Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 31 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART 4 - ICE DOME

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people.. :)
Jom2 nak sambung ceta trip ke Hatyai. 
This time nak ceta pasal Ice Dome pula...
Ice dome ni jugak terletak di kawasan 
yang sama dengan cable car cuma cable car kat
atas , ice dome pulak kat bawah ^_^

Yang ni ada di jual kat pintu masuk.
So sapa2 yang xbawak stokin atau lain - lain 
boleh la beli kat luar ni. :)

Masa masuk tu bear2 besaq ni lah
yang kiter akan jumpa dulu...


smua dah siap berpakaian ..
baju dgn sarung tangan depa bagi ok?
Kasut je kot yang kena sewa ..
kalo ada orang yang pakai kasut yang tak bersesuaian la..


Aku pakai baju sejuk kaler biru ..
sbb yang kaler pink tak muat..
almaklum lah overweight...
awat hidung nampak mcm jambu ayaq ni ? 
hhehehehehe



KLCC .... ^_^


Angkor wat ? maybe ^_^


kereta apa neh ?


pagoda ^_^


masa masuk dalam ni memang sejuk gila. 
rasa mcm nak lucut hidung dgn mulut aku..


papan gelungsur ais.


kat sini mesti wajib amek gambaq. 





yang mcm kat singapore punya ni.


dragon ^_^

 meja dgn kerusi ais.. sejuk!

 posing at kapal lanun..
dok sengeh tapi pipi rasa cm nak lucut


sotong kurita..



 hidupan laut ^_^

last sekali dinasour...
sejuk dalam ni beyond expectation..
bibir rasa mcm nak pecah,
hidung ni pulak berayaq . 
memang sejuk gila!
Rasa mcm nak keluaq cepat-cepat.
tapi terpaksa la duduk lama jugak sbb nak amek gambaq ..
kalo x rugi lah kan...
bayaran masuk 300 bath yeee...

so kalo singgah kat Hatyai,
jangan lupa pi kat Ice Dome okey!
bye!! 

thanxx for reading.,.

Saturday, 25 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART 3 - HATYAI CABLE CAR 2.

Assalamualaikum
Anyeong haseyo beautiful people.
well well. nak sambung lagi trip ke Hatyai.
Sebelom ni saya ada cerita pasal kabel car kan 
so ini still kat cable car lagii.^_^
sebab kat sini tersangat banyak tempat
dan pemandangan utk di kongsi kan bersama.. 

Ini lah perkara pertama yang anda akan
nampak bila sampai kat sini..
dari sini lah kabel car tadi akan membawa anda naik
ke tokong yang ada gajah tu.. 
Tapi kami semua turun ke sini dari 
tokong gajah besar tu dengan naik van,
Masa naik ikut jalan lain,
masa turun plak jalan lain.. 
Kiter pon tak arif sangat since kiter just 
ekot ja mana yang uncle tu bawak ^_^


nak naik atas kena mendaki lagi.
Oh pecah peloh sungguh mai melancong kat sini..
kawan-kawan bukan Islam masuk dalam tokong,
so kami melayu bertiga ni dok luar aja..
amek angin dan amek gambaq.. ^_^

sekarang ni kiter tengah berdiri betol2 kat 
depan tokong yang berdiri besaq.
kat sini memang nampak pemandangan bandar Hatyai.


Nampak dak kat belakang tu 
pemandangan Bandar Hatyai.
Ni kiter dgn kak nurul ^_^


Bas comel ni la bawak pelancong naik ke atas.
kiter xtau la brapa tambang utk naik
dengan bas comel ini .
Tapi nasib baik lah dapat snap gambaq
kat sini ^_^


Waktu ni betol-betol tengah hari
memang panas gila-gila.
tapi tetap maintain wlopon baju di basahi peloh


Pokok ini agak aneh. 
di tanam di tepi jalan nak naik pi kat cable car.
ada buah macam tepurung nyok
pastu ada bunga pulak..
memang agak perak sikit bila jumpa pokok ini. ^_^


Comel sangat poster ni
sebab tu bila nampak ja terus nak amek gambaq..
kalao ada semua nak tahu.
kat dalam tokong ni ada patung lilin tok sami tau.
kawan-kawan kiter cakap memang nampak real.
Nak tau real atau tak, 
jom tengok gambaq di bawah ini ^_^






macam real kan kan ... ^_^
tapi kiter xtau la sami ni nama apa
or dari zaman bila punya.. 


selepas penat bergambaq kami lepak-lepak 
kat sini sat sementara menunggu kawan - kawan lain..
sejuk sebab ada pokok yang rendang 
kat sini. Dapat lah kami berteduh.

Ini lah tuktuk... 
tuktuk ni tengah tunggu pelancong...
walaupon kat hatyai ni takda subway,
transport seperti tuktuk ni
ada di mana-mana aja ..
so memang tak perlu risau la bab pengangkutan ni hokey..


Pemandangan bandar Hatyai.. cntik..
well lepas ni nak ceta pasal
Ice Dome pulak utk next entry..

Thanxx for reading!
bye!













Tuesday, 21 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART TWO - HATYAI CABLE CAR -

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyoo beautiful people..
Saya kembali utk nak sambung ceta 
pasal trip saya kat hatyai..
kali ni nak ceta psl 1st destination
yang kami singgah ..
iaitu Hatyai Cable car.. 
But sadly we all tak naik pon kabel car tu..
we just enjoy the view dan snap2 gmbaq ..
tempat ni dekat dgn Ice Dome dan Hatyai Municipal Park,
cuma kena naik bukit .
Cth nya kalo hampa mai naik keta sendiri,
ada kereta kat bawah yang akan bawak hampa naik..
Dekat dgn kabel car ni ada satu tokong.
Nama tokong ni aku pon xtau sgt
tapi dr atas ni leh nampak pemandangan 
yang sangat cantik.


kami biar kan kawan-kawan cina kami pi sembahyang
kami bertiga plak menikmati keindahan kat sini.
tapi bau colok memang kuat gila la kat kawasan ni.


tokong ni rasa nya tokong gajah kot.
sebab semua nya gajah ja kat sini..
bukan setakat orang cina ja yang sembahyang 
kat sini, orang india pon ada jugak.


kalo nak naek kereta kabel ni
kenalah bayar 200bath.
masa tu bajet tak dak utk ni.
so tak naek la. :(


pecah peloh jugak tau masa nak naik kat atas tu.
so kalo mai Hatyai kena spare ayaq banyak2 tau.
Sebab hampa akan rasa dahaga 
sangat-sangat ...


lepas dah turun amek gmbaq kat sini.
then berjalan masuk van pulak untuk
pi ke cable car yang satu lagi,
yang bersambung dengan yang atas nii.. :)
apa la yang aku cakap ni ye..
hope u guys understand yer...


Gambaq sorg2 memang wajib ada kan,
tembam nya aku ni sabaq je lahh..

nanti sambung lagii yer untuk kabel car 
yang satu lagi pula ^_^

thanxx for reading ~






Monday, 20 May 2013

FOSSIL HUNTER HOBO - AUTHENTIC LATHER BAG

Assalamualaikum ..
Anyeonghaseyo beautiful people...
May i have your attention please... 
kawan saya ada mintak tolong saya 
promosi kan beg ini yang berjenama Fossil
dan di beri nama FOSSIL HUNTER HOBO


Beg ini adalah original Fossil brand
dan belom di gunakan lagiii...
so tersangat lah brand new..


so ini adalah bahagian dalam beg ini .
Ukuran beg ini adalah 
13(width) X 12.25(height) X 2 (depth)
Top handles with 7.5" drop 
and adjustable detachable crossbody strap 
with 21" drop.


Harga pasaran beg ini RM500++
tapi kawan saya nak jual RM450.
Beg ni leh isi barang-barang yang banyak,
so kalo anda jenis yang suka sumbat macam-macam
dalam beg memang sesuai sangat la beli beg macam ni..^_^


yang ni pulak care card utk beg ni..
So kalo berminat leh email me at 
mystique3298@gmail.com
atau pon boleh terus ja email 
kepada tuan empunya beg ni.
reen.areen@yahoo.com


ok TQ for stopping by.. ^_^




Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart