Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 7 December 2013

TAK AMBIL DUIT BALANCE

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world....
Pening kepala aku hari ni ... bangun pagi dah mula pening mai keja bertambah pening..
Tapi ni bukan nak ceta pasal pening yer kawan-kawan...
Hari tu kan aku pernah cerita pasal over balance kan...
Kali nak cerita kisah tak ambil balance ... Pernah tak terjadi kat hampa??
One day aku pergi beli nasik kandaq... ( Nasik kandaq lagii. kikiki)

Okey pastu nasik aku tu lebih kurang dalam RM5 ++ ..
Lepas aku bayaq guna duit RM50 .. aku terus blah !
Langsung tak sedaq apa sampai kat opis dah telan-telan nasik tu sampai kenyang ..
Check beg duit , aik awat duit aku ada sikit... Tetiba teringat oh my!
Aku tak ambil duit balance .. so pada hari tersebut aku telah rugi sebanyak RM40++.
Tapi takkan nak pi kedai tu tanya pulak kan ? Sapa lah nak bagi..
Yang hairan nya kalo ya pon aku terlupa nak ambil duit balance tu kenapa lah si
cashier kedai tu tak ligan aku bagi balik duit ?
Agak-agak dia happy pon sebab aku dah terlupa balance... Kurang asam kan ?
Tapi aku tak pangkah pon kedai tu tetap gak dok pi dan anggap duit RM40++ tu bukan rezeki aku..
So i move on with my life... Actually that was not the only time!!
Pernah gak kedai runcit auntie pon terjadi gak...
Ada time auntie dok kalut-kalut so dia pon tak perasan dia tak bagi balance
dan ada time bila auntie perasan aku tak ambil duit balance dia panggil aku balik..
Agak-agak mungkin sebab pembawakan umur jugak ni.. Kan???
Tapi aku pernah tengok seorang lelaki ni yang kebetulan 1 kelas masa aku darjah 5 dan 6 dulu.
Dia memang tak cam aku so aku buat bodoh.. hahahhaa


Dia beli barang kat guardian masa tu.... Lepas ja bayaq dia terus keluaq ... hahahaa..
Lucu tak ?? Barang dia tak amek pon sampai kan cashier guardian dok terpekik panggil dia.
Las-las dia masuk balik sambil garu kepala... hehehhee... aku tergelak ja masa tu...
Padahal dia masa belajaq tu budak nya pandai. mungkin banyak sangat belajaq kot...
So kawan-kawan pernah tak alami situasi yang sama dengan aku dan
jugak kawan kelas aku tu... ^_^
Cerita mai sikit... ok bye.. TQ for reading

18 comments:

  1. banyak tu kak, rugi tak tanya balik.. eh tapi kalau tanya blik belum tentu cashier tu mengaku kan? hehe
    next time kena beringat.. anne setakat ni tak pernah lupa amik baki tapi sifat pelupa tu still ada.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? tak mungkin nya dia nak ngaku .. mesti akak jugak jadi mcm org tak betol kihkihkih

      Delete
  2. isk... rugi tu kak..lain kali gi makan, xyah byr.. kata kat dy, dh byr utk 5 hari.. hihi.. zizie xpernah jadi lagi benda2 cenggini.. tapi, cerita kawan zizie ms dy sekolah rendah, lg lawak... nak cerita kat sini pun, pnjg sgt.. so, zizie gelak sorang2 la.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan memang rugi tapi nak buat cena memang bukan rezeki.. ^_^ zizie bt la satu entry tentang kisah lawak kawan zizie tu .. hehhee ^_^ nak gelak jugak

      Delete
  3. emmm sdeapnya tgk menu nasi kandaq tu Lieya...mmgu dpn pcl n family balik Sp... pcl kena pi cari..lama dah rasan nak makan yg sempoi2 blh utara sana...

    pasal terlupa nak amik balen duit tu mmg ada...tapi casher mesti panggil balik punya, lupa bayq pon biasa ..haha , nampak sangat dah tua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo mai belah utara xmakan nasik kandaq memang tak sah. saya pon pernah gak makan lupa bayaq ehehhe tapi esok tu pi bayaq la bila dh ingat ^_^

      Delete
  4. Pasai nak bg wit kat kdai tu x pnh lupa lg kut amik belen..tp klu pasai tnggai beg yg dah dibeli kat kedai itu selalu..mmg sgt2 pelupala..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... sama lah pakat2 jadi pelupa habes kta kan. hehehee ^_^

      Delete
  5. Oo..terlupa..sya nmpk warna warni diatas..sngguh ceria..hehe

    ReplyDelete
  6. aik dah tukar header so cute hehe..alamak ruginya byk tu Lieya ballance..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rugi sgt tapi nk bt cmna kan dh bukan rezeki... tantek kan header baru titew.. hikhik ^_^

      Delete
  7. selalunya kalau kita lupa ambik balance cashier akan panggil kita..jarang diorang wat senyap jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpak nya cashier tu happy kot dpt dt yg lebih tu sbb tu lah dia xpggil huhu.. jahat

      Delete
  8. Pernah balik rumah pastu tanya dgn family mana brg yang dibeli tadi. Check smua tempat mmg takda. Esok nak beli lg, tgk2 cashier tu beri brg kita yang dibeli. Dia jaga ghupenyee.. Kekeke.

    ReplyDelete
  9. banyak tu akak,hehe...
    saya tak pernah lagi jadi macam ni,hehe... tapi kawan2 saya ada jugak la cerita pasal diorang terlupa ambik duit balance tu,haha.. bila ingat balik,nak gelak pun ada xD

    ReplyDelete
  10. eeeii.. cuaiiii nyerr dear.. lepas ni kene sentiasa hati2 taw..

    ReplyDelete
  11. kadang2 mcm2 duk pikir dalam kepala.. tu yang lupe semua.. huhu...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart