kan ...
so orang korea panggil apa ye utk musim2 tersebut...?

Spring 봄 Bom



Summer 여름 Yeoreum




Fall 가을 Gaeul



Winter 겨울 Gyeoul


weeeee.. best kan..
Kalo hampa la kan hampa nak pi Korea waktu musim apa.?
Liya teringin nak pi musim bunga dan jugak musim luruh ^_^
Ok Bye!_!

13 comments:

  1. Salam perkenalan :) Ros singgah sini dan follow.. jemput ke blog Ros yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan... tq singgah. saya pon dh follow Ros ^_6

      Delete
  2. musim bunge la best.. cuace cm nie best nk jln2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil cuci mata dan petik bunga hehe

      Delete
  3. opkoslah nak pi korea musim bunga ngan luruh
    kat msia ni asik musim bom je hahahaha
    nti lieya nak pi bw k.el taw..haha kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la kak el kita pakat pegi ramai2... ehehehe

      Delete
  4. Bom? Haha. Musim bunga lah besttt. Sini ada musim luruh. Musim pokok getah luruh. Haha
    Sahizatul Sahimi

    ReplyDelete
  5. hana teringin nak pergi waktu winter. musim bunga pown ok jugak. tp kalau boleh semua lahhh. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. winter kat korea sejuk gila hana.. akak tak sggup. sejuk sgt nanti tak enjoy la

      Delete
  6. cantiknya Lieya...kita nak gi musim bungalah confirm cantik..

    ReplyDelete
  7. nak musim winter tu!hihi..tapinya berangan je la...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart