Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 13 November 2013

PAM DAN PERIKSA

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people...
Pernah dengaq tak tentang satu kempen kat radio hot fm iaitu
PAM DAN PERIKSA atau PDP.
Nampak tak betapa serius nya permasalahan ini sehinggakan stesen radio sendiri
membuat kempen PDP ini untuk seluruh rakyat Malaysia..
Sebab kes ni memang berlaku pon....
And to tell u the truth la kan , aku dah banyak kali terkena ....
Tapi yang tidak melakukan PDP tu bukan lah puteri-puteri comel yang ada di office ni.
Kami yang comel ni dah sedia maklum dah flush toilet kami tu memang tidak berfungsi dengan baik.
Means kena menimba ayaq dan mencurah kedalam mangkuk jamban untuk
kesan clean and clear... yes we all know that...


Tapi masalah nya lah kan kadang-kadang adalah staff-staff yang datang ke
office tapi bersifat sementara ni depa bukan tau pon...
Lepas lega membuang depa flush tapi depa tak tengok adakah serdak-serdak
tertinggal di dalam mangkuk tandas itu ?
So tindakan untuk PDP ni memang lah amat-amat di galakkan sangat supaya
orang yang menggunakan tandas selepas anda tidak perlu mendapat hadiah
yang tak berapa nak lumayan... Mau tak mau terpaksa lah kita pulak yang
tolong cuci .. kalo di biaq macam tu ja nanti orang kata tu yang kita punya pulak kan ?
Kalo nak heboh-heboh pon kita malas nak mengaib kan orang lain.
So senyap je lah . Buat lah apa yang patut...
So to all the people out there .. please please please....
Do the action of PDP..... Ok sayang sekelian .. kan semua comel-comel kan.
So mesti lah PDP sebelom memblah kan diri dari toilet...
Sekian.... Thanks for reading...

12 comments:

  1. k.el w/pun dan pam n periksa..masuk balik nak periksa lagi sekali ok ke x..hahaha
    org yg xbertggjwb n xbersih je wat lagu tu..huh

    psttt..jgnlah merajuk..k.el dtg mengomel ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay2 kak el datang ,, hahahhaa.. saja kata mcam tu nak suruh kak el datang la. hihihi.. betol la kak el. saya pon pernah buat mcm tu . tetiba patah balik tgk sekali lagi kot2 ada yang tertinggal ^_^

      Delete
  2. mmg kene pastikan sume clear br la kuar dr toilet.. tak baik aniaya org lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu.... tak leh amek mudah menda mcm ni even nampak mudah

      Delete
  3. Euewwww...kita cukup rimas kalau toilet kotor...Toilet ni mencerminkan peribadi seseorang sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu... toilet kat opis ni sangat comel dan bersih ja kalo di guna kan oleh puteri2 yang comel ni tapi bila dah muncul anasir luaq memang jadi huru hara la

      Delete
  4. mmg wajib buat gitu pun,heee....tak suka jnis yg pngotor ni,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal jenis berserah ja pada jamban tak pikir langsung jamban tu x berfungsi dengan baik ka apa kan

      Delete
  5. memang kena buat macam tu.. jangan main tinggal je.. anggaplah tandas kat luar tu macam tandas rumah kita. mesti kita nak bersih kan?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la . maybe dah terbiasa dengan jamban yang berfungsi elok jadi dia pon buat macam tu la

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart