Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 3 October 2013

MUKA LEMBUT TAPI.........

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful creatures...
Hari ni nak bergosip sikit boleh tak ??
Boleh kot kan.. hehehehee..
Buang tebiat kot pagi-pagi nak gosip dah.
Nak cerita ni pasal model muslimah...
Ala yang selalu jadi model untuk tudung online,
kadang-kadang masuk dalam majalah ,
dalam tv pon ada gak kot....
Ada la kawan kiter ni dia pegi beli supplement kat
satu tempat ni kan.... kebetulan model muslimah tu ada di situ.
Mak aiii sombong gila... Siap menjeling-jeling lagi.
Macam tu kah perangai seseorang yang boleh di
katakan sebagai public figure ??
Tau la hang segak , orang ramai kenal,
Tak boleh ka lempar kan senyuman pada orang sekeliling.
Padahal kawan aku cakap dia tak kenal pon perempuan tu. hahaha.
Adik ipar dia yang bagitau perempuan tu model muslimah.
Muka ja nampak lembut tapi ...
pandai-pandai lah hampa sambung ayat.
Bukan nak mengata cuma nak mengingat kan sahaja.
Kalo dah glamour mcm ni tak perlu kot wat muka sombong mcm tu.
Pelik orang nengok..
Kalo tak dak semua-semua orang ni dok support
hang takkan lah nak jadi glamour mcm lani..
Pastu budak-budak dok lari depan dia pon dia macam buat
muka tak puas hati pastu terus pegi duduk tempat lain.
Buat macam tu macam lah dia takkan ada anak nanti.
Bila ada anak nanti tau la perasaan bila orang dok menjeling-jeling
dan menyampah bila tengok anak dia dok berlari-lari macam tu..

Ha,, tempek muka sendiri.
Kalo nak tempek muka orang yang di maksud kan 
nanti menimbul kan kontroversi plak kan ^_^
Sekian dulu... 

p.s : ada gaya dak nak jadi model muslimah ? hehhehee..
Saya nak jadi model utk plus size apparel ... @_@

46 comments:

  1. Tu la kan sis .. kalau dah glamer mesti ada bibit kesombongan mcm tu .. harap die tersedar akan perbuatan dia .. kan dah jatuh imej baik mcm tu ..hrmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal . selalu kalo tengok muka dia sweet nya dia ni. kerana dia sweet la ramai sangat yang nak beli tudung tu kan ...so apa salah nya senyum... bukan susah pon..

      Delete
  2. hurm cantik kalau perangai mcm 2 dah jadi x cantik la.... hurm cian dia kan? mungkin senyuman dia berbayar kot lieya? kan dia model iklan so model bila dia senyum berbayar.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la,, sayang kan, muka cantik lemah lembut tapi...

      Delete
  3. salam singgah sini....bg sy senang je, org mcm tu (dah terkenal lbh kurang lah kot) memang mcm tu kebanyakkannya..sebab dia tak kenal kita..buat dia jumpa yg dah kenal, siap berpeluk sakan laga pipi...kan ! lumrah manusia lambat nak mesra alam.

    www.nazlee.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suruh pon laga-laga pipi bagai kan... kalo tak senyum pon jangan dok wt muka macam tu.... betol dak. tq singgah :)

      Delete
  4. alorhh laaa...femes tu dunia je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi..... Allah bagi kecantikan tu bersyukur lah kan.. jgn dok sombong tak tentu hala sgt.

      Delete
    2. sally femes pun masih rendah diri..hahahahahaha...okay, melawak ja :P

      Delete
    3. ahahahaha kan... tak da plak nak buat muka . senyum ja memanjang,. hehe

      Delete
  5. ada gaya... try le, cun lah lieya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaaa,, mama ni.., saya saja2 ja tulis,. bukan nak betol2 pon. hee

      Delete
  6. biasa la tu lieya..penampilan kadang tak sama dengan perangai..ramai jer yang macam tu..kalo akak pon sekali terkena, memang takde dah nak tegur lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la betolllll ramaiiiii prgai mcam ni kan.. wajah dgn perangai tu xsetara . ^_^

      Delete
  7. selalunya nya yang tak berapa nak glamour tu yg sombong lebih sis.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dia ni glamour.. kalo cakap nama dia kt sini mesti ramai yg kenall.. ^_^

      Delete
    2. ahaa.. sapekahh?? hihi.. tapi kalau muslimah2 ni aefa kenal wardina je. heehhe. xkenal sgt artis2 ni. :D

      Delete
    3. tak dak lah tahap artis macam wardina tu pon, biasa2 ja cuma dia memang lawa la... haha

      Delete
    4. ahahaa... tettttt.. memang aefa tak kenal die la ni.. haha.. btw sis.. kalau kat sarawak ni . lawa=sombong. hahahah sesuai!!!

      Delete
    5. ish xtau la kenal ke dak. rasa nya kenal kot ... ^_^

      Delete
  8. erk..tak sesuai kot buat perangai lagu tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol .... memang tak sesuai langsung...huhu

      Delete
  9. model plus size boleh kut
    gud luck kahhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah... berangan ja lebih kak el .... model lah sangat

      Delete
  10. selalunya orang dah terkenal macam tu la lieya.. tapi apa salahnya kalau dia senyum sikit.. sejuk hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak.. senyum sikit ja xda masalah punya la... bukan susah pn

      Delete
  11. WAhh..wah try eye liner baru yek..mata nampak menyerlah..lagi nampak menarik kalau letak maskara heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni gambaq lama la JM... yg guna eyeliner baru tu belom lagiii . mlm ni ehheheeeee

      Delete
  12. ok.. boleh proceed tuk jd model.. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaaa.. lucu la,,, kiter gurau2 aja ..

      Delete
  13. mdel muslimah bukan anya pakai tdung
    kena akhlak pun baik
    tak layak dipggil model muslimah mcm tu ...

    *mood geram ..xsuka jgk org mcm tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol . time photoshoot leh plak nak senyum kan.. bila jumpa org ramai wat muka plak,,

      Delete
  14. Seisi luahan hati ya Lieya...anyway kita tak boleh sombong-sombongkan..banyakkan senyum..tak susah pun..and yang lagi penting sedekah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak da lah nak luah sangat pon Raudzah cuma nak cerita hehehe

      Delete
  15. memang tak berkenan sungguh orang jenis sombong2 ni,huhu....masam mencuka,jalan pun macam mak datin lah sangat,.hihihi...

    geram pulak nak tau sapa gerangan model tu kak,sabojela^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa... sabaq nana.. nanti akak pm k..

      Delete
  16. eleh feymes dia tu sekejap je, utk masa muda je. nnti dh tua tk terkenal dah..kan? tk payahlah sombong2 kan, tgk dena bahrin tu sporting je xD btw akak bolehlah jadi model muslimah baru, muka cun, pandai bergaya pun ade jugak :p hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dik. femes xtau sampai bila Allah lagi femes kot.... hehehee

      Delete
  17. Untungnya dapat jumpa model, tp kesiannya terjumpa model perangai gini. Hahah. Cantik luaran tp dalam mcm apoo, apa guna keenn? Jadikan teladan, bila dah famous nanti we gotta be humble!! :) Andai kata laahh kita famous. Ahakss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaaa... betol2.. bila dh femes nnti jangan lah buat mcam nii... *bila xtau kita nak femes ni vee... hahaa lucu plak

      Delete
  18. kesian kat model tu sebab buat mcm tu kat orang ramai.. nanti susah baru nak minta tolong orang ramai.. :P
    Doakan je lah dia berubah.. kita tak rugi.. malah dapat pahala sebab doakn orang lain :D

    ReplyDelete
  19. he3 ada gaya kak =) boleh sign kontrak ni..sape model yg akak mksudkn 2?? mgkin mood dia xok kot..biaq p la kt dia kak..xde faedah pn nk smbong2 dgn orang kan

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart