Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 30 November 2013

BOSS AKU YANG PRIHATIN

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people and Happy Saturday to all..
As always Sabtu aku memang kerja .... Tapi kerja pon mengular ja lebih ^_^
Ingat dok aku ada habaq kat kawan-kawan semua yang aku kena transfer pi KL kan.?
Well well kelmarin Mr Goh call aku from KL untuk mintak aku email
kerja yang dia suruh buat sebab dia nak hantaq kat Main Con.


Selepas habes berbicara pasal kerja tetiba dia pon tanya kat aku...

" U bila nak datang KL ?"

Aku pon aik ? Aku ke decide sedang kan aku dok tunggu dia habaq bila aku kena pi.
Tapi aku dengan tenang kata kat dia..

" Bila Mr Goh nak suruh saya pi ? "

Lantas dia pon menjawab... " Tahun depan la ... nak kata sebulan lagi macam tak lama sangat dah.
Kalau cakap tahun depan tu macam lambat lagi"




Aku pon tergelak besaq.. Tetiba ja dok bergelak ketawa dengan boss ...
Tapi the moment tu tak dak la awkward sangat pon sebab selalu dah dok bergelak ketawa
dengan dia . Kalau dulu-dulu memang ya .. Tanya sepatah aku jawab pon sepatah ja.
Aku sambung bertanya lagi, samaada sebelom raya cina or selepas raya cina.
Dia cakap sebelom........ ok fine ... 1 bulan masa aku untuk bertapak di sini sebelom aku berangkat..
Tetiba Mr Goh tanya aku , ada tak kawan-kawan nak keja ?
Kebetulan dia perlukan orang dan since aku keseorangan dia nak aku ada teman...
Sebab dia cakap kalo sorang-sorang aku mesti boring....
See ? Betapa prihatin nya bos aku ni kan... terharu pulak aku di buat nya..


Yela aku memang la keseorangan . Sebelom ni aku ada ajak kawan aku, Diana .
Diana keja kat Kelantan so aku ajak la dia berhijrah pastu cari lah kerja nanti ..
Tapi memang rezeki dia bila Mr Goh dah offer kerja kat dia kan...
So tak payah susah-susah nak cari kerja lain... aku dapat teman , Diana dapat kerja...
Syukur sangat kepada Allah yang maha Esa di atas rezeki nya kepada kami.. Alhamdulillah...
Yang atas ni lah kawan baik aku Diana.. Aku belom pernah cerita pasal dia kat sini kan.
Sebab kami dah lama tak jumpa. Next year mesti banyak muka dia akan muncul dalam belog
ni sebab kami kan kerja tempat sama dan tinggal bersama.
Aku pilih Diana sebab dia lah satu-satu nya kawan aku yang belom kawen macam aku.. kikiki...
Lagipon kami memang serasi bersama so memang wajib lah pilih dia..


Actually aku tak terpikir sangat bab boring ni...
Aku perlukan teman sebab aku memang tak pernah nak tinggal 1 umah sorang diri..
Gila nak dok sorang diri dlm satu umah ... Kena cekik dengan hantu la..
At least kalo dalam bilik pon mesti kena ada teman tidoq betoi dak..
Janggal kot nak tidoq sorang.. lagipon Diana ni dulu memang teman tidoq aku pon.
Dan kami tak dak masalah untuk duduk serumah... Ada kan setengah kawan tu,
kita leh kawan time jumpa kadang-kadang ja. Bila dok seumah terus tak ngam..
Perkara macam ni belom pernah terjadi kepada aku tapi ada orang lain yang aku
kenal pernah mengalami nya...

So harap-harap kami berdua akan bergembira nanti bersama-sama
walaupon hati ni akan selalu rindu pada family dan Totoi... ^_^
Gambaq kat atas ni di ambek masa aku pergi Kelantan last time masa kenuri kawan baik aku.
Tengok time ni aku pakai tudung pesyen ni memang muka terserlah bulat..
Tengok balik macam aiyeeeee  ... biaq betoi aku pakai macam ni dulu... Macam peliks ja....
Okey lah... bye for now.... ^_^


24 comments:

  1. betul2 ke nak berhijrah ni
    nak tgglkan family ngan totoi
    hehehehe
    bos baik mcm tu senang lah
    papepun all the best..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol lah kak el. slalu gak tanya pada diri betol ka aku nak kerja kat KL ni.
      Huhuhu... tu la boss memang baik nasib baik kan kalo takkk dok la saya sorg2

      Delete
  2. susah nak dapat bos yang prihatin macam tu.. selamat berhijrah lieya.. semoga semua perancangan berjalan lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak aiza... harap2 mcm tu lah yeeeee ^_^

      Delete
  3. Happy weekend lieya..bestla ada kwn seati sejiwa ni..nnti leh g memana sesama..takdels boring sgt kn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy weekend sya ... alhamdulillah sebab di kurniakan kawan yang baik2... di dunia maya dan nyata ^_^

      Delete
  4. yeay! we gonna meet! aefa ada kat KL, akak ada kat KL, and we waiting for Vee to come to KL! havoc!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay yay.....tak sabaq nya ... hahaha!!!

      Delete
  5. hamboii.. jadi org KL lah nanti ye.. best best

    ReplyDelete
    Replies
    1. badan ja dok KL , hati tetap kat Perelih .. hehee ^_^

      Delete
  6. Mai KL kalau tak mai jumpa aku siap hang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi! hang! bila masa hg wujud ni.... hahahaha ^_^

      Delete
  7. transfer ke KL ye,hehe :)
    bestlah dapat boss macam tu kan,ehehe :)

    ReplyDelete
  8. waaah ~
    baiknya bos :)
    selamat berhijrah sis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yerrrr, alhamdulillah dpat bos yg baik.. hehehhee ^_^

      Delete
  9. wah.. ubah angin la nie.. selamat bekerja di tpt baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fiza...... ye lah ubah angin hehhehe

      Delete
  10. wahhhh bestnya dapat bos mcm nie. hahah nak keje dengan akak la mcm tu. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah hana.. akak pon tak sgka dia akan buat mcm tu tau... maybe dia pikir pada dok amek org xkenal baik amek kawan akak.. betol x .. &_&

      Delete
  11. oh nak berhijrah.. semoga terus maju jaya dalam kerjaya :)

    ReplyDelete
  12. owh best la..bleh blajar pngalaman baru..
    tapi yg pling best...bos siap offer tnya ada x kawan yg nak ikut..
    memng prihatin la!!

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart