Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 22 November 2013

DEMAM + FLU

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people....
Hampa semua sihat ka ?? Aku tak berapa sihat hari ni....
Sejak malam kelmarin lagi dah mula tak sedap badan + selsema...
Tapi kelmarin mai jugak keja sebab ada benda nak kena buat...
Time-time ada keja macam ni lah di timpa sakit... Ujian-ujian
Tapi kelmarin mai halfday , pukoi 12.30 tu balik dan pergi hospital amek ubat...
Ni semua gara-gara adik aku yang bernama Zahirah...
Dia la start dok bersin dan selsema batuk semua ada...
Sebab kami tidoq sekali tu pasai lah senang ja berjangkit....
Sampai kat hospital dalam pukoi 1 cemtu... Memang orang tak berapa nak ada la...

Nampak tak betapa lengang nya hospital pada waktu tengahari..
Aku saja mai waktu ni sebab aku malas dah nak keluaq kalau aku balik umah..


Kena tunggu depan bilik no 11... Dalam setengah jam jugak lah baru dapat masuk bilik.
Pastu kan doktor tu cakap demam nya tak teruk sangat...
Tak teruk pon aku pening sampai tak leh buat keja...
Sebab tu lah aku mai, Kalau terok memang tak mai dah dok terlantaq ja nak bangkit pon tak larat..
grrrrr,, Marah kat doktor dalam hati.. tapi kan... aku notice tekanan darah aku tinggi.
Tapi doktor tu macam buat bodoh ja tak cakap apa pon... 134/81 ... tinggi kan ?
Maybe sebab demam kot... Takut gak aku kalau kena sakit darah tinggi,,
Dah la muda lagi ( Muda ke ? kikiki)


So kesimpulan nya aku dapat 3 jenis ubat.. Lepas makan nasik
kebetulan ada kenduri depan umah tu aku pon makan ubat .
Lepas makan ubat terus tumbang ..... Malam bangun makan pulak ubat yang warna biru tu.
ubat selsema dan terus terlena sampai ke Subuh.....
Bangun-bangun mai keja pulak hari ni.. walaupon still tak sedap badan tapi kena mai jugak.
Sebab ada lagi keja nak di bereskan .. kalo tidak..
Dah lama aku tuang kot bendang... okey lah nak sambung buat keja dulu yerr...
bye ^_^

P.s : Janji tinggal janji . Still tak sempat nak melawat kawan-kawan agi.. sori. sori. sori...
Hari ni akan cuba sedaya upaya ... ^_^ 

29 comments:

  1. kosongnye kak.. tak pernah lagi g hospital lengang mcm ni. seronoknya kalau selalu kosong mcm ni huhu.. ape2 pun take care.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time rehat kosong lah aefa .. ^_^ semua nurse-nurse dan doktor pegi makan hehe

      Delete
  2. jaga kesihatan taw kerja-kerja juga..tapi kesihatan tetap kena utamakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alrite dear... kesihatan mesti di utamakan ^_^

      Delete
  3. Alamakkkkk obat!!!!!!
    Semoga cepat cemboh ye kak

    ReplyDelete
  4. k.el pun x bape sihat ni
    asik muntah muntah muntahhhhhhhhhhhhh
    smpi lembik dah ni..
    semoga cepat sembuh
    lau dpt mc best gak no

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik kak el muntah ni kot2 ada isi kot hehehhehe ^_^

      Delete
  5. Huhu dear jaga kesiahatn tau ..musim ni kejap2 panas ..kejap2 sejuk ..ditambah lagi penyakit dah macam2 ade huuu ..banyakkan rehat n minum air ye ..alahai umi ni dah jadi dokter pulak huuu ...take care tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee... xpe la umi sekali sekala jadi doktor ^_^ tq tauuuu

      Delete
  6. Semoga cepat sembuh dan berehat ye..dah sihat nanti lahi ziarah umah JM ni heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai JM... tq very much... tu lah dah lama xsinggah kat umah JM.. windu sesangat ^_^

      Delete
  7. take care,
    rajin2 ler telan ubat tu.
    mahal ubat skang.
    hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. sebab tu pegi amek ubat kat hospital hikhik ^_^

      Delete
  8. get well soon kak. adik akak pun masih demam?

    ReplyDelete
  9. get well soon yer dik lieya cian die....

    ReplyDelete
  10. Semoga cepat sihat lieya..klu dkt dah g anta kek dah ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke suke suke... tu la demam2 pon craving tau. kalo dapat kek memang best... tq sya.. ^_^

      Delete
  11. harap lieya kembali sembuh seperti biasa.. banyakkan rehat dan minum air kosong..

    ReplyDelete
  12. get well soon lieya, wah seronoknya kalau pergi macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak farah. tapi sejam gak la kena tunggu sampai dapat ubat tu ^_^

      Delete
  13. akak dah sihat tak? rindu hana ea sampai demam2? hehe. take care akak :)

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart