Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 11 November 2013

SONY EXPERIA C

 Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Tadi masa dok dengaq radio masa on the way nak pi kerja, 
Ada la terdengaq satu iklan ni tentang smartphone keluaran Sony yang terbaru
yang di beri nama EXPERIA C..
So apa lagi sampai ja office terus menggodek - godek mencari
untuk melihat sendiri rupa paras semakphone ni...
Kata nya harga semakphone ni adalah RM999.
Macam menarik ja , macam okey ja harga dia, Macam nak beli ja...
Aku memang peminat Sony tapi tak mau la beli yang atas dari RM1000..
So RM999 ni macam boleh tahan la jugak kan... ??
Padahal lagi RM1 nak jadi RM1000 tu ha...
Kedekut tahap apa lah kau ni kan... (Cis sejak bila cakap kau ?)
Jom lah tak yah mengarut banyak , meh kita pakat-pakat tengok Semakphone ni..
Betol ka keluaran baru ni ek. Tah aku sorang ja yang jakun....
Ahhhh .. tak kisah la aku nak share jugak dengan kawan-kawan semua .. 
Begini yerrr... Lawa kan... Boleh tengok video.

 Datang dengan 3 warna menarik......... Hitam , Putih dan Ungu...
Macam berkenan ja warna ungu tu sebab dia lain dari yang lain... ^_^

Comel kan .... comel kan.... Buat syok pulak macam dah beli dah.... 
Boleh pakai dua sim card yauwwww... Simkad maxis utk abg hitam , simkad digi untuk abg putih.
Kerlassssssss telefon ni menggalakkan kita mencurang .... Opsssss...
Gurau aja , hikhikhik...
 The reason sula sangat dengan Semakphone Sony ni sebab kamera dia lah..

Boleh tahan jugak kan saiz semakphone ni.... 
Elok sangat lah untuk manusia macam aku yang suka layan video-video ni...

Nak tau apa yang paling-paling best ???
Selca la.... Semakphone ni ada self potrait function dan ada intelligent voice guide 
yang akan bagi tau hampa nak bergerak kot belah mana supaya gambaq muka sendiri tu
betol-betol balance kalo kita nak guna kamera utama..
Kan selalu nya kamera utama dengan kamera depan tu kamera utama lagi cantik kan.
So ni adalah salah satu kelebihan semakphone ini.. 
Macam ni punya best tunggu tok lagi aku tak berminat ..... 
Harap-harap tahun depan dapat bonus banyak , boleh lah aku beli semakphone ni .
Mana tau dapat harga lagi murah dari RM999 kan... verangan ja hahhaa...
Oklah sapa-sapa nak tau lebih lanjut pasal semakphone ni boleh lah tekan kat SINI.
Ok Bye !_! TQ singgah dan baca .... Love u all so much .

21 comments:

  1. Berkenan jugak yang warna purple tue.. Sony mmg tak dinafikan kamera dia mmg sangat cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... cantik kaler purple tu... kalo beli ni bes la nak bergambaq sakan hehe ^_^

      Delete
  2. Berkenan gak...tapi bila tgk tang harga tu rasanya tak boleh kot sbb dah ada samsung Tab2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu lah yg mana dah ada semakphone tu baik tak yah beli lain . macam saya ni xda lagi so wajib lah beli ^_^

      Delete
  3. BELI...BELI...BELI...BELI...baru la bole geng Sony :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew,,, tunggu gong xi fa chai la baru leh beli. lani pokai..

      Delete
  4. kaler purple tu semak giler kak~ tp~.. uhuuu mahall... xsanggup.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh.. 999 tu ok la aefa.. bukan 1000 ke atas lagii ... heheheee..

      Delete
    2. hehe.. kalau boleh guna rebat 200 tu ok la kot.. kalau 9XX ni mmg tgk dari jauh je la hhii

      Delete
  5. hoo mcm phone kakak saya. saya suka sony experia ni sbb size dia besar. nak taip messege senang, main game, tengok cerita. bilalah nk dpt phone lawa2 cmni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? hahahaa.. besar2 comel sedap nak amek gambaq nak tgk gambaq . tadi akak pi tgk kat kedai telefon memang lawa .. ^_^

      Delete
  6. memang lawa.. akak tengok pun berkenan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan akak.. beli lah satu hehehee.. ^_^

      Delete
  7. warna putih tu nampak lg elegan hihi tapi mhl lah huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. putih mcm dah selalu ada la fae hehehe. ^_^

      Delete
  8. boleh tahan jugak kak..ima x pernah lg beli smartphone guna duit sendiri lebih 800 hengget..hohoho.. xbelum mapu..kehkehkeh..lgpun mcm syg la nk beli mahal2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak lgsg xda semakphone lagiii. nk kena beli gak satu.. InsyaAllah yg ni hehe

      Delete
  9. warna putih tu sangat menawan hati..hee

    ReplyDelete
  10. Lieya dengan cash nuffnang boleh beli kot? hehe

    ReplyDelete
  11. mmg cantik yang ungu tu kak:) hee..bestnya ada camera depan,nset nana beseje....kalo ada cmera depan ni senang,boleh jugak belek2 muka,hihi

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart