Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 31 January 2013

MY PERFUME WISHLIST !

Assalamualaikummmm...
Anyeonghaseyo people :)
Di sebab kan bulan ini adalah bulan yang menghampiri CNY..
So hati ini amat berbesar hati utk
membuat wishlist perfume sebab bulan ni
dapat bonus!
Yahooo.... yes setiap tahun musim CNY menjelma
inilah paling gembira sebab dapat bonus....
Walaupon tak banyak macam orang lain
at least ada jugak ganjaran nya.. :)
(ecececce.. mcm bersyukur gila padahal sokmo merungut :P)

Jom2 tengok perfume yang Lieya Von Jay nak senarai kan
dalam wish list...
Sebab perfume ini tersenarai ...
MURAH..... yay!!!
Kalao ikut kan hati semua nya aku nak beli..
Tapi sabaq2... jangan tamak2...
Nanti benda lain langsung tak dapat beli...

1. Celine Dion Notes

3.4 oz tester (100ml)
Price : RM 99

2. Britney Spears Hidden Fantasy

3.4 oz NIB ( 100 ml )
Price : RM 160

3. Born Wild Ed Hardy

3.4 oz tester (100ml)
Price : RM 150

4. Shakira Eau Florale

2.7 oz NIB (75 ml)
Price : RM 160


3.4 oz NIB ( 100 ml )
Price : RM 155


3.4 oz NIB ( 100ml )
price : RM165

7. Someday Justin Bieber

3.4 oz NIB (100ml)
price : RM 155


4.2 oz Tester (125ml )
price : RM158


3.4 oz NIB ( 100 ml )
price : RM100

Ok. Thats all, Semua nya bau memang menepati citarasa aku..
Floral Fruity and Floral Fruity Gourmand...
Ada jugak yang bau citrus.. :)

Harga berpatutan kan :) 
Semua nya beli dari online.... 
Kalau hampa nak jugak leh ja gitau aku.....
Gitau nama perfume yang hampa suke..
Then aku tengok harga ..
hampa compare dengan kat kaunter punya ..
Kalau puas hati leh la order ... 
Smua nya dropship hantaq terus kat umah hampa...
So harga semua nya termasuk pos ...

Uishhh tiba-tiba pulak nak menega.. 
Saja iklan sat .. hehehhee...
Harap2 dapat la aku beli salah satu pon tak pe.. :)
Ok stakat ni saja..
Thanxx sebab sudi baca ...
Muaaahhh :)








Wednesday, 30 January 2013

SEJAM MENJADI ALIEN

Assalamualaikum..
Anyeong haseyo people....
Tersebut lah kisah pada hari yang indah iaitu hari ini...
Aku sejak dari rumah lagi menanam kan azam kegembiraan kerana
hari ini ada lunch ...
My company belanja Main Contractor....
So boss mesti lah tak da kat opis kan..
Boleh lah bermaharajalela bagai opis ni bapak aku yang punya..


Sampai ja opis tiba-tiba ja Ninie (office mate ) habaq
aku dengan kak Nurul tiba-tiba ja kena p jugak,,,
Cisss.. aku dengan pakai baju yang buruk x iron ,
dengan tak kenai sapa tiba-tiba kena p..
Awat la tak habaq awai-awai.. huh..
So pergi lah aku di sana..
Antara hati dan perasaan yang berbelah bahagi..
Nafsu makan gembira la sebab makan sedap
Tapi hati pulak tak berapa nak seronok...
Tapi p jugak la..
Bertindak mengikut arahan la..
Al maklumlah kita ni sapa ja kan..
Hanya lah kuli batak ja.. :)
Jadi sedar-sedar kan lah diri anda...
So lunch tu di adakan kat
Restoren DD thai :)

Jadi rosak lah program aku untuk bermain sepuas nya... *_*
Sampai ja kat sana ,
xdak lagi tetamu yang datang,,
Aku dengan kak nurul duduk la kat satu meja bulat di penjuru kedai...
Lepas tunggu agak sejam ..
Jemputan pon sampai la...
Sorang pon aku x kenai..
Depa pon xkenai aku dengan kak nurul..
Mula la depa dok pandang dengan muka hairan,,,
Dalam hati mesti dok kata ,
"Sapa la budak dua orang ni "
Tapi aku dengan kak nurul buat xtau ja..
Kalau ada yang senyum aku senyum balik....
Depa mai dengan geng2 depa so mula la buat havoc..
Pakat lawan dok gelak ketawa,,
Aku nak gelak besaq pon mcm xcukup quata soooo senyum dan gelak ayu...
Sampai ke sudah xdak sapa pon mai duduk meja kami..
Las2 bila semua jemputan mai.
Yang mai duduk pon geng2 pejabat aku jugak... huhuhu.. :)
agak2 muka kami berdua dh tukaq jadi alien kot ..
Tu yang semua pkat takut tu...


So orang yang tak di kenali tu ada 3 org ja.
Sorang pepuan dua orang lelaki..
Yang perempuan tu makan sikit ja boh nasik...
Ryan cakap dia anak kucing makan sikit..
Pastu tiba2 Ryan boh nasik kat aku .
Dia kata aku anak gajah.
Hampeh sgguh depan orang xkenai ..
Ada jugak yang nak kena sula bila balik opis .
Sabaq je lah... Memalukan betoi..
So aku yang memang bernafsu 3 ekoq gajah ni
terpaksa lah kawal nafsu..
Tapi aku tetap makan banyak..
Cuma selalu nya kalo dengan geng2 aku seniri ,,
Yang tak abeh tu aku la yang habes kan..
(patut lah makin gemok!)
Tapi untuk hari niii.. makanan tak habeh tu terbiar saja.. sadis!



Selepas proses menelan selesai...
Semua bergegas pulang...
Ada satu meja lagii yang tak habes makan
Sebab depa sampai lambat..
Lagipon meja tak penuh,,,,
SO makan tentu lah tak habeh..
Depa tapaw.. adui kalo ajak lagi dua orang amoi pon leh sangat...
Tak la kekok sangat aku dengan kak nurul...
Geng yang aku kenai semua boss xpanggil.
Geng yang di panggil ni ada kaitan dengan payment..
so kena la bodek lebey.. kan...
Dah habeh depa tapau..
Depa tu pon berlalu pergi
Sebelom depa pi, Depa bersalaman dulu
Amboi sopan nya depa...
Tapi dengan orang cina ja..
Yang kami dua ni tunggui kayu ka ..
Tak pandang pon.. yelah sapa la kita ni kan..
Tapi seriously memang tak tau adab la kan..
Cis jahat mengata .. ada aku kesah ?


Lepas depa smua dah blah kami pon blah jugak...
Aduh naik kereta punya lah mengantok gila..
Tak tau la pasai pa tiba2 pulak jadi pening macam mabuk perjalanan cemtu..
Pi dekat pon mabuk noo..heran2...
Sampai opis boh minyak cap kapak kat kepala dan tengkok..
Lega .. so now aku blogwalking sebab boss tak dak..
hehehehehhehe... ni lah dia contoh pekerja cemerlang abad ini..
Yelah mesti cemerlang punya ,,
Time keja wat keja la...
Time bos xdak mengulaq...



Eh2 awat tiba2 panjang pulak aku tulis ni.
Emo semacam ja .
Padahal dapat makan sedap tadi..
Tak tau nak bersyukur.. terok2..
By the way thanxx kepada yang sudi baca
cerita karut aku neh ...
Sayang hampa :)

ha.. ni lah dia alien yang sebenaq .. hehhehee



Tuesday, 29 January 2013

GEMOK.GEMOK.GMOK


Anyeonghaseyoooo people!
Arrghhh.. stress betoi hari niiiii..
Rasa diri ini sangat-sangat lah gemok!
Pasai pa???
Sebab berat aku dah bertambah lagiii dan memang kalo tengok dalam cermin
pon memang bulat gila2!
Konon hari tu nak buat mission impossible..
Semua hangat2 taik ayam ja.
Kalao dari hari tu aku buat betoi-betoi aku rasa mesti dah kuruih... (sigh!)

Hari Sabtu lepas p umah kakak aku..
Tiba terjumpa pulak dengan penimbang yang jenis jarum tu..
Naik2 tengok2 tudia
Naik pulak lagi 3 kg!!
Arrrggghh!! nak mampus rasa nya!
Aku makan apa ? yg leh jadi sampai cm ni..
uhuhuhu....sedih~!
Sedih sedih pastu xreti nak senaman ka?!!!!
Huhuhuhuhu :(





JAEL STRAUSS

Assalamualaikum..... :)
Anyeonghaseyo beautiful people...
Thanxx for stopping by ..




Hampa semua kenai dak Jael Strauss ?
 Kepada mereka yang suka tengok
American Next Top Model(ANTM) macam aku mesti kenaiii.. :)
Jael ni adalah salah seorang contestant utk ANTM cycle 8.
Tahun 2007
Dan dia juga adalah one of my favourite among the contestent .
Sebab gaya dia yang agak funky dan bersahaja....
Dan dia berjaya sampai ke top 6 ..
Kira ok la kan.kan.kan..
Sebenar nya hari ni aku search2 kat google nak cari gambaq dia...
Terkejut kot tiba2 aku terjumpa gambaq yang kat bawah ni ..

Apa yang dah terjadi kat dia ???
 Well, sebenar nya dia menderita ketagihan crystal Meth(ice).
sejenis dadah yang membawa kesan buruk kepada diri si penagih..
  Adui sayang nya kan...
Sekarang ni dia dalam proses untuk menerima bantuan sokongan dan rawatan...
Tapi rupa dia dh jadi teruk macam ni.
Gigi dia pon dah nak reput semua nya sebab dadah ni la...


harap-harap Jael pulih seperti sedia kala 
dan terus tinggal dan tak ambek lagi dadah nii...
To all the people out there ,,
Please dont take drugs ..
Because it`s not worth it !


Thats all for now!
Thanks for reading :)

Monday, 28 January 2013

MISI MENJAHIT BAJU :)


Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful :)
Dalam minggu lepas busy sungguh....
Nak blogwalking pon xsempat..
Just balas kunjungan kepada yang singgah di teratak buruk saya ini..
Tu pon ada jugak yang terlepas pandang...
Siang boss ada all the time..
Gila boring nak mampuih . sabaq ja lah..
Malam pulak sibok dok tengok cerita sampai lewat.
Bila dah lewat, memang malas la nak blogwalking sebab mata pon dah tak leh nak bukak...
Sabtu p kenuri umah kakak...
Pastu masa balik singgah pulak p kedai kain ...
Sampai umah pon dah agak lewat...
Ahad pulak sibok dok ptong kain..
Konon2 nak buat seniri baju untuk p dinner..
Excited bukan main lagiii..
Padahal dah bertahun dah xpernah jahit baju...
Dulu pernah gak cuba tapi hancoq ...
Buat rosak kain ja...
Tu cerita 7 tahun yang lalu...
Lani bila dah berkobar-kobar nak jahit pulak cuba lagiii..
Harap-harap menjadi...:)
Kalao menjadi mesti nak show off kat semua !
Hahahaha... Of course la kan sebab nak p dinner pakai baju tu ... @_@
Kalao tak jadi aku senyap2 je lah....
Tau dak baju apa yang aku dah design nak buat dengan bantuan mak aku ???
Peplum!
Angan-angan tinggi :) Tapi seriously harap-harap menjadi...
Kalau jadi aku terus buat banyak2 dan juai!
Semua benda nak juai kalo reti buat padahal satu pon xjalan +_+
Wish me luck ok guys!


Thursday, 24 January 2013

2012 ANUAL DINNER



Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people :) ...
Seperti yang anda semua sedia maklum..
Pada 2hb Feb ni anual Dinner Company saya :)
yang akan di adakan di Subang... 
So .. nak share sikit gambar-gambar dinner tahun lepas...
Tahun lepas dinner buat kat Restoren Hai Tien :)
Liya dengan Kak Nurul :)

saja excited lebih kan.
Besa lah setahun sekali ja pon dinner nii.. :)
bukan sokmo.. 
jadi bila dh setahun sekali mestilah over sedikit 
Lagipon tahun lepas memang x aktif langsung pon berbelog.
Sayang pulak kalau tak share gambaq2 ni kan,,,,

kawan seopis melayu .. sekarang ni tinggal liya dgn kak nurul ja :) yg len smua dh resign 

posing sementara tunggu nak makan :)

udang masak cabai :)

ni apa kemenda nama pon xtau ,, tapi isi dia sotong :)

ikan stim

yang ni pon xtau nama .. :) tapi sedap.. ada udang ada , cendawan ada,

kangkong goreng belacan :)

tofu teloq 

ais kerim goren :)




ini saja lah... tapi x sesedap yang sebelom ni,..
Yang makan sebelom2 ni lagi sedap ..
ramai yang tak puas hati..
So harap-harap 2013 ni sedap :)
Maybe ada lucky draw...
Tapi kalao ada pon... memang x lucky ..
seumoq hidup xpernah dapat kalao ada lucky draw. 
so memang lgsung tak berharap :)

Baju nak p dinner pon tak beli lagii...
Tak tau nak pakai baju macam mana ...
Nak pakai over sangat pon nanti orang gelak,,
Pasai buat kat kawasan bengkel ja pon . 
Bukan nya hotel,
Cuma kena la pakai lawa tu utk kepuasan seniri,
Jnji baju xsendat tang perut .
Pasai nak melantak sebanyak mungkin...
kikiki....

Ok... nanti bila dah lepas dinner tu kiter akan update lain puloks...
thanxx for reading :)









Wednesday, 23 January 2013

IF ONLY ......



Boleh ke macam ni ???

Sunday, 20 January 2013

YES ! BERJAYA JUGAK AKU BUAT IZZA KECIK HATI @_@

Gambaq raya ni , dengan izza dan midat

Anyeong haseyo beautiful people ...
Akhir nya niat suci ku untuk membuat kan kawan aku kecil hati berjaya,
hahahahhahaha.. (gelak jahat).
Sesapa yang baca ni mesti heran kan.
Tiba-tiba heppy ja buat orang kecik hati,
buang tebiat ka apa .
well well. situasi ni lain..
sebab nya ??
Kawan aku izza yang sorang ni suka kecik kan hati orang tanpa niat..
Tapi dia tak pernah pon rasa bersalah dan tak sedar pon
yang kawan-kawan kecik hati kat dia.
So kawan-kawan lain yang memang dh tau dia ni
memang jenis ni memang dah tak amek port langsung.
Sebab dia memang mcam ni .
Slumber yang terlebih badak.
Pernah dak korang ada seorang kawan yang pelik dari kawan-kawan lain ?
tapi korang still sayang dia sebab thats just the way she is ... :)


So baru-baru ni dia selamat melahir kan seorang anak perempuan.
Tapi selumber dia ja haram tak habaq ..
Ish2. Geram jugak aku di buat nya.
Aku tau pon dari kawan aku Midat yang ternampak post2 di fb .
Kawan-kawan lain kalao beranak memang habaq pada hari yang sama.
Ada yang nak masuk labour room pon still msg dengan aku.
Terus ja aku hantaq msg berbaur geram.
Tapi dia tak balas pon. sgt hampeh kawan aku neh,

ni time dia kawen .. yang tengah tu Diana .my bff jugak

Selepas seminggu aku terima message dari dia,
Ajak aku makan kenuri cukoq rambut dan aqiqah anak dia.
Pada hari yang sama umah depn umah aku buat kenuri kawin,
Makan punya lah banyak sampai kembung perut.
Jadi dalam dua nak p ke tak p las2 tak p.
Tapi sebab umah dia kena masuk jalan kampung ,
aku pulak x brapa nak expert sangat esp jalan kg yang ada sungai kat tepi...
Nak p naik moto pon pakai kain ketat pulak .
Takkan tiba2 nak tukaq baju kan..
So aku xp dan tak habaq apa,

Izza dengan laki dia E
Aku sebenaq nya dah janji nak p tengok dia dengan kawan aku Midat.
Tapi si Midat ni setiap minggu ada ja hal .
dok janji punya janji last2 genap lah sebulan..
Sampai lah si izza ni habeh pantang. LOL
Jahat punya kawan kan...
Pastu Suddenly Sabtu lepas aku terima satu message ..
" Sampai hati hang xmai kenuri anak aku "
hahahaa,, nak tergelak pulak aku baca . 
Padahal kenuri tu dah pon lepas beberapa minggu,  hari tu baru dia nak marah kat aku,
Aku pon kol terus . 
Bagi tau cerita sebenaq la seperti yang aku explain kat atas..
Sebelom letak telefon .. aku pon cakap kat dia..
"yay , akhir nya berjaya jugak aku buat hang terasa"
Dia pon terus ja maki aku. 
hahahhaaaa... lawak2

baby Nur Jannah
So pada hari ini aku pon p la tengok anak dia yang muka macam dia tu. hehhe.
Baca doa hembuih kiri kanan sebab takut nak masuk kot
jalan umah dia.
Nasib baik tak dak kereta lain yang selisih dgn aku.. hehhe..
Sampai ja kat umah aku tengok baby Nur Jannah dok tdo.
Aku riba , bagi minum susu, tepok belakang dan riba lagiii...
Terus naluri keibuan aku mula terserlah ..
Tengok muka anak dia yang kecil comel tu ..
Alahai rasa macam nak beranak la la tu jugak,..
huhuhu.. tapi nak wat cemna kan.. 
nak kena kawen dulu,
nak kawen pon lambat lagii. adehhh ..
kempunan aku nak anak.. 
baby, mama miss u so much.. :)



Lepas tu aku pon keluaq jalan-jalan sat dengan izza.
Pi kerat rambut , window shopping..
Pastu balik.... Selesai...
Rasa letih jugak la sebab orat dh jem sikit time dok riba baby..
Maklum lah tak dak pengalaman . LOL
 Setakat Ini saja lah dia kisah aku dan kawan aku Izza
yang memang one in a milionth.. :)

ni gambaq time zaman rock kapak .. muka belemoih.. hehe :)






Saturday, 19 January 2013

KILLER CLOWN - JOHN WAYNE GACY


                                                 
Anyeonghaseyo beautiful people :)
How`s your life ??
I hope you have a wonderful one...
So hari ni saya nak cerita pasal seorang lelaki yang di beri gelaran 
"Clown Killer ".
And he is one of the most notorious killer in American history ever exist.
Wah hebat kan bila di beri gelaran macam ni.
Memang dapat di simpul kan yang lelaki ini memang seorang yang sangat menakut kan.
tapi hakikat nya tidak....
Kenapa saya cakap tidak????
Macam tak betol pulak kan tiba-tiba saya menyebelahi si clown killer pulak.
Ok kalau nak tau terus kan lah membaca :)

Kehidupan Awal John Wayne Gacy

John Wayne Gacy semasa kanak-kanak
Di lahir kan pada 17 March 1942 di Chicago, Illinois, 
beliau merupakan anak ke dua daripada 3 adik beradik.
Di besar kan di dalam keluarga yang serba lengkap, 
Ayah John Wayne , John Stanley Gacy mengharap kan ,
anak nya berjaya dalam hidup.
Beliau ingin kan anak nya membesar dan menjadi 
seorang lelaki yang dia harap kan.
Tetapi apa yang ayah John Wayne harap kan itu adalah berlebihan dari
apa yang John Wayne dapat berikan .
Ini kerana kesemua yang ayah nya ingin kan itu
tidak menepati dengan minat dan keupayaan John Wayne.
Semasa John Wayne berumur 4 tahun , 
dia di pukul oleh ayah nya dengan tali pinggang di sebab kan kesalahan kecil.
Semasa umur 6 thun John Wayne telah mencuri permainan dari kedai 
runcit berdekatan rumahnya.
Ibu nya Marion Elaine Robinson menyuruh John Wayne memulang kan
semula permainan tersebut dan meminta maaf kepada 
tuan kedai tersebut.
Apabila ayah JohnnWayne mengetahui tentang perkara ini, 
Sekali lagi dia di pukul.
Mulai saat ini , ibu nya bertindak untuk melindungi 
anak nya yang malang ini dari di pukul oleh ayah nya.
Disebab kan perkara ini,
ayah nya sering menggelar kan dia "lembut"
"anak emak" dan "akan membesar menjadi pondan".
Semasa John Wayne membesar , dia gagal untuk membuat kan
ayah nya bangga dengan diri nya.
Di sekolah dia tidak dapat menyertai aktiviti sukan yang lasak di sebab kan 
tahap kesihatan nya yang kurang mengizin kan
iaitu jantung nya yang lemah.
Dia juga tidak mempunyai ramai kawan dan sering di buli.
Akan tetapi , John Wayne adalah pelajar yang suka membuat 
kebajikan dan menolong cikgu nya di sekolah.
Di sebab kan tahap kesihatan jantung nya kurang memuaskan ,
John Wayne pernah di masuk kan ke hospital selama berminggu dan 
ketinggalan dalam pelajaran menyebab kan 
dia tidak dapat memberikan markah yang memuaskan .
Ini menambah kan lagi kekecewaan ayah John Wayne .
Walaupon John sakit terlantar di hospital , 
ayah nya mengatakan yang John hanya berlakon sakit
dan langsung tidak ada sifat kesian terhadap John.
Semasa umur John Wayne 9 tahun , 
dia telah di cabul oleh seorang lelaki yang di kenali oleh keluarga .
Akan tetapi John hanya berdiam diri dan tidak memberitahu
kepada sesiapa kerana takut dia pula yang akan 
di salah kan oleh ayah nya .
Lebih teruk lagi ayah nya juga pernah memukul dan memarahi nya 
di hadapan kawan-kawan nya sendiri .

John Wayne Gacy bersama ahli politik

John Wayne Gacy tinggal berasingan dengan keluarga nya semasa umur
 18 tahun  mula menjinak kan diri dalam politik 
dimana dia menjadi pembantu kepada calon parti yang akan
bertanding di kawasan kejiranan nya.
Perkara ini telah membuat kan ayah nya semakin berang dan 
sekali lagi melontar kan kata-kata keji terhadap beliau.
John Wayne Gacy hanya ingin diri nya diiktiraf dan di hargai oleh
orang lain selain dari ayah nya kerana 
tiada satu pon benda yang dia buat yang boleh membuat kan 
ayah nya puas hati.
Selain itu John Wayne Gacy pernah bekerja di rumah mayat dan Syarikat 
yang menjual kasut.
Di sini lah beliau bertemu dengan seorang wanita yang bernama Marlynn Myers
dan berkahwin.
Hasil daripada perkahwinan ini beliau di kurnia kan 2 orang anak.
Ayah John Wayne Gacy yang dulu nya tidak 
pernah puas hati dengan nya turut gembira 
dengan kejayaan anak nya untuk membentuk 
sebuah keluarga dan bekerja tetap.
Setelah berkahwin dengan Marlynn , John telah di lantik menjadi 
Manager restoren KFC yang dimiliki oleh ayah mertua nya di Waterloo,Iowa.
Semasa menjadi manager, John Wayne telah menyertai satu kelab yang 
dikenali sebagai Jaycee dan menerusi kelab ini dia telah
menjadi orang yang penting kerana berjaya menarik ramai 
orang lain untuk menyertai kelab ini.
Dan di sinilah segalanya bermula.

Permulaan titik hitam di dalam hidup John Wayne Gacy.

Pada satu malam semasa beliau dan rakan-rakan mula mabuk,
salah seorang rakan nya telah melakukan seks oral terhadap diri nya
Di sebab kan John Wayne Gacy pernah di cabul semasa di zaman kanak-kanak,
dia agak keliru dengan keinginan seksual nya.
Tanpa pengetahuan isterinya , 
John Wayne Gacy terlibat dalam dadah, pelacuran, pertukaran isteri,
dan pornography,
Semua aktiviti ini dilakukan di bahagian bawah tanah pejabat milik nya.
Walaupon kesemua pekerja yang datang ke kelab tersebut adalah berbilang jantina,
akan tetapi beliau lebih menggemari lelaki,
Keinginan seksual songsang ini telah menyebab kan 
John Wayne Gacy mula berminat dengan lelaki remaja belasan tahun.
Ini di buktikan apabila dia telah mencabul seorang budak lelaki ,
Donald Voorhees yang berumur 15 tahun.
yang merupakan anak kepada ahli kelab Jaycee itu sendiri.
John Wayne mengarah kan budak itu untuk berdiam diri.
Percubaan pertama ini dilakukan pada tahun 1967.
Selain remaja tersebut , beberapa remaja lain turut menjadi mangsa beliau.
Pada tahun 1968, Donald Voorhees telah menceritakan
segala perbuatan John Wayne Gacy kepada ayah nya. 
Dan tanpa berfikir panjang ayah nya telah membuat laporan polis dan 
John Wayne Gacy telah di tangkap.
Selepas John di tangkap, ada pula remaja lain yang
datang kehadapan dan membuat pengakuan yang 
mereka juga pernah di cabul oleh John.
John telah di penjara selama 10 tahun.
John tabah menghadapi hukuman ini walaupon seluruh keluarga 
nya menangis dengan hukuman yang telah di kenakan kepadanya
termasuk ayah nya sendiri.
Pada hari yang sama John di jatuhi hukuman , 
isteri nya Marlynn telah memfail kan penceraian mereka.
Dan dia tidak pernah berjumpa dengan isteri dan anak - anak nya 
lagi setelah bercerai.

isteri pertama John Wayne Gacy
Semasa berada di penjara John telah menjadi ketua memasak 
kerana sifat nya yang memang suka kan kerja-kerja memasak.
Beliau telah mencipta beberapa resipi yang baru
untuk santapan rakan-rakan semua.
Pada tahun 1969, Hari Krismas , ayah John meninggal dunia 
disebabkan penyakit hati.
Setelah mengetahui tentang berita ini John berasa sangat sedih.
Dia memohon utk pulang melihat pengkebumian ayah nya 
tetapi permintaan nya di tolak.
Dia amat kecewa dengan kematian ayah nya dan 
merasakan kan yang diri nya adalah punca 
yang menyebab kan ayah nya meninggal dunia.

John semasa menjadi Head Cook di penjara
John Wayne Gacy dibebaskan 

Pada 18 June , 1970 selepas 18 bulan dipenjara,
John Wayne Casy dibebaskan di bawah pengawasan parol.
John ingin membina hidup baru,
Beliau pulang ke rumah ibu nya di Chicago.
Dengan bantuan kewangan daripada ibu nya ,
John telah membeli sebuah rumah di  Norwork Park,
selepas beliau dibebaskan sepenuh nya.
Beliau berpindah ke rumah baru pada tahun 1971 dan bertunang dengan 
Carole Huff seorang janda anak dua yang
di kenali nya semasa zaman sekolah dahulu dan berkahwin pada tahun 1972.
Ibu nya berpindah dari rumah itu untuk memberikan 
privasi kepada pasangan tersebut.
John Wayne telah membuka syarikat kontraktor yang diberi nama 
PDM Contractor dan beliau jugak turut menjadi sukarelawan.
Semasa beliau menjadi sukarelawan ,
beliau akan berpakaian seperti badut dan menghiburkan kanak-kanak
dan menggelarkan diri nya dengan nama "Pogo".
Semasa tempoh ini, beberapa individu telah 
mengadu kepada polis tentang perbuatan songsang John.
Akan tetapi semua laporan itu tidak dapat dibuktikan kerana 
pelapor gagal hadir di hari perbicaraan.

Perkahwinan ke dua John 
John Wayne Gacy mula bertindak lebih ganas.
Walaupon John telah berkahwin dengan Carole , 
akan tetapi sifat songsang nya itu tetap bertapak di dalam diri nya.
Suatu malam , pada tahun 1972,
beliau telah mencabul seorang remaja lelaki dan menikam budak tersebut
di dada budak tersebut bertubi-tubi.,
John menyedari dengan mencabul dan membunuh beliau
dapat mencapai tahap orgasma yang tinggi .
Mayat lelaki tersebut di tanam di ruangan bawah tanah rumah nya 
John sekali lagi di cerai kan oleh isteri nya 
kerana telah mengabai kan isteri nya tersebut di sebab kan sifat songsang nya itu.
Ini memberi kan peluang keemasan kepada John 
apabila dia tinggal seorang diri.
Dia lebih bebas melakukan aktiviti songsang nya .
Dari tahun 1972 sehinggalah kegiatan nya 
terbongkar pada tahun 1978 .
Mangsa yang di catat kan adalah berjumlah 33 org. 
Perbuatan John Wayne Gacy dapat di hidu oleh pihak berkuasa apabila 
keluarga mangsa terakhir nya telah melaporkan kehilangan 
anak teruna mereka yang berumur 15 tahun yang bekerja
di sebuah farmasi yang telah mengupah sykt John utk
mengubahsuai farmasi tersebut.
Pemilik farmasi tersebut telah memberitahu kepada 
pihak polis bahawa orang terakhir yang berjumpa dengan budak tersebut adalah John.
John tidak mengakui yang dia telah berjumpa budak tersebut.
Polis datang ke rumah nya untuk menggeledah. 
Tapi John Wayne tetap bersikap tenang dan 
melayan polis tersebut dengan perasaan tidak bersalah.
Sepandai-pandai tupai melompat,
akhirnya jatuh ke tanah juga.
Akhirnya semua kegiatan songsang John terbongkar 
dengan penemuan tulang-tulang manusia di bahagian bawah tanah rumah nya.



John Wayne Gacy akhir nya menyerah kalah 

Pada 22 December 1978, John Wayne Gacy mengaku kepada
pihak polis yang dia telah membunuh dan mencabul
lebih daripada 30 orang remaja lelaki pada sekitar tahun 1972 - 1978.
Selain daripada tulang temulang mangsa ,
barang peribadi milik mangsa jugak di temui di rumah 
John Wayne Gacy.
Pada 6 February 1980 John Gacy dibicarakan atas
pertuduhan membunuh dan mencabul 33 org remaja 
lelaki di Mahkamah Chicago.
Sebelom beliau di bicara kan ,
Peguam beliau memohon supaya John di periksa oleh ahli psikiatri utk 
menguji adakah beliau mempunyai masalah mental.
Hasil daripada kajian mereka mendapati 
John Wayne Gacy adalah seorang yang menghidapi 
Paranoid schizophrenic yang menderita dengan pelbagai watak 
yang ada di dalam diri nya,
Maksud nya dia ni boleh jadi baik, 
kadang-kadang jahat tanpa sedar.
Akan tetapi penyiasat bertegas yang John Gacy melakukan semua 
jenayah tersebut dalam keadaan waras.
Ini kerana John telah mengarah kan salah seorang daripada orang 
yang dikenali nya untuk memperbesar kan tempat beliau menanam semua
mangsa-mangsa yang dibunuh nya itu.

wajah John semasa menghitung hari utk di hukum
John Wayne Gacy Di jatuhi hukuman mati 
Pada March 3, 1980 setelah beberapa minggu di bicarakan 
akhirnya John Wayne Gacy di jatuhkan hukuman mati.
Akan tetapi hukuman yang di jatuhi kepada nya tidak di lakukan 
serta merta tetapi selepas 14 tahun  iaitu pada tahun 1994.
Semasa beliau berada di penjara menghitung hari kematian nya , 
John Gacy menghabiskan masa nya melukis.
Antara lukisan nya ialah lukisan Badut yang menggambar kan
diri nya seniri pada satu ketika dulu.
Hasil seni nya itu terjual dengan harga $200 ke $20k dolar
dan wang hasil jualan telah di salur kan 
kepada badan-badan yang tertentu.
Selain itu beliau juga membaca buku undang-undang di masa lapang.
John Wayne Gacy mendakwa selain diri nya
ada lagi beberapa orang yang terlibat sama dalam
jenayah yang di lakukan oleh nya.

John`s sister


Goodbye Pogo.

Pada 9 May 1994, John Wayne Gacy telah di hukum mati 
dengan Lethal injection(di inject dengan kandungan dadah yang
mampu membunuh ) .
Sebelom dia menghembus kan nafas nya yang terakhir,
dia bertemu dan mengucap kan selamat tinggal kepada kakak kesayangan nya .
Ibu nya telah meninggal dunia semasa dia berada di dalam penjara.
Semasa ibu nya mengetahui yang anak nya telah menjadi 
pembunuh , ibu nya berkata dia tetap sayang kan
John walau apa pon yang terjadi.
Di luar pintu penjara , ramai orang yang datang untuk meraikan kematian 
John Wayne Gacy . 
Selepas John Wayne Gacy disah kan meninggal dunia,
otak nya dikeluar kan untuk di kaji.
Namun tiada apa yang abnormal di jumpai pada otak tersebut dan
memberikan tanda tanya kepada semua kenapa
John Wayne Gacy bertindak sedemikian rupa.

hasil seni John 
Inspirasi dari kes John Wayne Gacy.
Kisah hidup dan jenayah yang dilakukan oleh 
John Wayne Gacy telah di terbitkan dalam 
dalam versi buku , filem dan dokumentari.

buku yang menulis tentang diri nya

Kesimpulan 
Dari kisah John Wayne Gacy ini saya dapat simpul kan 
yang beliau adalah seorang anak yang malang semenjak kecil.
Ayah nya jugak tidak pernah memberikan peluang kepada nya 
untuk melakukan apa yang dia ingin kan,
Kalau lah Wayne tidak terseksa jiwa dan minda nya 
berkemungkinan dia tidak akan menghadapi masalah 
kepelbagaian watak yang ada dalam diri nya.
Jadi sebagai manusia yang waras kita seharus nya memberikan 
layanan yang sama kepada semua anak dan 
jangan memaksa mereka untuk melakukan sesuatu yang mereka tidak suka 
dan bersifat kasar yang melampau.
Cukup lah sekadar memukul anak utk mengajar mereka sahaja. 
Bukan nya memukul untuk kepuasan diri sendiri.
Setiap anak yang dikurniakan haruslah
dia jaga dan didik dengan sempurna bukan nya
diherdik dan di kecil-kecilkan seolah-olah anak tersebut 
tidak berguna,

Fuh! penat saya menaip ,
Thanxx kepada yang sudi membaca..
Sarang hae!








Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart