Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 20 December 2013

GAGAL BERHENTI

Assalamualaikum.....
Anyeonghaseyo beautiful people....
Kelmarin masa pergi amek adik aku Zahirah kat Poli dia , kami pon bersembang.
Dia ada lah cerita tentang dua orang budak poli yang telah GAGAL BERHENTI.
Dua orang tu sebenar nya best fren dan dua-dua kena masalah yang sama gara-gara pakai contact lens yang
murah yang boleh di dapati di mana-mana.


 Sebelah mata dinaikki selaput dan sebelah mata lagi dah jadi kabur-kabur..
So nak belajaq dan amek exam memang agak sukar lah bagi mereka berdua.
Pihak politeknik pon ada buat beberapa inisiatif untuk menolong depa berdua ni tapi tak berjaya.
Sebab mereka berdua memang tak dapat belajar dan tak dapat nak menjawab exam dengan betol.

Sayang kan? Sebab mata adalah anugerah Allah yang paling bernilai...
Bila kita tak dapat melihat maka aktiviti kita akan terbatas ...
Kalau nak pakai contact lens pon beli lah yang elok punya kan yang jual kat kedai cermin mata tu...
Yang murah ni kita tak tau dari mana depa ambil ..
Cantik sementara ja tapi menderita seumur hidup..

Kalau nak bergaya gunalah contact lens macam kat atas ni yer..
Ok lah setakat ini sahaja untuk kali ni.
Bye semua ^_6


21 comments:

  1. YA Allah..kesiannya kat budak2 tu..pengajaran untuk yg lain..jangan ingat nak cantik aje..dulu2 kaksura pun slalu pakai contact lens yg beli kat kedai cermin mata ..sekarang ni dah malas..pakai jelah mata empat ni..:)

    ReplyDelete
  2. Fiza pun pakai lens tapi mmg yg dibeli yang dijual kat focus point tu.. tak berani la nk pakai yg tiruan..

    ReplyDelete
  3. eee .. takutnye nak pakai lens .. tengok orang pakai smpai menages-nanges .. brrr .. seram !

    ReplyDelete
  4. tak boleh main beli je,kena tengok dulu dari mana dan selamat atau tak contect lens tu..saya pun pakai lens tapi dah expired tak pakai dah la,malas nak beli baru lagi..hehee

    ReplyDelete
  5. eee...seramnya nyer..kalau tak ada nikmat kaki atau anggota lain ak per lagi..jgn la tak ada nimat mat...gelap donia..syukur Alhamdulillah...mata masih sihat..

    ReplyDelete
  6. da x lrt nk pkai lens....mase blaja dulu puas pkai...ni pki mate empat...slmt...snang pn snang=)

    ReplyDelete
  7. Uhuuuuuu ..umi rasa takut pulak dear .. sebab umi pakai contact lense .. beli kat kedai cermin mata .. tapi rasa mcm takut pulak ..harap tak ada apa2

    ReplyDelete
  8. akak memang dari dulu pakai brand fresh look.. elok & terjamin
    kesian lah kat kawan adik Lieya tu.. huhu

    ReplyDelete
  9. Bahaya la contac lens ni....tkt nk pakai

    ReplyDelete
  10. adehhh bahayanya tu..kita memang tak berani pakai benda2 tu..cukupla mata nie tak rabun

    ReplyDelete
  11. erghh sbb tu saya benci contex lens --

    ReplyDelete
  12. mama dah behenti pakai benda ni... takut.... hihih... walaupun yang mahal. apatah lagi yang murah...

    ReplyDelete
  13. kalau boleh jauhkan beli dari online...better beli kat kedai...at least kedai berdaftar kan...apa2 boleh la kalau nak saman ke ape...skrg nie lebih selesa pakai spec..dah tak pakai lens..

    ReplyDelete
  14. kesiannya, saya pun dah tak berani lagi pakai lens yang murah ni..bahaya..

    ReplyDelete
  15. kesiannya, saya pun dah tak berani lagi pakai lens yang murah ni..bahaya..

    ReplyDelete
  16. kesiannya.. gara2 pakai contact lense terus GB.. mata diorang dah teruk sangat ke? cmna la diorang nak study tu kan? bhya2..

    ReplyDelete
  17. Ya Allah kesiannya lieya!!!..kita pun pernah ada problem guna lenses..agak watery..so at the end stop..kena be careful bukan semua lense sesuai..

    ReplyDelete
  18. haishh takut aihh smp rosak mata tu..emmm pakai cermin mata selamat! huhu

    ReplyDelete
  19. sebaiklah tak pakai lens murah tapi adik Atish slalu pakai.. err geram dibuatnya..

    ReplyDelete
  20. ksiannya. sebab tu hana tak berani pakai. hmm

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart