Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 28 April 2013

KOREAN DRAMA : 7TH GRADE OF CIVIL SERVANT

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
finally hari ni saya dapat menulis
review tentang drama yang sering saya sebut ,
di dalam entry yang sebelom2 ni 
iaitu INI dan INI
Drama yang di maksud kan adalah 
7th grade of civil servant.
The reason aku memilih drama ini adalah kerana 
Choi Kang Hee(as Kim Kyung Ja).
Nama alias dia Kim Seo Won dan Kim Jeong Won
Aku pernah tengok one of her
drama "Protect the boss"
and she was amazing 
and really suit my type of actress.
So why not i give it a try.
Lagipon Jo Woon(as Han Phil Hoon) pon memang aku kenal
cuma tak pernah tengok drama yang
dia jadi lead actor..
dia guna alias Han Gil Ro
dan tak sangka pulak menerusi drama ini
i fall hard for him , hewhew...
lagipon dia sangat charming.
Selain dia ada pulak Chan Sung(as Gong Do Ha),,
Chan Sung ahli 2pm dan
aku memang pernah tengok dia berlakon
dalam sitcom yang lawak gila
iaitu Unstoppable High Kick ..
so memang aku suka dia pon.. 

kalo dh ceta korea ni,
adegan berebut sorg pepuan tu adalah wajib...
tapi beza nya ceta ni 
si perempuan ke dua tu 
suka pada Chan Sung...
perempuan ni nama dia 
Kim Min Seo (as Shin Sun Mi) dan kalo tak salah
pernah berlakon dalam ceta 
"Time Slip Dr Jin"


so mereka berempat ni
adalah egen NIS. 
Sebelom jadi agen ni kena lah
kursus slama setahun.
so sebagai egen depa ni kena pilih
satu nama yang akan depa
gunakan semasa bertugas. 
means nama tersebut bukan lah nama sebenar.



Actually Kyeong Ja dan Phil Hoon 
memang pernah berjumpa
sebelom mereka dapat tawaran 
jadi agen NIS lagi dan berlaku 
sedikit perselisihan faham
antara mereka berdua.
So masa depa dok kursus tu la
mereka berdua ni di temukan semula
dan terjadi beberapa kejadian catfight 
dan kat sini bermula lawak nya.


semasa dalam tempoh kursus 
mereka di ajar dengan taktik2
dan skill untuk menjadi seorang agen NIS.



Yang kat atas ni la trainer mereka
yang bersusah payah meyakin kan orang
atasan yang dia boleh jadi trainer 
utk newbies yang akan menjadi agen NIS.


masa latihan ni la, 
Kyung Ja aka Seo won ni
baik dengan Gong DO Ha.
Han Kil Ro pulak 
wlaopon sering bergaduh dgn Seo Won
dalam masa yang sama
dia mula jatuh hati pada Seo Won 
sebab Seo Won ni lain dr yang lain...


Tapi sayang nya di sebab kan
suspect yang menjadi buruan  NIS
ada kaitan dengan ayah Han Kil Ro
yang merupakan seorang bisnes man tu
telah menyebab kan Kil Ro
di singkir kan dari NIS.
Kesian dia sebab dia memang 
bercita-cita menjadi agen
NIS sejak kecil lagi 
semenjak menonton filem James Bond.


walaupon Han Kil Ro aka Han Phil Hoon 
ni telah di singkir kan,
akan tetapi ketua trainer 
iaitu Won Suk ni bagi dia tugasan
untuk menjaga ayah dia . 
makna nya dia kena perhati kan
gerak geri ayah nya sendiri.
jadi Kil Ro ni bukan betol2 kena buang la..


so selepas setahun,
Seo Won di tugas kan untuk 
menggoda Han Kil Ro
dan mengambil dokumen dari peti rahsia
di rumah Han Kil Ro..
Dia menipu Han Kil Ro yang
dia tak habis pon kursus sebagai NIS 
sebab dia meninggal kan NIS 
untuk ujian kelayakan dalam
bidang penyiaran tapi tak berjaya..
So Han Kil Ro pon percaya..


wlopon dalam tugasan
tapi Seo Won memang 
suka kat si Han Kil Ro ni.
Gong Do Ha pula suka 
kat Seo Won tapi Seo Won anggap 
macam kawan biasa ja..
walaupon terpaksa , demi tugas 
dia menipu lelaki yang dia sayang,
sehinggalah dia dapat
masuk kedalam rumah tersebut.
tapi malang nya dia tak berjaya...
sebab kantoi dengan Kil Ro,
Kil Ro pon marah gila-gila masa tu.



misi NIS adalah untuk menangkap 
JJ yang telah membunuh
salah seorang agen NIS 
satu ketika dahulu, 
JJ pula menggunakan business man 
utk memerangkap NIS.
JJ ingin membalas dendam 
atas kematian keluarga nya 
satu ketika dahulu dan kematian itu
ada kaitan dengan NIS.


Ini lah dia JJ yang di lakon kan
oleh Uhm Tae Wong 
tetapi dia mati sebelom sempat 
membalas dendam.
so sapa pulak yang akan ganti kan tempat dia ?


Ini lah dia adik JJ
Choi Woo Jin yang 
akan membalas dendam..
dia juga di temani oleh 
salah seorang lagi yang menerima nasib
yang sama iaitu Kim Mirae.
Satu ketika dulu ayah depa ni berkawan
dan sama-sama mati kerana NIS


ini lah Kim Mi Rae...
dia juga teman wanita kepada JJ.


mereka berdua kembali bercinta
setelah Han Kil Ro 
sedar yang dia memang xleh hidup
tanpa Seo Won


yang ni masa mereka berdua ni
dalam misi di mana mereka
berdua ni berlakon macam sepasang kekasih..


so macam ni lah lebih kurang
hubung kait antara setiap character,
dan drama ni of course la 
heppy ending..
nak tau ending kena lah tengok..
sure tak kan rasa rugi.. :)


so saya bagi 5 bintang utk ceta ni.. 
kesemua pelakon berjaya
membawa watak masing-masing
dan setiap jalan cerita pon
agak unpredictable dan 
lawak nya jugak agak bersahaja dan santai.. ^_^

nampak sepadan ja depa berdua ni,
walaupon si perempuan lebih tua,
i like them both..


so sesapa yang nak tengok ceta ni 
leh tekan kat SINI
Penat nya menulis...
Thanx so much for reading ye guys.
Now saya nak sambung tengok ceta 
Incarnation of money ..
BYE!!



































Saturday, 27 April 2013

LAGU DAN KENANGAN


Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people.
Wah pagi-pagi lagi hujan..
alhamdullah rahmat dari Allah...
On the way mai keja tadi .
Dengaq radio sinar,
kebiasaan aku setiap hari sabtu... 
Nak dengaq carta Fulamak sinar,
suddenly one of the song,
back when in the my early 20s 
berkumandang di corong radio....
Dan suddenly juga dalam hati terasa 
tersangat sebak dan pilu...
Aku seniri pon tak tau ,
apakah kejadian yang berkaitan dengan lagu itu
since that was happen a long long
time agooo... (cewah mcm lama gila je kan).
Dengan iringan hujan dan dentuman guruh,
u guys leh bayang kan tak
macam mana perasaan i masa tu.. 
Lagu itu masuk ke telinga 
dan turun ke hati,, ewahhh..
Hampir-hampir ja mengalir kan air mata..
Tiba2 ja jadi jiwang ... ^_^


Have this similar things happen to u guys ????
Well teringat masa dulu-dulu,
Kalo frust ja i memang suka dengaq lagu jiwang
berkarat-karat ni..
Pastu kan ayaq mata pon laju ja turun..
Dan hati ni bagai di siat-siat...
Dah tau kalo dengaq lagu cemni
memang akan membuat kan
perasaan sedih tu membuak-buak...
Lirik lagu pulak memang kena atas hidung..
Very-very similar.. @_@
Semua orang mesti pernah alami kan.. 
Kalo sapa tak pernah alami tu makna nya 
dia bukan manusia.. :)
Pandai2 je kan nak kata mcam ni.. 
Anyway i want u guys to enjoy the song
yang telah menyentap sanubari ku...
Walaupon this song di tujukan untuk perempuan 
tapi bait-bait kata dia memang
menyentuh hatii 


thanxx for reading !

P.s : Sekali sekala jiwang apa salah nya kan.. :)




Thursday, 25 April 2013

BACKSTREET BOYS GET A STAR AT HOLLYWOOD WALK OF FAME.

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people...
Sapa dulu-dulu pernah minat kumpulan 
Backstreet boys ??
Sila angkat tangan... 
ya saya lah tu yang angkat tangan paling tinggi..
Masa tu dalam tahun 90 an..
Zaman sekolah dari sekolah rendah sampai ke sekolah menengah
memang minat kumpulan Backstreet Boys.
Masa zaman tu kpop ni langsung 
xpandang.
Semua nya demam boyband.
Dan boy band ni pulak tumbuh macam cendawan.
Macam-macam nama kumpulan masa tu.
Nsync, o town, westlife, boyzone, 
A1, Five, dan the list goes on...
So semalam , masa dok tengok Gala tv tu la
kiter dapat tau yang Backstreet Boys ni
dapat bintang kat Hollywood Walk of Fame.
Dan bintang tersebut merupakan 
bintang yang ke 2485 yang 
bertapak di situ...
So sebagai peminat Backstreet boys ,
saya amat berbangga dengan pencapaian kalian...

Tengok lah depa tengah dok tayang sijil,
semua muka ceria saja..

Masing masing memegang bintang...


AJ.. Masih macam dulu. suka pakai spek mata hitam..

Kevin Richardson 

Brian.. aku minat dia dulu .. hehehehe.
Sebab suara dia sedap .. ^_^
(eh apa yang perut tu buat kat belakang tu

Howie D yang masih sweet macam dulu..

Nick Carter yang dulu nya menjadi kegilaan remaja... 


ni lah muka-muka depa masa zaman kegemilangan dulu.
cute kan.. hehehe


yang ni lagi la Old skool. 
Semua janggut misai xdak lagi time ni


Dengaq kata BSB akan keluar kan album baru
dan sekarang ni dalam poses pembikinan.
haha, macam filem plak..

Apa-apa pon saya harap BSB akan
terus berjaya dan berjaya lagi.
InsyaAllah depa ni akan mai ke
Malaysia tak lama lagii..

Sekian..
Thanxx For Reading~!

Monday, 22 April 2013

JOO WON 주원

Assalamualaikum..
Anyeong haseyo beautiful people..
i would love to tell u guys that
i had fall for Joo Won...
Yes he is korean actor.. ^_^
Joo Won had appear in a few a movie and drama .
The first one was 

Bread , Love & Dream
he play as Goo Ma Joon..
but i dont get attracted to him 
that time since i am so in love with
Yoon Si Yoon.
He play the bad person here anyway . :)



and then he star in a drama call
Ojakgyo Brother 


His first movie was SIU


then he star in a horror movie call
Dont click 


and for the year 2012,
he stared in a drama 
Bridal Mask 


and the latest one 
which had made me like him so much is
Level 7th of Civil Servant , yeah!


I usually know him for acting in 
a serious kind of story.
But this one was a hilarious and funny one..
He look kinda cute when he smile....

i only watch 2 out of all the movie
and drama he was in.
 But i will watch the rest later...

Joo Won..
Sarang hae ... :)


Thanx for reading :)







ENERGY DRINK

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people.
Did u like to drink Energy drink ?
I drink it when i want to do heavy work.
Like when i need more energy
for any occasion .
My choice are 

Pearl Kacip Fatimah  


and Red bull
(This one was suggested by My chocolate Man)


One day while drinking my energy drink.
one of the site uncle tell me that
this energy drink are not good for your health
because it contain a lot of sugar.
At first i thought this uncle just 
being "Mr Know everything".
But then when i went to super market 
to check myself and compare 
with Coke and other soft drink
that we all know contain loads of sugar,
The quantity are almost the same.
Except for the  100 plus . 


which contain less sugar than all
other drink whether it pack
in a tin or a bottle.
Drink like Minute Maid
are also in the list of a drink
that contain lots of sugar.

I thought when i avoid 
drink like Coca Cola, Pepsi and stuff like that,
had made me free from Diabetes.
but now i realize i should 
be more careful when choosing the drink
that i consume.

So next time when you go to shop your 
favorite flavor drink, 
make sure to check the sugar :)

P.s : But of course its ok to consume it once in a while for your craving satisfaction ^_^



Sunday, 21 April 2013

EX BOYFRIEND

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
i hope u had a great weekend.

When i look at a calender today.
something struck me.
I realize today , 
21st of April 2013 
was the date of my ex boy friend birthday..
Its not that i had any lingering feeling
for that person , NEVER.
But Since that date was once special to me,
My own brain remind me about it.
yeah thats the correct asnwer for 
the situation that happen today.
My ex boyfriend of course had 
already get married and have kid.
In Fact my other ex were also married.
So there is nothing left anyway 
since i myself am happy
with my chocolate man.
I was just wondering..
Is this situation happen to u guys too ????


Well . thanxx for reading :)

TODAY`S LUNCH - BIBIMBAP

Assalamualaikum ...
Anyeong haseyo beautiful people..
LVJ baru ja habes lunch ..
(LVJ la sgt , LOL ^_^)
Lunch apa kah,,
nak tau ke ??
Ok meh nak habaq p..
Tadi masak bibimbap...
bibimbap tu apa ..
Korean lovers mesti tahu kann..
nasik yang di cmpur dengan pelbagai bahan.. 
mcm gini lah rupa nya sebelom di gaul.
resipi ni dh di ubah suai 
mengikut kesesuaian bahan yang ada di umah saya ..


nampak menyelerakan x ?
hehhehee... rasa nya memang agak sedap..
dan mengenyang kan.. 
hanya bubuh 1 senduk nasik dengan bahan2 ni
dah pon kenyang .. tak perlu tmbah nasik lagii


yg ni pulak yang dh di gaul.
kalao hmpa semua nak cuba resipi ni.
boleh lah klik kat video di bawah..




selamat mencuba n thanxx for reading!
sarang hae !

I LL BE THERE FOR YOU ^ LED APPLE

Assalamualaikum,,,
Anyeonghaseyo beautiful people...
while watching korean drama 
" 7th grade of civil servant"
@
"Level 7th of Civil Servant ",
I discover this beautiful song tittle
" I ll be there for you"
sang by Korean Rock Band who call themself
LED APPLE.
This is actually the first time
i heard bout them even tho
they have been a band since 2010.


Quite a lovely looking bloke i guess


lovely looking is a given but
the talent is all it takes.
and i guess i will see more of them
in the future.
well , enough talking..
now lets listen to their ost song... ^_^


This song music actually quite similar to
Jet`s Song 
" Look what you`ve done "
what do u guys think ?

Thanks for reading :)

p.S : Will review the "Level 7th of civil servant" drama
once finish :)
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart