Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 25 November 2013

MY BEST FRIEND WEDDING : MAJLIS RESEPSI NURUL

Assalamualaikum,,,,
Anyeonghaseyo beautiful people..
Amboi lewat sungguh bersiaran untuk hari ni kan.... ada ka yang menanti.. kahkahkah..
Kalau ada yang kenal dengan aku mesti tahu kenapa aku lambat menulis hari ni...
Nak buat teka - teki pon macam tak besh ja kan ... so baik habaq ja hal sebenar nya...
Al - kisah hari ni boss aku Mr Goh balik mai sini... Pukol 11 dia sampai kat airport Kepala Batas..
Miss Lee pulak bila Mr Goh mai dia pon terpacak mai pukoi 10.. 
Hanya sempat main candy crush saja , blog terabai sampai lah kemalam..
Oh how i miss you guys so so much... Bila boss ada ,kerja mula lah wujud serta merta yakni 
kerja yang di buat untuk cover-cover macam busy gila dan kerja yang tetiba boss suruh  buat.
Miss Lee dan Mr Goh apabila mereka bersatu mulalah suruh aku main treasure hunt. 
Tiba-tiba suruh aku cari benda yang selama ni aku pon tak tau wujud tapi aku memang kena cari sampai jumpa ... dan memang lah jumpa bila ada usaha mencari bertungkus lumus.
Kira nya tadi tu sampai balik lewat la aku niii ha punya lah rajin buat kerja .. kikiki..
Actually pagi tadi lagi aku dah pon upload gambaq - gambaq kat bawah ni dan 
memang niat hati nak buat karangan bergambaq la tapi apakan daya memang tak berkesempatan ..
so mari lah sekarang aku nak tunjuk sikit gambaq yang aku dah amek sekitar majlis kenduri my
besh friend Nurul ^_^ Check it out..
First of all... dah tentu kena tempek muka tuan belog kan... hikhik...
Kawan-kawan yang prihatin still ingat tak kain hijau leopard +zebra yang aku dok gediks buat teaser tu... 
Ha ini lah dia dah siap jadi baju , Credit to my favourite Taylor.. Uri Omma 
Jovian Mandagie , Hatta Dolmat pon kalah kalau lawan dengan mak aku... kikiki
Next entry aku akan upload lagi picture aku dengan baju ni sebab suka sangat-sangat pakai baju ni
sampai rasa macam tak mau buang so so pulun.....
Aku pi umah Nurul pon masa tu dah hampir pukol 2. 
Selepas bertungkus lumus buat bihun dan bangun pukoi  pagi tu balik dari hantaq bihun pukoi 10 tu terus
gedebum atas katil lena beradu bersama dengan Totoi.
Bangun tu apa lagi terus bersiap-siap kira nya elok lepas Zohoq la so aktiviti tak la terbatas sangat.


Ni dia makanan yang aku makan kat kenuri umah Nurul..
Nasik berempah , gulai daging dan ayam masak merah... boleh tahan sedap ..
Walaupon aku berharap sangat ada kurma ... ^_^
Rasa macam nak tambah tapi sabaq je lah kan .. Tak mau di lihat gelojos.
Siap-siap makan terus masuk dalam umah Nurul....
Kebetulan Nurul pon baru siap buat photoshot dalam bilik dia.
so sementara Nurul dok layan tetamu kat luaq kami pon amek kesempatan berposing kat pelamin dia.

Ni Bunga teloq yang di bawak dari Negeri Sembilan Kalo tak salah.

Yang ni pulak bunga teloq yang menghiasi pelamin .
Bunga teloq aku buat tu aku bagi kat adik Nurul tak tau dia lempaq mana.. 
Tapi aku habaq la kat Nurul yang aku dah pon bagi bunga teloq tu. ^_^

Baju aku memang masuk sangat dengan pelamin kat belakang tu. Agree tak?


Ni adik aku Siti Aisyah yang amek SPM tahun ni..


Berposing pulak dengan minah sempot ni. Awat tah kamera aku ni jadi blur plak..
Sabaq sat tunggu tahun depan nak beli semakfon boleh lah amek gmbaq cantek-cantek.


Aku dengan Siti. Ada ja aku amek muka aku sorang-sorang depan bunga ni
tapi semua nya hancus belako ... ^_^


ni pon blur jugak. Tak tau salah sapa kamera atau orang yang tolong snap pic.

At last Nurul pon masuk ke dalam umah dan aku mula berposing bersama dia pulak..

Expresi muka aku agak kaku disini ... ^_^

Senyuman aku macam kelat bukan tak gembira tapi lupa nak buat muka ceria.
Nurul tak yah dok kata la , memang dok sengeh sampai telinga.. maklum lah dah dapat 
apa yang dia hajati selama ini. kehkehkeh.

Pasangan pengantin yang di rai... Adinan dan Nurul

Berharap sangat kedua mempelai beroleh kebahagiaan yang kekal abadi ^_^

Pakai baju hijau baru nampak sedondon dengan pengantin.. ^_^


Motif buat tangan macam tu ?? Pelik la kan .. Tapi ada banyak keping lak tu ,, Hudoh la


Lagi muka aku dengan Nurul.. 

Zahirah pulak mencelah sekali... ^_^



The last picture dengan pengantin.. ^_^

suasana umah kenuri masa ni rasa nya dah hampir pukoi  kot.

Love hijau.. rugi tak amek gmbaq kat sini kan ? So apa lagi.. Memang sedondon sangat .

Goodies untuk para tetamu... Maruku di dalam botol ^_^

Sedap maruku ni rugi amek 1 ja ^_^

At last kami balik dengan perasaan gembira... 
Tak duduk lama-lama sangat sebab mak aku pi sekali kan so mak memang nak balik awai.
Lepas balik tu kami menyinggah kat tempat lain pulak dan buat sesi bergambaq ,
Insya Allah next time pulak aku update yerrrr..
Until then.... Have a nice day everyone ^_^

P.s : Kena buat autopost banyak-banyak untuk esok sebab esok memang tak dak chance nak update blog.
My boss akan ada di pejabat untuk beberapa hari.. ^_^


39 comments:

  1. wahh sedapnya makan nasi kenduri. bergambar sakan ye kak lieya hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la mazni. kak sokmo mengada-ngada lebih dari pengantin ^_^

      Delete
  2. Wah wah, matching habis dengan theme pengantin. Hihi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus matching la niena ^_^ best fren pnya wedding kan :)

      Delete
  3. cantiknya baju :)
    jealous :)
    selamat pengantin baru buat pn nurul ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju sapa yng cantik tu wada... akak ke pengantin ? kihkihkih...

      Delete
  4. muka muka nak sama :)
    barakallah pengantin! :)
    cntik ijau dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... kak liya pon baru perasan muka depa berdua sama ^_^

      Delete
  5. cahayacinta
    selamat semuanya bahagia selalu.pst..isi tabung 2x kat blog ini hee

    ReplyDelete
  6. Lieya..sedondon sangat baju awak dengan tema pengantin tu...tu maknanya tahun depan awak lak naik pelamin...aminnnnnnnn... suka lak kak ina tengok baju leopard awak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin . harap masin lah mulut kak ina tu yerrr.. hikhik.... kak ina pon suka baju2 bertema kulit binatang yerrr,, saya memang peminat setia benda2 yang ada unsur kebinatangan ni ... hihihi.. bila zebra dan leopard di combine maka terjadi lah kain baju yg sgt ohsem

      Delete
  7. cantiknya baju akkk~ mmg ikut thema la ni ea hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal2 dh tnya dekat dia kaler tu psl tu lah dapat pakai wrna sedondon ^_^

      Delete
  8. Selamat pengantin baru pada best friend tuan blog ;)

    ReplyDelete
  9. ptt lah senyap sedu je semalam tak timbul2 hehe
    amboiii mcm kenai jg ayat 'karangan bergambar' tu ;P


    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ayat kak zaza yer ? Oh my langsung tak perasan kihkihkih ^_^

      Delete
  10. congratulation to your friend.. part daging atas nasi tu.. mesti daging gulai kawah kan.. sedapp nyerr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenuri sure gulai kawah... memang sedapppp sampai rasa nak tmbah tapi malu. kikiki

      Delete
  11. tahniah kepada pengantin baru :)
    woa,your baju sangat cantik! hehe :D corak leopard! suka! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq very much adik.... yeahhh leopard punya corak mmg ternyata cantikkk .. ^_^

      Delete
  12. mmg kenalah mmg padanlah mmg sesuailah baju tu ngan tema kenduri kawin tu
    n mmg cantek sgt lieya pakai baju zebra tu..nasib x warna oren kan..lau x berkeliaran org lari hahahaha..joke je taw..joke taw..joke je taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,, kak el apa kaitan warna oren dgn orang lari ?? sbb macam leopard sebenaq ka kak ? kikiki ^_^

      Delete
  13. Replies
    1. yeke kak... lani dh start musim cuti skolah kenuri beratoq la kak ^_6

      Delete
  14. Replies
    1. tanya seksiap tema dia tu yg sama ... kikiki

      Delete
  15. Dua sekali tu rimau bintang rimau belang...tamak aihhh...ahahhaaa...

    Wahhh masuk temalah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nampak cam zebra la kak tapi bla kak kata rimau belang tu baru saya perasan. kikiki... tu la dah minat sgt corak binatang ni kalo ada dua skali lagi senang ^_^

      Delete
  16. simple but nice la kakak. nie yang buatkan hana rasa mcm nak kawen esok je. haha gatal. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... nak kawen esok yerrrrrr... jom2 kita kawenn..

      Delete
  17. Cantik baju!! Nanti nak tempah kat mak akak boleh? :D Ngan bihun skali! Ahaks. Go green, selamatkan bumi kita :D x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahhaaaa.. nak tempah yerrrr, boleh tunggu mak akak pencen dulu. mak kak memang nak bukak kedai jait pon lepas pencen ^_^

      Delete
  18. Ayu gitu..dah matching dengan background...he..he jgn marah lieya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sengaja di matching kan la,,, heheheheh ^_^

      Delete
  19. amboi kak..ada bos terus bzy..hihi
    baju akak tu sy suka..cantek dan daging tu serius sy terliur..hihi

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart