Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 30 March 2013

SEGMEN 300 BLOGGER

tekan sini kalao nak join

Assalamualaikum..
Anyeong haseyo people !
Jom join.. sng ja,,
syarat2 nya seperti dibawahhh

1. Buat satu entri bertajuk "Segmen: 300 bloggers", letak gambar atas dan backlink ke entri ni.
2. Publish dan hantar link korang, settle.




Friday, 29 March 2013

AKU TAK BIASA !

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people..
Ai serabut kepala otak aku dok pikiaq.
Sejak kemarin lagii..
Rasa berdebar dan fikiran tak menentu...
Pasai pa ???
Awat dok kaluit sangat???
Mau tak kaluit,
Me the kampung girl ni nak kena pi keja kat bandaq!
Alahai buat terok nya ,
macam la nak kena pi oversea kan..
tapi ... tak biasa ok . tak biasa!
On top of that
ALONE!
Tu yang aku stress sgt!

Nak rehat dgn sapa nanti?
Nak dok kat mana nanti ?
Dulu masa keja kilang pon dengan kawan.
Tak penah pon sorg2 mcm niii...
Mcm2 dok pikiaq sampai ke peragut.
perompak smua nya ada...
Awat la jakun sangat neh!
Yang sonok nya pon dapat jumpa bff aku..
sebab depa smua memang keja sana..
tapi tak pa la depa smua dh settle down.
tak da la terasa sangat berjauhan dari kampung halaman
since permata hati jiwa dan raga smua ada bersama...
Aku neh ? hurmmm..


Pastu kena berpisah dgn keluarga..
Kucing akuu .. aaaahhh.. stress!
Kalao xterima then takkan nak berhenti kerja pulak
Alamat nya juai nasik lemak tepi jalan la aku.
since kat sini agak susah nak cari kerja
bersesuaian .
kalo ada pon smua org lain dah sambaq :(

1
But i hope everything is alright
dan i hope sangat2 yang aku tak jadi pi sana ^_^
Sekian bebelan aku utk hari niii.. :)
TQ for reading..

Thursday, 28 March 2013

HOW DEEP IS YOUR LOVE


Wednesday, 27 March 2013

WORDLESS WEDNESDAY ~ RAILWAYS

 




Sunday, 24 March 2013

SELAMAT HARI LAHIR KE 55 TO MY AYAH :)

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people.
Hari ni hari lahir ayah kami!


Ini lah dia kek yg kakak aku sponsor

Makanan.... :)


piza !

bihun goreng yg aku sponsor dan di masak oleh ommonyi.. :)



Ini lah my abuji .. Mr Von Jay...
hhehehehehee... 

HEPPY BIRTHDAY AYAH!

Makan2 ni di buat secara kecil kecilan sahaja 
khas utk ahli keluarga.
Sekian..

thanxx for reading!



Saturday, 23 March 2013

SENJA NAN MERAH DI KUALA PERLIS

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people..
Hari ni kan halfday,
so lepas makan , tgk ceta sat..
terlena smpai ptg..
aktiviti yg tak patut buat.
buat selalu leh mereng.. *_*
so pkoi 6 bersiap2 p makan kat tepi laut.


dengan adik2 aku...n beby yg jadi header aku n mak dia.



Xin Ling dh paham bahasa melayu sikit2 dah skrg.
dia pon cuba2 cakap melayu
tapi langsung xpaham,
sekali dengaq macam orang dalm gua punya bahasa,
memang lucu sgt2,
so antara makanan yg ada kat sini.

kepak ayam bakaq.


kotiau sup siam, yummy!



somtam aroy!


tapi ni gmabq yg makan hari tu punya,.
hari ni lupa plak nak amek gmbaq makanan . :)

so tadi sempat lah capture pemandangan 
sebelom dan selepas sunset...
subhanallah cantik kan pemadangan ni.. :)

ha ini lah peserta2 yg p makan sekali tadi..
gmbar selca memang wajib aka muka perasan. :)


tengok lah depa khusyuk makan ... 
sedapppp.. :)




so selepas perut dah kenyang.
kami pon bergegas pulang.
so esok one of my best friend nak bertunang,
nanti aku update k :)

thanxx for reading!


Friday, 22 March 2013

BOB HARPER HEALTHY TIPS :POTATO VS SWEET POTATO

Bob Harper Healthy tips :
Potato vs sweet potato 
 "Stick With The Sweet Ones
Don't be tempted by potatoes!
They are full of starch,
and are typically paired with saturated fats and excess salt.
I know what you're thinking
- no more baked potatoes,
French fries or chips!
Think again: opt for sweet potatoes instead.
These healthy alternatives can be prepped,
baked and served as chips,
"French fries" or even a baked sweet potato.
They are delicious AND good for you,
so when it comes to potatoes
stick with the sweet ones!"
the information are extract from :
http://www.bobharper.com/

So pretty people , which one will u choose ??



Make a wise choice.
I myself am a big fan of potato!!
So does all my sibling!
And to tell u the truth,
Every time i went to shop groceries item,
Potato was one of a must buy thing!


I think maybe its time i change to 
healthy sweet potato!
But maybe sometimes if i crave for potato,
i will cheat a little and eat some!

thanxx for reading !
Lets live a healthy lifestyle :)


Thursday, 21 March 2013

MUSIM BATOK MENJELANG LAGII

Assalamualaikumm
Anyeonghaseyo beautiful people...
ohok ohok ohok!
musim batuk dah muncul kembali...
ohok! ohok! ohok!
dan aku ni pesyen kalo batok..
punya lah susah nak ilang.
even dh tunggang ubat batok segelen pon.
(mcm la penah buat kan, poyos ja!)
tapi nak oyat nyo,
meme kawe ni gini sjk azali...
asl batuk ja batuk 3 bulan.
pulak tu batok kering.
maklum lah sekrang ni dari musim sejuk
nak bertukar ke musim bunga,
batok pon mula lah menjelma...
jadi utk season ini,
aku lgsung xtelan ubat batok
even sesudu..
aku cuma makan vitamin c, minyak ikan kod,
sekrang ni dah 3 hri..
tapi still xlega lagii.
aku makan minyak ikan kod jenis ni

aku beli vitamin C jenis ni..
masuk sebijik dalam ayaq.
bagi dia resolve ...
jadi ayaq oren.. 
rasa dia sedapppppp... 
so minum dgn penuh berselera,
aku beli satu tiub ja.
so harap2 kalo habeh satu tiub tu lega lah batok nii.
masalah nya jenis xpantang lgsung.
ais aku makan.
kacang aku mamah..
makanan goreng2 smua aku hentam..
pasai tu sama yg aku xlega nii..
hehehhe.. well well..

thanx for reading,
jgn lupa doakan saya cepat lega k...

Wednesday, 20 March 2013

AMI TOMAKE BALO BASHI....


Does anyone know the meaning ???

HEALTHY TIPS : TOMATO




 Bob Harper Tips:
"I always try and get the most nutrients out of food as possible.
Did you know that cooked tomatoes are even healthier than fresh tomatoes?
As many of us know, tomatoes contain the antioxidant lycopene,
which helps ward off cancers,
and when you heat up tomatoes the lycopene levels actually rise!
I make sure to eat tomatoes as often as possible
and I highly recommend that you do the same.
Tomatoes add great flavor and they can be used in all sorts of foods,
so next time you are in the store be sure to
take advantage of this natural wonder!"
credit : http://www.bobharper.com/




POK GAD!! MU JANGE DOK AGAH SGT!!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Aku baru ja balik dari hantar adik aku kat asrama poli..
Kat depan jalan nak masuk asrama tu
depa ada letak penghadang dan ada pok guard jaga
depan tu....
So tadi bila sampai ja kat situ tengok2 pok guard tu
tak dak kat situ then penghadang tu plak terbuka.
so kalo sapa2 pon nampak mcm tu mesti lah masuk.
masuk kereta dah membelok masuk tu la.
aku nampak pok guard tu tengah berjalan mai.
Pandangan agak sinis.
Aku pon kata kat adik aku
" Sat g aku kena marah dgn pok guard la "
adik aku kata tak pa dah masuk dah takkan dia nak marah
so aku pon reverse nak patah balik lepas hantaq tu.
tengok2 penghadang tu dah pon tertutup...
Aku pon p dekat memang xleh nak lalu la kan
So terpaksa lah bukak tingkap dan berdialog dgn pok guard tu


pok guard : nak p mana ?
aku : hantaq adik
pok guard: hantaq dari mana?
aku : dari rumah la
pok guard: adik sem berapa ?
aku : sem 3
pok guard : pastu tak kan adik sem 3 pon tak tau kata xleh masuk
aku : mintak maaf la sbb termasuk
( aku pon terus blah!dengan muka bengang)
pok guard : (dok potpetpot pettt berletiaq )




Huiiihhh.. Tak pasal2 aku kena marah!
Padahal aku bukan pelajaq kat situ pon.
Mentang2 la muka aku muda (ecececee,, Muda la sgt kan)
tapi kalo ibu bapa ada ka hg nak tnya soklan mcm tadi??
Never!
Dah tau tak bagi masuk.
Yang hg p bukak terpelohong tu pasai pa?!
Pastu p mengulaq kat dewan makan..
So salah siapa???
Kalo umah dok ternganga ,
jangan nak salah kan pencuri kalao dia masuk!
Macam tu lah perumpamaan nya...
Memang aku bengang + malu + geram...
Rasa muka setebal buku, bibir setebal selipar!
Pok gad! mu jange dok agah sangat!




%$##@~^&!!!!!

Monday, 18 March 2013

Segmen Lucky March

WEIGHT LOST TIPS - OLIVE OIL !


Google.. 


Olive oil is full of antioxidants,
which help lower your bad cholesterol levels,
but remember
it’s all about controlling how much of it you use!
Always measure out how much you use
or you can use my trick by purchasing an olive oil spray bottle.
It really makes a little bit go a LONG way.
Simply cutting back on unnecessary calories,
like the ones you get from oil,
will help you avoid running up your calorie count
and you will lose weight quicker!

tips brought to u by : http://www.bobharper.com/


thanxx for reading!

Saturday, 16 March 2013

EUBOS HAND AND REPAIR CREAM

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful ladies..
hari ni saya nak share 
satu produk hand cream yg sgt2 bes..
EUBOS hand and Repair care ..


memang bes giler !
bila sapu kat tgn rasa sgt2 lembut 
Sbb fungsi nya pon utk lembut kan tgn ...
kuku pon jadi shiny2 gtu,,,
bau nya pon sgt wangi.. :)
produk ni leh beli kat farmasi ,
watson n guardian..

Must try product ni so
jgn lupa try!
thanxx for reading :)

segmen : FEATURED ME ON BUBBLY


Bloggies... may I catch your attention? ^_^... Segmen ni inspired by Kak Mia Liana sebab... saya gunakan coding HTML sahaja untuk uols join...macam Kak Mia buat... supaya mudah dan senang dan cepat... 

Segmen: Featured Me on Bubbly? adalah 1 segmen di mana ianya merupakan 1 lagi segmen untuk semua blogger blogwalking, follow dan berkenalan sesama kita... Bukan untuk saya sahaja...tapi untuk semua juga... Get to know each other giteww... Jujur ek? Dah join kena blogwalking ke blog peserta2 lain... Hopefully, dapatlah support dan sambutan dari uols... 

Segmen ini bermula dari 5.00 petang 16 Mac 2013 sehingga 5.00 petang 23 Mac 2013. 

Syarat2?
  1. Follow blog Farah's Bubblynotes, Add to Circle Google +Farah Waheda Wahid.
  2. Buat entri bertajuk Segmen: Featured Me on Bubbly?
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste-kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila highlight semua coding, tekan Ctrl + C serentak dan paste ke ruangan HTML anda yer? 
  4. Tinggalkan URL uols dalam kotak komen di bawah. 
Pemilihan Pemenang Segmen:
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang akan menjadi Featured Blogger di Bubblynotes di dalam entri yang akan di-up-kan pada hari Isnin dan Jumaat setiap minggu. 
Jom join? ^_^... I wanna get to know uols better... 
Pemilihan Pemenang Segm

MUSIM BUNGA BUNGA CINTA

Assalamualaikumm..
Anyeong haseyo and heppy weekend to everyone.. :)
baca tajuk entry macam tuan belog di lamun cinta..
actually No .. yes memang dalam hati ada cinta
tapi skrg bukan nak ceta pasal tu.. 
nak ceta pasal pokok2 yg sedang berbunga dengan banyak nya
di merata tempat dan 
kat umah kiter pon ada tau.... 
sejuk mata memandang..
walaupon ni bukan nya sakura atau cherry blossom,
tapi... still cantik..


kan lawa kan.. :)
feel ala2 korea pulak wlopon xleh p sana 


pokok ni berbunga ekot musim.
bulan bila aku x pasti tapi 
since aku duduk kat sini ..
ini lah kali pertama pokok ni berbunga dengan banyak2 mcm ni..



kaler putih pon ada jugak tau... 
tapi pasai jauh sgt aku malas nak p.
masa amek gmbaq ni pon ada 
ja org tengok dgn muka yg hairan..
pelik gak aku tiba2 rasa gila seketika.. LOL


cuci2 mata tengok gambaq musim bunga di korea..
bila xtau nak jejak kan kaki kat sna :)


cantikkkkk sgt... kan,,, :)




Wednesday, 13 March 2013

SEMUA PAKAT DOK KALUIT NAK KURUIH..

Assalamualaikum..
Anyeong haseyooo.. :) 



kawan-kawan opis dok makan ubat kuruih lani.
aku pon mula la wondering dalam hati..
aku ni bila nak kuruih???
Org dok kata macam2 mencemuh pon buat donno ja..
Heran aku. hurmmm..
tapi sapa xmau kuruih kan.,.
letih dok ulang ayat yg sama ni.
tapi lgsung xbergerakk..
malam2 asyik dok menambah lemak ja...
adoiii. cm na nak buat neh ?
tension aku..
ada jugak kawan aku dok pomot2 herbalife..
tapi hampa bukan xtau..
rega mahai.. aku plak jenis x bersungguh..
takut dok keraih dalam botoi ja .
Org nya x kuruih2..
kesian terpaksa turn down kawan aku.
tapi nak wat cena kan....
terpaksa.... hurmmmm..
xtau la nak kata apa dh... 

thank u for reading :)

Tuesday, 12 March 2013

GARA GARA SILAP NUMBER



Assalamualaikum
Anyoeng haseyo beautiful people....
Hari ni aku nak ceta satu kisah menarik.
yang berlaku kat salah seorang pak cik
yang keja di syarikat aku..
Pak cik ni umoq dia dalam 60 an mcm tu,
dah tua dh .. Gigi pon banyak yang luruh..
hhehehehe
Satu hari pak cik ni dia buat satu panggilan telefon.
Tapi di sebab kan dia tersalah tekan satu nombor ,
So panggilan ni masuk kat no telefon orang lain..
perempuan.
SO kalo hampa semua la kan,
Bila tiba2 muncul satu number yang tak di kenali apa tindakan hampa??
kalao aku , aku buat tak tau ja..
Kalo betol2 urgent orang tersebut akan call balik .
Betoi dak ??
ok pastu... pepuan tersebut pon call balik.
Pak cik tu pon cakap dia tersilap tekan..
Mulai dari saat tu,
pepuan tu salu call pak cik tu...
mengadu masaalah keluarga.
masalah belajaq dan sebagai nya.
Pak cik yg innocent ni terus ja layan.
sebab dia anggap macam anak2.
Lagipon aku kenai sgt pak cik ni.
dia bukan nya berada dalam kategori miang keladi.
pepuan tersebut ajak pak cik tu jumpa,
tapi pak cik tu xmau..
panggilan telefon tu kadang2 sampai berlarutan ke tengah malam.
pukul 2 pagi , pukul 3 pagi.
puas pak cik tu explain 
dia ni dh tua , ada anak.
tapi si pepuan ni langsung tak percaya.
Pak cik ni xtau nak buat cam na lagi,
dia amek hammer terus hentam atas sim kad dia ..
habeh cerita.. part ni yg aku tergelak besaq.
so lani pepuan tu xdpat call pak cik ni lagii.
tapi seriously aku heran jugak.
macam xdak org lain dah ka ?
apa terdesak sangat kah dia.
takkan dia xperasan suara pak cik tu 
mcm org tua xdak gigi,, hehhee
sedang kan dia tu budak U...
U mana tu aku rahsia kan..
tapi memang pelik la ..
menggeleng kepala aku bila dengaq pak cik ni cerita.
wujud jugak org mcm ni yer..
kalao baca ni mesti dalam hati mesti ckap,
yg pak cik tu layan buat apa?
kan kan...
tapi aku positif mengatakan pak cik tu tak slh.
aku kenai sgt dia mcm na .. :)
semoga kita di jauh kan dari berbuat perkara yang sedemikian..

thanxx for reading.. :)

Monday, 11 March 2013

NYX ROUND LIPSTICK PARIS REVIEW N SWATCH

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful ladies !
Well i would love to swatch and review another 
NYX Round Lipstick , PARIS...


Here is what u can see inside the tube

Me wearing PARIS :)

Swatch on my lips.


on my skin... :)
Well all i can say is that PARIS have quite similar shade as PAPARAZZI
But PARIS color are much thicker and brighter .. :)
But both are my favorite.
Well the hateful feeling for its smell
have gone since i think
i get used to it .. LOL

Thanx for reading!

Saturday, 9 March 2013

NYX ROUND LIPSTICK PAPARAZZI REVIEW N SWATCH

Assalamualaikum..
Anyeong haseyo beautiful people..
Today i would love to review and swatch another 
NYX ROUND LIPSTICK , PAPARAZZI...


this is how paparazi look like in a tube ..



swatch on my skin...


full face wearing paparazzi.
looks kind of light but it not actually.


swatch on my lips. 
actually this color are more like 
pink light brownish sort of .. :)

what do u guys think ?
Wanna give it a try ?
thanxx for reading!
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart