Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 1 December 2013

SHAUN ROSS - FIRST MALE ALBINO MODEL

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people and happy Sunday to all... ^_^
Kelmarin lepas balik dari kenduri kawen umah kawan mak terus terbungkang...
Kmpter langsung pon tak sentuh... Just terbaring di ruang tamu dan tengok
ceta HwangJini encore , kebetulan mak aku berminat nak tengok .
Mak aku even dia tak gila korea macam aku , ada certain pelakon Korea yang mak aku kenal..
Since sekarang ni ayah aku start meniaga (kiosk makanan ringan) , boleh lah nak tengok tv.
Sebab ayah meniaga dari siang sampai lah ke malam....


 So lepas tengok Hwang Jini
2 episode aku terlelap seketika. 12.30 malam bangun pulak utk tengok
American Next Top Model cycle 20 yang menggabungkan peserta lelaki dan perempuan 
untuk pertama kali nya dalam sejarah . Aku ikut rancangan ni sejak mula-mula di perkenal kan 
iaitu dari cycle 1 lagi dan dah banyak model-model di lahir kan melalui rancangan ini.
Tapi kali ni bukan nak cerita pasal ANTM , maybe next time kot boleh lah aku kongsikan
sikit peserta-peserta finalist yang dapat bertanding kat Bali. 
Aku tertarik pada seorang model yang telah di invite untuk sama-sama berposing untuk episode semalam.
Model terkenal yang di maksudkan ialah SHAUN ROSS.

This is him... SHAUN ROSS.. at first masa tengok muka dia macam pelik ja kan.
Dia ni orang apa ? Mulut besaq macam org Afrika , Hidung macam Afrika.
Rambut pon macam Afrika... tapi kulit putih.. Dalam hati terdetik , 
mesti dia ni orang Afrika tapi Albino.. Cuba-cuba search memang betol pon...
Muka dia yang unik ni sangat-sangat laku..
Wajah yang unik ni bila di capture dalam gambaq fuh memang dapat hasil yang sangat memuaskan .


Masa zaman remaja dia memang kena buli selalu sebab rupa dia yang pelik pada orang lain.
Dia di gelar dengan macam-macam nama gelaran seperti "Powder" , "Wite-out" dan Casper.



Dia start modeling semasa umur 16 tahun dan sekarang dia dah pon jadi model yang terkenal.
Di lahir kan pada tahun 10 May 1991 di Bronx New York.


Shaun Ross jugak pernah membintangi video klip Katy Perry "E.T"
Patut lah muka macam kenal sesangat ^_^

Shaun Ross on the runway... Look how he shine ^_^

Shaun Ross with ANTM contestant .... My Favourite actually.. DON ni hensem gila kot!

Shaun Ross with ANTM contestant NINA si mata besaq....
The best picture for this photoshot.......... 


Nak jadi model bukan semesti nya kena cantik gila-gila.
Asalkan wajah tu unik dan come out best in the picture .
Even yang cantik-cantik ramai yang dah terkeluar dalam rancangan ANTM ni sebab
dalam gambaq tak terserlah kecantikan tu...
Ok bye !_!
TQ for taking your precious time to read this ^_^





16 comments:

  1. Dulu rajin tgk antm ni..skrg astro dah xde..x dpt le tgk..huhu..

    ReplyDelete
  2. hana tengok2 mcm tu je akak. tu pown tengok dari lappy kawan dulu. haha

    ReplyDelete
  3. saya tak penah kenal lagi shaun ross ni,hehe
    tq share... baru tau :)

    ReplyDelete
  4. dulu suka sangat tengok antm ni, bila dah study ni tv xdak terlepas pulak nak tengok..
    nak cari yg download pun susa yang amat.. hehe..

    ReplyDelete
  5. Patot macam penah nampak dia nie.. Dia model untuk lagi Katy Perry tu kan.. yang jadi alien tu..hakhak...memang unik muka dia nie..kalau dia kat malaysia,,mesti dia tak dipandang kan? well..huhuu

    ReplyDelete
  6. Dia nampak hot dalam gambar. And kulit dia nampak cantik. Sangat unik!

    ReplyDelete
  7. Hehe mesti yang buli2 dia tu nyesal gila skrg. HAHA everything has beauty, but not everyone can see it ;)

    ReplyDelete
  8. hurm cian lieya br nak ikt antm hihi , ha unik kan? tapi kami macam pnh tgk la hurm,,,,

    ReplyDelete
  9. taw dia ni selalu tengok,lawa la dia jadi model :)

    ReplyDelete
  10. unik pun boleh jadi model.. itulah kelebihan dirinya yang takde pada orang lain..

    ReplyDelete
  11. wow...uniknya macam patung dah...

    ReplyDelete
  12. Fiza pun ngk.. tp tak kenal sgt nama.. last week tak silap Fiza yang sakit tetiba tu out.. tak ingatla nama dia..

    ReplyDelete
  13. baru tahu ni. Allah bagi kelebihan dekat dia. =)

    ReplyDelete
  14. layankan je...hehehe...rezeki dia la tu..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart