Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 22 December 2013

TOTOI SPARKY DEMAM

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Tengah dok sedap lena , tiba-tiba dengaq suara Totoi dok memekik lapaq..
Aku pon bangun la... Cari-cari ikan rebuih dah tak dak.. nasib ada ikan goreng..
Dia makan sikit ja .. Pastu mintak nak keluaq.... Aku bukak pintu .. Tgk jam . 
La baru pukoi 4! Ingat kan dah pukoi 5 atau 6.. Aku pon tdoq balik...
Pukoi 6.45 aku bangun pulak . Buka pintu kat Totoi... Selalu nya kalo bangun tido memang cari Totoi dulu..
Dia memang ada kat luaq dah .. Dengaq bunyi pintu teruih masuk...
Tapi pelik la kan selalu nya kalo masuk mesti terlari-lari .
Aku siap terpikiaq nak buat teloq goreng hancoq utk dia sebab ikan tak dak..
Totoi ok ja bab makan semua dia hentam . dia suka makan macam org makan..
Pastu aku tengok dia macam cari tempat pastu dia pon terus terkulai.. 
Aku ingat sebab dia mengantok.. Pegang-pegang badan panas gila...
Demam ka apa dia ni... Aku pon angkat letak atas bantal...

Tengok tu tecian dia ... Nafas pon berombak ja... 
Mak bagi dia makan cortal dengan ayaq sarang burung.


Wajah kekasih hati tersayang ...... olo tomey tomey...
Harap-harap cepat sembuh ye adik kakak yang tercayang...
Ok... bye.. Thanks for reading ....


14 comments:

  1. Ehehe, comel ja lahai totoi tu.. Kesian dia.. Amboi minum sarang burung... Ihihi, moga cepat sembuh totoi comel.. :)

    ReplyDelete
  2. alalaa,ciannye..demam2 pun kiut je tido..dah nama pun kucing,semoga cepat sembuh ^_^

    ReplyDelete
  3. X aktif ler bila dh dmam tu..
    Hope tuan dia jgn dmam pulak,

    ReplyDelete
  4. demam ea sayang? get well soon. nanti kak lieya risau. huhu anak kucing hana baru je ni ha tiba2 lain macam. berak2 muntah2. tetiba dia ngiyau kuat2. tapi badan tak panas pown. mcm tak cukup susu pown ea kucing hana tu. mak dia tak pandai jaga anak. geram hana. haih

    ReplyDelete
  5. Haha get well soon, Totoi!! Dia pn minum air sarang burung ekk.. Wahh, baiknya owner nihh :D

    ReplyDelete
  6. ala kesiannya dia.. dah bawa jumpa doktor ??

    .. jemput join segmen baru di blog saya

    ReplyDelete
  7. cuba pegang telinga dia.. kalau telinga dia sejuk,, means mmg demam lah tu.. skang ni mmg musim.. kucing ain 4 ekor selsema dh sebulan.. pergi vet penuh ngan kucing anjing yg demam gak.. doktor suh bg minum air glucose.. smoga totoi cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. kucing demam.. sian.. mcm org jugak kan.. tak bermaya jer..smoga totoi cpt sembuh..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart