Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 28 February 2013

WORLD OLDEST WOMAN

Assalamualaikum...
Hey there anyeong haseyo beautiful..
See the picture down there.
This helmoni age 115 years old in 2013
and she was born on
5 March 1898
in Osaka , Japan.
She was born the same year  Radium was discovered


sources : Reuters

Wednesday, 27 February 2013

SKINFOOD FRESH FRUIT LIP & CHEEK PEACH REVIEW & SWATCH

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful ladies.
How are u guys today?
Hope everything is alright..
Well for today ,, i am going to do a review on 
one of my favorite stuff..
SKIN FOOD FRESH FRUIT LIP AND CHEEK 
Have you try this one girlz?
If u dont then u must!


Mine are Peach,
Well but the color were not Peach at all.
Its soft baby pink and the texture is so creamy.
have a pleasant smell too.. :)



The color that i swatch on my arm is the exact color.
Pretty rite ?


This is how it look like inside its container. :)


And this is how it look like on my lips and cheek..
This color make u look so sweet ..
Am i ? LOL..

Thanks for reading! 
and dont forget to give it a try!

Sunday, 24 February 2013

THE HORSE DOCTOR ~ KOREAN DRAMA




Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people..
I am currently watching this drama .
The Horse doctor.
Actually the reason i watch this drama is because of him ..

source : soompi
and didnt expect much from it since the tittle itself 
were kind of boring. LOL.
But when it all begin.
It`s unstoppable and getting exited every time..
The man above , Lee Sang Woo 
was not the main character .
I have known him after watching the drama,
Feast of god and 
he was so charming.. :)
He was just the second man in this drama..
He play Song Ha and was a noble man and
the son of one of
the most important person in Joseon
The main character was him..

koreandrama.com


He is Joo Seung Woo.
This was my first time seeing him on the screen,
and he is quite alright for the character.
I started to developed the love for him
each episode . :)
Will watch more of him.
He play as horse doctor who can also
cure other animal.
So who is the girl of this two handsome man dream ?

source : hancinema
She is that girl :)
Lee Yoo Woon.
She play as a nurse .
and was actually a daughter of a commoner but had 
been switch since birth 
in order to protect the 
son of the honorable doctor from 
being killed..


So whats the story is all about ?
Its about a man , Kwanghyon who were gifted
to be a doctor to animal.
He actually fulfill his biological father`s dream
who were also a doctor 
before he were sentenced to death
for the crime of treason 
which he did not commit..
Since his whole family were all been destroy and stripped
from being a noble ,
he was also in danger because he was a boy.
A commoner who once his father help,
switch him with his own daughter. 
A girl will be a servant while
a boy will be killed instantly.
So both child grown up without knowing their real parent.
the boy grow up as a horse doctor 
while the girl as a nurse.
Both of them had meet while they were child and became friend
but the had been separated by faith.
They meet again when they grow up
but didnt know each other at all.

source : soompi

So how will they discover each other identity?
Well i really hope for a heppy ending.
And the ost for this drama were so beautiful.


so... want to really know the real story..
Please watch and u will never be 
disappointed :)

until then, have a nice day everyone . 


Wednesday, 20 February 2013

SEAWEED CRACKER aka KEREPEK RUMPAI LAUT

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people.. :)

Pernah dak hampa semua makan seaweed cracker ?
Kalao pernah alhamdulillah..
Kalao belom mai nak story sikit...
Seaweed cracker ni adalah snek tradisi org cina..
Yang di sedia kan masa CNY ..
Dan aku dapat rasa ni pon
sebab CNY jugak.. :)
Sedapppp...
Tu ja leh describe :)





Ini lah rupa nya seaweed cracker atau kerepek rumpai laut
yang sangat yummy,,
mula2 kunyah tu tak dapat rasa sedap lagii.
Tapi bila dah masuk dalam mulut banyak2 lama
rasa sedap mula spread all accross the taste bud...

Nak rasa ? Senang ja buat nii...
Bahan pon agak simple..
Kulit popia , seaweed , dan teloq..
minyak utk goreng..

Cara buat :
Sapu teloq kat kulit popia..
Pastu letak seaweed atas dia...
then letak telor sekali lagii
pastu tidan satu lagi kulit popia..
Kerat2 bentuk 4 segi n goreng...

Mudah kan.. so apa tunggu lagii
cepat try.. :)
Boleh buat utk hari raya jugak.

ok thanxx for reading :)

Monday, 18 February 2013

CAT FISH THE TV SHOW

Assalamualaikum...
Anyeong haseyoo.. :)
Last nite sebelom tido aku menonton satu rancangan yang sangat menarik
iaitu Cat fish the Tv show ..
Aku pon tak tau sejak bila rancangan ni wujud tapi
aku baru ja tau semalam..
Anyway rancangan ini adalah satu rancangan reality tv
yang membongkar kan kebenaran dan penipuan di dalam dunia
online dating..




So seperti yang sedia maklum,
Sejak dunia kita maju ke hadapan ,
ramai yang bertemu jodoh melalui online dan
ramai jugak yang kena tipu .
Ada orang yang berkenalan dengan orang yang betol2
sama seperti di dalam profil dia dan ada
pulak yang berkenalan dengan orang yang
menggunakan identiti orang lain
untuk berkenalan dan menipu ramai orang..
Kat Malaysia pon aku rasa ramai yang buat keja mcm ni..
Mungkin utk kepuasan diri seniri mahupon
sekadar suka2 atau malu dengan penampilan
diri yang serba kekurangan...

So dalam rancangan ini.
anda semua leh tengok macam mana
host rancangan ini menemukan dua insan yang
tak pernah berjumpa seumor hidup dan
cuma berhubung melalui online sahaja..
Setiap episod ada yang kecewa
dan ada yang menemui cinta sejati dan
ada juga yang menerima seada nya
walaopon pasangan tersebut bukan lah seperti
yang ada di dalam gambaq profil semasa mereka berkenalan.

Nursing student Sunny met and fell in love with model "Jamison" or "RJ" while chatting on Facebook, but they had never met in the 8 months they had talked. When Nev finally introduces Sunny to "Jamison", he turns out to be a girl named Chelsea, who originally created the profile for revenge on a former friend. Chelsea showed no remorse and says that she has no feeling at all for Sunny. Later they talk and Chelsea admits she is bisexual and has feeling for Sunny. They decide to be real friends in the end. Nev introduces Sunny to the real Jamison in the end. 

Menarik kan ??
So jangan lupa yer. tonton rancangan ini di
CH713 MTV ..
Masa dia aku x brapa conform sbb aku tengok yang semalam tu ulangan pada pukol
12 tengah malam lebih kurang .. Hari Isnin.

sources : Wikipedia

Sunday, 17 February 2013

SABOTAJ!

Assalamualaikum..
Anyeong haseyoooo..
Ahh hilang semangat aku!
Tiba2 ja aku dapat tau ada org yang tls kat cbox 
org lain guna link aku..
Sapa lah manusia haram jadah tu ek...
Wlo sapa pon hg ,
aku harap Allah akan memberikan balasan yang setimpal..

Bila aku dapat tau aku telah di sabotaj ,
pi terjah cbox tersebut
dan jumpa ayat kat bawah ni..
yg guna link blog aku utk tls ni...

Jngn follow saya. Nabila Medan BODOH!

Seriously sapa lah yang sanggup buat mcam ni ???. 
Heran dan sngat speechless,
 sedangkan kebanyakan orang 
yang aku dok follow dan bw depa pnya belog
aku lgsung xkenai...
dan seboleh nya aku tak mau nk buat musuh dgn sesapa pon..
Bukan nya budak2 nak bergaduh xtentu hala mcm ni..
tiba2 pulak aku ada musuh 
tanpa sebab..
yg aku tau org yang buat keja mcm ni
hanya org gila.

pastu tak pasai2 pulak kawan si nabila tu
 dok maki hamun kat cbox aku balik..
org tu memang aku xkenai 
tapi dia tau diri dia sapa.
so kepada awak yg dah tulis bukan2 tu..
kakak faham awak nak jaga kawan awak
tapi at least tak boleh ke tanya secara baik..

As a matter of fact ..
aku ni pada tahun 2013 dah 28 tahun..
bukan 8 tahun atau 18 tahun.
Apa faedah nya yang aku dapat untk cari pasal dengan 
org yang lgsung aku x kenai.
dan blog aku ni wujud pon bukan utk bergaduh dgn sesapa 
tapi utk berkongsi benda yang aku suka.
Tapi bila dah jadi macam nii.
Memang rasa sgt down dan spoil gila.

so kepada yang dh tls bukan2 kat 
cbox nabila tu guna link aku,,
thank u so much !
what u give u will get back.
U just wait and see.
aku memang tak kan tau hg sapa sampai bila pon.
tapi Allah tau sapa hg.
So aku serah kan hal ni kepada Allah 

No matter what happen ,
I will not stop blogging just because 
of some stupid leech that 
dont even know their place !...
This is just the obstacle that
i have to face to make me 
strong... 

Sekian..







PENGECUT


Hoi malaun !!
Ha hang la malaun sial muka tak malu..
Datang org tak ajak, pi pon orang tak peduli,
Tiba2 muncul kat belog org.
Tulis benda yang bukan2 kat c box aku.
Kurang ajaq nak mampuih..
berasap telinga aku baca,
Hang kalo nak mengata hg tak yah pengecut,
Hg tunjuk muka hg sekali...

"Eii, buruk betul blog ni. Dah la berat. Ownernya pun tak cantik & gemuk :x "

ok.. tak cantik ye..
kalo aku x cantik pon hang peduli apa setan ..
muka hg elok sgt ka ?
kalao elok sangat tunjuk mai kat aku ..
xpasai2 dok kata kat org gila babi ka apa hg ni..
memang aku gemok!
so what ?
sebjik nasik atau apa2 yang aku makan
bukan guna duit hg pn, so baik hg sengap!
Blog aku buruk ka berat ka ..
sapa suruh hg mai kat blog aku bodoh!
aku xajak org gila mcm hg mai !
najis!

 Tak payah nak kutuk org sgt lahhh... Mcm lah dia hebat. Lalalaa ..


Bila masa aku kutuk org pon xtau.
Kebanyakan org yang masuk dlam belog aku ni aku 
bukan kenai.
So whats the point aku nak kutuk . bongok!
Hang tu hebat sangat la leh mai muncul kat belog aku 
pastu tls pelik2 mcm ni tanpa 
ada org tau hg sapa !
LOSER!

nak tegur sikit nuh tuan blog, kalau nak kutuk orang, sila tengok diri tu dulu.. perfect ke? btw, tak baik kutuk orang tau.. better u mintak maaf


aku nak mintak maaf kat sapa babi oi..
sapa yang hg mksud kan pon aku tak tau..
Kalao hg dah tau sangat , hg bagi la
bukti .. sibok ja jaga tepi kain org 
barua ni.
bila masa pulak aku ckp aku perfect bengong!
mai dari cerok mana pon xtau .
perangai mcm hantu raya!
nak tegoq org seniri pon xterurus, poodah!

kepada setan babi yang dok tls bukan2 kat cbox aku,
kalo hg baca ni baguih la..
kalo hg xbaca pon ada aku kesah!
yg penting biaq smua org tau perangai buruk hg !
hg xyah dok mai lagi kat belog aku,
kalo hg nak mai hg xyah dok pengecut sgt,
Tunjuk diri hg tu sapa!
Dah la muka tak malu!
Pengecut pulak tu.
huh!

*** blog aku adalah hak aku,, sapa2 yang tak suka tak pyah nak
dtg dan buat onar kt sini...
aku hanya buat baik dengan org yang baik dengan aku sahaja .. sekian..



Saturday, 16 February 2013

REB`L FLEUR BY RIHANNA

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo to all my fellow friend :)
Hope today as great as always...

Baru-baru ni masa sesi shopping..
Aku telah mencuba dan mencium bau perfume ini..
Reb`L Fleur By Rihanna..
Perfume ni dah lama launch di pasaran
iaitu pada tahun 2011,
Mungkin ramai yang dah tahu bau ni macam mana..
Dulu2 aku tak menimbul kan rasa minat langsung pon kat perfume ni..
Tapi lepas dah tau bau dia sedap macam ni
Terus jadi gila ..
nak nak nak nak sangat...


so jom kita tengok kandungan yang ada 
dalam perfume yang aku minat sangat2..

top notes :
Peach , Plum & Red berries 

Middle notes :
tuberose, violet , hibiscus & coconut

base notes :
Vanilla, Amber , Musk & Patchouli 

source : www.celebrityfanweb.com

So bila bau ini di combine2 kan ,
Apakah yang terjadi...???

Jom kita baca review pengguna ..

"This is not typical of the celeb scent scene. It involves elements of many different types of perfumes, tropical yet warm and comforting, spicey yet sweet, fruity but very musky and deep. This smells very complex and is very heavy at first. Like most fragrances this doesn't last on my skin, but I've heard from other people that it lasts all day. Very intoxicating and heady in the same way that Hypnotic Poison is, very sensual and daring. I prefer Rebelle just because of the coffee note but I think this is more original and very good for Ri's first scent!"

 "This perfume starts with a fun fruity splash at first whiff, and then mellows into a flirty tropical floral bouquet, and then dries down to a warm sweet amber vanilla blend, with hints of spicy patchouli and warm musk.This is a fragrance that lies close to the skin and leaves the wearerwith a warm contented feeling."
source : www.edgeoftheplank.com
So pendapat aku pulak ..

Perfume ni bau dia memang lain dari yang lain...
Since aku test tu atas kertas ja , aku tak pasti perfume ni masuk atau tak
dengan chemistry badan aku.
Bau dia adi hidung aku ala2 ck one yang di campor dgn vanila dan
bau2 yang sedap nak makan..
Kombinasi citrus and floral fruity gourmand
Memang bes giler dan tahan lama.
Keesokan hari bau tu still ada kat kertas tu..
so agak long lasting la..
First spray bau dia memang agak heavy,
tapi bila dah dry down ,
bau dia terus jadi sangat2 marvelous..

SO... korang kalo nak tau dengan lebih lanjut..
leh baca kat SINI ye....

ok.. tata for now :)








Friday, 15 February 2013

MEMPOKAI KAN DIRI DI PENANG :)

Assalamualaikum...
Anyeong haseyooo guys! :)
Jom tengok gmbaq aku skitar waktu bershopping kat Penang
baru2 ini.. 

this is what i wear that day,, 
simple yet elegance ,, LOL
aku koya ja lebih padahal muka bolat macam bulan lagii.
pakai tudung mcm ni buat muka aku nmpak agak tembam!


ini sebelom memulakan perjalanan ..
as always


dekat R & R Gurun...
Berhenti sat buang apa yg ptut.


hokey dah sampai pon tol sebelom nak masuk pulau..


atas jambatan.... keta tak byk sgt sbb ramai yg dh start keja.


arrive safely ... hangat time nii.. 
tak ramai org pon .
so senang lah nak parking :)


Queensbay mall..
mesti ramai yang rajin mai sini kan..
aku pulak dok pulun pomot.. hehheee




amek gmbaq kat hiasan cny yang masih ada .. :)
comel kan pokok ni..



berehat sebentar :0


tempat ni cntik sgt tapi x sempat amek gmbar atas ni :)


tengah hari kami makan kat sushi king,,,


this is my first time so agak kebuluran,,
tengok mata aku tengah mencari pinggan kaler beige,, :)




so yummy teringat until now.. :)


tengok muka adik aku ni macam laki mati ja


so yummy.. 

lepas bersantap mesti kena amek gmbaq
sebab nak mai pulak xtau tahun bila,.
* aku bukan paling pendek ok.. 
yg paling pendek tu pkai heels



Lepas makan tu start shopping


beli kasut, beli baju, barg kt daiso..



jalan2 sampai nak tercabut tpak kaki


beli dan membeli sampai pokai





lepas penat2 jalan2 dan membeli
kami makan lagiii..





ini lah makanan kami.. :)




lepas makan jalan2 beli2 sikit2 lagiii
then balik at about 7.30 pm 


sebelom balik amek gmbaq dulu



time balik ujan plak turun



beli tako tao dan makan dalam keta 


tengok kain tdung pon dh basah semua...
lepas makan ni terus balik singgah umah kakak 
tidoq umh dia sebab xlarat nak drive lagiii....
banyak jugak duit habeh ,
beli tak setra mana pon,,
tapi xpa la kan...
bila lagi nak spend money utk diri seniri..

ok 
stakat ni je lah... 
xlarat nk explain lagiii..
thanxx for enjoying the pic yeee...
sarang hae!



















Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart