Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 10 December 2013

HAPPY BIRTHDAY MOM!!!

Assalamualaikum.....
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world...
Kelmarin 9 December 2013 kan... 9 December sangat special sebab hari tersebut adalah hari
lahir mak saya... Terpaksa terpending wish dalam belog ni sebab kelmarin busy.
Malam plak busy dok masak untuk birthday mak malam tu..
Siang tadi plak miss Lee tetiba ja muncul so memang terbantut la aktiviti berblog aku...
Malam ni lah baru sempat nak menulis... kesian mak aku kan.. hukhuk..
Kat atas berlagak tulis mom kan padahal dok panggil mak-mak ja.. 
Tapi sekali sekala ada gak panggil omma atau ommonyi ... hehehe..
feeling Korea sikit tapi mak aku yang sporting tu layan ja kalo anak-anak panggil macam tu... 

9 Dec 2013 adalah hari lahir mak aku yang ke 55 tahun....
Tq mak for always be there for us through thick and thin...
You will always be our angel... ^_^


Semalam selepas siap makan-makan semua tu terus terbungkang dah tak boleh nak bergerak dah.
Macam la aku masak untuk 100 orang makan kan.. Padahal makan-makan family ja pon.
Memang tak dak stamina la aku ni kan... 

Petang kejadian aku pergi amek si Zahirah tu kat poly pastu kami pon mula la beli barang nak masak dan kek. Bakery pilihan kami semestinya Fairy... 
Kek-kek kat sini memang sedap.. Orang-orang yang tinggal area Kedah Perelih memang tau lah.
Sebab Fairy ni memang famous amos la... 

 Tudia kek fresh cream semua dok tersusun elok ja... ^_^
Nak buat seniri macam tak berapa nak ada keberanian.. Tapi insyaAllah one day..
Selalu dok tengok +adrianna syaz dok buat macam-macam jenis kek,
jeles i sebab i tak pandai macam sya.. hukhuk... ^_^


Sebenaq nya aku dengan Zahirah mengidam nak kek coklat truffle ni...
Tapi memandang kan abg ipaq kami anti coklat so terkubuq la cita-cita...
Frust tu tok sah dok kata memang tahap nak bunuh diri.. kahkahkah... tak dak la sampai nak bunuh diri betoi.. cuma nak gambaq kan betapa sodih nya aku dan adik aku.... 
Next year time bday ayah conform beli kek coklat tu. abg ipaq aku suh dia makan kek aising biasa ja 
kan.. kahkahkah... ^_^ Lawak ja no abg shoki.. kena sebut nama..
Mana tau kot-kot dia terbaca kan.. 

Saja dok pulun amek gambaq entire kedai ni tanpa rasa segan silu.
After all i am blogger kan... gambaq tu adalah satu kemestian .. 
Even di saat orang lain tak peduli pon.. 

Ni la kek yang kami beli.. Kek cappuchino ... betol ka ejaan ni. Lantak la kan.
Asal kan orang boleh paham... ^_^ boleh tahan sedap kek ni..
Cuma aku tak berapa minat kek perasa ala-ala kopi ni... 
Tapi aku telan jugak la kan dah beli dah apa leh buat.. 

Kami bersantap bihun ni la malam kelmarin.. hasil tangan aku... 
Guna resipi rahsia my ayah .. ^_^ sodap... aku jarang masak bihun dalam kuantiti yang banyak...
Selalu kalo bab bihun ni memang serah kat mak ja..
Tapi sebab birthday mak so takkan nak suruh mak buat pulak kan.. ^_^


Ha .. ni dia birthday woman... hehheeee... my mak...
Happy 55th birthday makkk.. semoga panjang umoq dan di murah kan rejeki...^_^
Terima kasih sebab telah melahir kan dan membesar kan kami 6 beradik ...
Mak will always be the best person in the whole wide world..


Ni hadiah aku untuk mak... Isi dalam dia... Rahsia .. 
Nanti tunggu mak pakai dulu then boleh la buat entry lain pulak kan...
Cerdik dak aku.. kehkehkeh.. ^_^


At last but not very least.. I would really love to say,
I LOVE YOU MOM... ^_^
THANKS FOR EVERYTHING.....


Me and my mom... yes also baju yang mak saya buat cantik kan.. kikiki..
Ok bye for now... TQ for reading....

P.s : Sorri tak sempat nak melawat kawan-kawan tersayang..
InsyaAllah esok akan settle semua sessi lawatan sebab malam ni rasa nya memang tak sempat..












20 comments:

  1. Slmt hari lahir tuk mak lieya..semoga sentiasa diberkati..sya mau tau adiah apa..aritu arijd mak sya.sya bg beg tangan..hehe..wah..terselit nama sya kat sini la.hehe..sllu cba2 je buat kek tu lieya..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sya... kalo bab2 kek ni mesti ingat sya... hehehee... nak cuba-cuba buat jugak tapi belom berkesempatan.. hadiah tu biasa-biasa ja tapi mak memang suka ^_6

      Delete
  2. Lapaq kek aih tengok. Apa2 pun, selamat hari jadi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi beli cepat ^_^ tq for the wish dear

      Delete
  3. happy birthday to your mom,kak lieya! :D
    amboi,nampak sedap je semua kek2 tu,hehe...
    hadiah apa lah tu... hehe,kita tunggu entry... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik! kek tu sedap tapi bukan feberet la ^_^

      Delete
  4. mak akak macam kena paksa di akak je bergambar dgn kek.. heheh *gurau..apa pun hb to your mom :) semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir buat mak lieya, moga sentiasa murah, rezeki panjang umur. nampak sedap kek tu :)

    ReplyDelete
  6. Hepi Besdei untuk mak Lieya...mak Lieya nampak muda yek... mudah2an mak Lieya sihat dan ceria selalu :)

    ReplyDelete
  7. nampak sempoi je mak akak. keke.
    happy belated birthday makcik :)

    ReplyDelete
  8. Aduh.Sedapnyaa kek tuu,huhu,terliuq dah ni :) Mak akak nampak mudalah.btw Selama Hari Lahir buat mak akak ya hiks.
    New Entri updated : "Kau Bercuti kat mana ? "

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya kek...selamat ulang thn kelahiran mak lieya.mudahan mak diberikan kesihatan & umur yg pj.amin..mcm adik beradik gitu

    ReplyDelete
  10. Happy belated bufday makcik...

    Kedai kek tu tang mana? Bukan apa kot2 la balik sana nak terbeli kek pulak...:)

    ReplyDelete
  11. kek tu..mengancam betul..hehee..happy besday untuk mak akak :)

    ReplyDelete
  12. Happy belated birthday!! May Allah bless..sally bila 9Dec sedih..sbb tu tarikh arwah papa meninggal...

    ReplyDelete
  13. hepi belated besday untuk mak. may ALLAH bless her till jannah. amin2. waahh sedapnya bihun. hehe

    ReplyDelete
  14. k.el pun sm kek2 rs2 kopi ni xmkn sgt
    napelah anti coklat2 ni..coklat kan sedap giler haha
    hepi besday to aunty smoga pjg umo dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir yang ke-55 tahun untuk mak lieya.. semoga dipanjangkan usia dan diberkati Allah selalu.. sedapnya bihun goreng yang lieya masak tu, nak sikit..

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir buat mak lieya.. muda lagi nampak...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart