Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 13 December 2013

SETAHUN SELEPAS KEPERGIAN MEREKA..

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world. 
 Kelmarin12 Dec 2013 , Genap lah setahun kepergian mereka bertiga... :(
Sedih , pilu dan terluka saat terkenang kan kenangan bersama.....
Sungguh sekejap Allah pinjam kan mereka bertiga untuk menemani kami sekeluarga...

ADIK OD


DORY



BON BON



Mereka bertiga bukan lah pergi meninggalkan kami pada hari yang sama....
Ketiga-tiga pada tarikh yang berbeza tapi tarikh yang menjadi tarikh keramat itu adalah kelmarin.
Adik OD - 11 Dec 2012
Bon Bon - 12 Dec 2012
Dory - 16 Dec 2012


Dory dan Bon Bon memang adik beradik.
Depa berdua muncul depan umah kami . masa tu kecik lagi tak tau mai dari mana.
So kami pon amek bela.

Bon Bon ... ^_^

Adik OD,, ^_^ Yang ni sebijik mcm Totoi.

Manja nya dik OD dengan abg Bon Bon dia.

Dik OD,,


Depa memang suka main dalam pasu bunga mak.


Akrab walaupon bukan adik beradik kandung.


Ni kami kurung depa sebab hari raya kot... Tak ingat dah

Belang dengan dik Od,, Lepas 3 ekoq si comel ni mati.
Belang terus tak balik umah berbulan-bulan....
Sekarang ni ja baru dia balik tu pon kadang-kadang,, 
Terlampau frust sebab adik-adik dia tak dak... sedih sangat.


Tengok 4 ekoq adik beradik ni... Memang sangat-sangat akrab.

Adik od dengan Dory. adik OD ni memang suka menempek ..
Port depa memang atas printer kat bilik belakang.,

Dory main dalam plastik sampai terlena.. adik Od macam biasa dok menempek ja keja.

Tengok tu tidoq pon berpelokan ... macam mana Belang tak frust bila adik-adik dia tak dak


Kerusi malas pon port lepak depa jugak

Tang ni muka sebijik macam Totoi dah. Beza dia cuma di muka Dik Od ada corak putih.
Totoi oren semua.


Dalam raga baju pon jadi keja depa ni,, 

Tengok tu tinggi depa naik main atas kotak laptop yang letak atas almari.

Adik Od dah besaq . Sama besaq dengan Bon Bon dah badan dia.


Bon Bon.. :)

Saat terakhir Bon Bon  dan adk OD,,, 
Boleh baca kat entry we-will-miss-u-adik-od-and-bon-bon
Sedih sangat sebab depa meninggal secara tiba-tiba.. 
Maybe termakan racun tikus atau racun di rumput. tak sure,

Dory Jatuh sakit lepas adik OD dan Bon Bon meninggal.


Setiap hari dia murung ja... kesian sangat-sangat.. Padahal dia sihat ja sebab dia 
mungkin tak makan pon apa yang adik OD dan Bon Bon makan..

Macam ni lah Dory setiap hari.. Sedih .. termenung ja.. Makan tak mau . Minum pon tak mau.


Muka yang penuh dengan kekecewaan.. Sorry terlupa nak rotate.. tapi
boleh nampak kan ? Betapa sedih nya dia.
Saat terakhir bersama Dory.. Malam Dory meninggalkan kami..
Dory tak sanggup hidup tanpa adik - adik dia..
Boleh baca kat entry ikatan-kasih-hingga-hujung-nyawa...
Akhir nya Dory berjaya bertemu dengan adik-adik nya .. 
Walaupon kami sedih yang pasti Dory pasti bergembira....
Masa ni Belang tengah dok galak.
Dia tak dak di umah sebab tu dia tak tau apa yang terjadi kat adik-adik dia. 
Bila dia habes galak dia balik adik-adik dia semua tak dak. Terus kecewa dan lari dari umah.

ADIK OD , DORY DAN BON BON ...
WE WILL ALWAYS MISS YOU...
Kucing kesayangan Selamanya..... :(
Even now kalo tengok balik photo-photo mereka bertiga air mata memang tak pernah kering..
Semoga one day we will meet again.. I hope.. 

Bye... TQ for reading... 

16 comments:

  1. Replies
    1. saie tak guna mu ni xtau aku minat kucing. ish3... takkan aku nak pero kucing di poli.. hahhaa.. lucu mu ni

      Delete
    2. yeay2 buleh komen doh sini.
      sungguh ya.. aku br tau mu minat kucing hahahahaha

      Delete
    3. maybe aku tak rajin ceta kot.. aku ceta ko ore minat kucing jah sebab ore tak minat kucing tak pehe kalo ceta pon.. haha.. mu xminat kucing kan?

      Delete
  2. sedihnya.. kucing pun ada perasaan kasih sayang juga.. semoga mereka pergi dengan aman.. :(

    ReplyDelete
  3. semua comel2..sedih bila dah tak de..kasih sayang diorang ni sangat kuat,pernah jadi adik beradik kucing yang lain semua hilang tiba-tiba..tinggal yang tu sekor je..tapi nasib baik la sihat..

    ReplyDelete
  4. adeh..
    sedih pulak tengok gambo.
    mmg terasa ler bila dh lama bersama.
    bila xdek geng mmg sunyi.
    sbb tu kalau nk beli/ambil kucing jgn seekor.
    kalau boleh biar sepasang.

    ReplyDelete
  5. sedihnya baca kisah tiga beradik nie..tak sampai hati kita nengok...sedih sangat

    ReplyDelete
  6. alahai....kita yg baca pun terasa kesedihannya

    ReplyDelete
  7. sedih pula mak baca.. banyakkan bersabar ye

    ReplyDelete
  8. Antara sebab akak tak mau bela kucing...bila mati je akak beria2 nanges!

    ReplyDelete
  9. Kesiannnn... Adik od tu manja dengan semua orang. :( Mesti rindu dengan depa kan kak..

    ReplyDelete
  10. sedihnya baca entry ni... comel sangat diorang ni...

    ReplyDelete
  11. Banayaknya kucing.....org tua2 ckp x elok mik gambar kucing..cepat mati katanya..x tau la betul ke x teory tu..

    ReplyDelete
  12. comeeeeeeeeeeeelnya bon bon. kat area mata dia tu macam pakai topeng. keke :D

    ReplyDelete
  13. sempat lagi ada gambar kenangan.. kucing kalau ada adik beradik dia yg mati mesti dia ikut sekali..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart