Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 4 January 2014

2013 CHRISTMAS LUNCH WITH OFFICE MATE AT PANN KITCHEN

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people....
Kenapa tiba-tiba up entry malam-malam buta macam ni ?? buang tebiat yeee..
Tak la sebab banyak sangat cerita yang terpending untuk di up kan so kena lah buat cepat-cepat.
After all , ini cerita tahun lepas punya ... ^_^ Macam lama gila kan padahal baru ja seminggu berlalu...
Miss Lee orang kristian thats why lah dia excited nak jamu kami semua makan .
Tanpa melengah kan masa lagi jom check it out gambaq yang terhasil pada hari tersebut,
27 December 2013 ....
Kejadian makan makan ini berlaku di sebuah restoren makanan Jepun Pann Kitchen.
Actually ini adalah kali ke 2 kami semua makan-makan di sini...
Last year punya Christmas pon buat kat sini jugak...

Nak ke restoren ini kena naik tangga dulu yerrr,,,

Sampai ja terus selak menu ... Memang pening gak nak order ni ..
Tapi kebanyakan nya miss Lee dah siap order utk kami.

Aneka Sushi... Sedap ..

Dumpling ! yang ni paling sedap 

Salad yang rasa nya agak so so . maybe sebab dressing dia agak sour kot

Sashimi.. Miss Lee order sikit ja sebab tau dah memang tak ramai yang suka..
aku try telan jugak walau pon kena tolak dengan ayaq .. ^_^

Kimchi steam boat.. sedapppp okay 


Ni dia Miss Le kita ..tukang belanja 


Aku dengan +nur hannis mohamad 

Sotong. 

Makanan yang aku pilih sendiri.. agak menggelikan tekak sebab tak pedas langsung ..
Hampir nak throw up sebab combinasi ayam yang xbrapa nak garing dgn teloq yang di pecah kat dalam ..


Ginger bread man ^_^

Seaweed... rasa nya yang kering lagi sedapp la 


Mereka yang dah kenyang .. ^_^

 Jom jengok interior kedai ni .. ^_^

So so japanese ^_^

Bergambaq selepas dah kenyang .. ^_^


Hadiah-hadiah yang akan di exchange 

Kaunter bayaran ^_^

Ini hadiah saya .. ^_^ Kebetulan dapat hadiah dari +nur hannis mohamad 

Semua tengah happy bukak hadiah masing-masing ^_^


At last but not very least , our picture perfect.. All the cny princess yang Miss Lee sangat sayang.
Sebab kami semua jenis dengaq cakap .. kikikikiki...
I will sure miss all the moment together with them sebab aku kan dah nak kena transfer ..
so so sad ... Rasa nya susah nak dapat office mate yang baik macam depa semua ni.
Walaupon berlainan bangsa dan agama kami saling hormat menghormati antara satu sama lain..
Sure takkan jumpa dah rasa nya .. kat mana nak cari orang cina yang care about your praying time ?
Never kan kalau ada pon 1 in a million...  
Ok lah. setakat ini sahaja untuk kali ini.. Sekian ^_^


22 comments:

  1. Lieya...bestnya makan2..kak ina ni sampai ke sudah tak reti makan makanan Jepun..walaupun famili kak ina suka sangat makan...sedap ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi ja yang sedap pon kak ina .. yang lain tu banyak yang rasa meloya walaupon sedap.. Makanan depa xpedas langsung :)

      Delete
  2. tak pernah rasa makanan macam ni kak,tpi sushi tak minat sangat..hehee..yang steambot tu terliur >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau mirza dah kerja sure dapat makan.. aah steam boat tu memang sedap . rasa dia lan dari yang lain

      Delete
  3. Btl lieya mmg ssh nk dpt bos cina yg concerns mcm tue.. dulu akak pernah dpt sorang bos cina nie yg tak tahu nk hormat agama kita langsung.. siap tanya uols mmg kena sembanyang banyak kali meh..sbb dia sangka staff dia mengular.. apa daa..masa tue mmg rasa mcm nk ketuk kepala ja kepala dia.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan bos yang concern tu kak.. member2 tu la. bos saya pon mula nya mcm heran kan awat dok semayang lama sangat . Dulu kami semayang kat masjid luaq . tapi sebab dia macam ingat kami mengulaq jugak kami pon smyg kat opis terus .. hehehheee.. lepas tu ok ja lah.. dah boleh paham dah ..

      Delete
  4. I is so hungry owedyy :( Btw cantik sweater/cardigan zebra tu. Can I have it? xD It's hard to find people who really care bout u and top of it, respect kita. Seronok kan bergaul dengan org macam ni.. :) Its okay, kak. Kat tempat baru maybe you will find better people or even if not, God put you there so you be their example :) Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik ye cardigan akak.. hari tu akak beli dua tau satu kaler kelabu ni satu lagi hijau olive.. :) nanti kalo nak kasi hadiah kat vee akak cari yg motif zebra lah ekkk.. ^_^ luckily pejabat akak nanti ada akak , kawan akak dan bos ja. so xdak la tension sangat . kalau dok kat HQ tu memang cnform la sebab sana semua nya cina dan belom tentu baik2 macam kawan2 akak :)

      Delete
  5. bestnye dapat mkn free..sushi lak tu..lieya transfer ke mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... best2.... transfer ke subang ^_^

      Delete
  6. wah.. nampak sedap makanannya.. tak pernah lagi mencuba makan makanan jepun..
    p.s: selamat hari lahir lieya.. akak tahu lepas baca entri di blog sally.. semoga dipanjangkan usia dan diberkati oleh Allah selalu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kena cuba lah one day . tengok akak boleh masuk tak dengan makanan jepun .. :) tq ye kak for the wish... ^_^

      Delete
  7. lepas ni boleh belanja akak kat restoren makanan jepun tu.. :D


    Entri Terkini: Manis Tapi Menyihatkan

    ReplyDelete
  8. nampak sedap sangat lieya teruatama sotong tu..
    tapi bab makanan korea ni akak failed la makan..
    aritu try la makan sushi, ehhhh tak leh masuk..tekak melayu kebal sangat kot..
    tingin tu memang la..terliur jer tengok orang makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak kalau korea ok lagi kak sebab ada gak rasa pedas. jepun memang tak leh blah.. tersilap gaya muntah sebakul .. hikhik :)

      Delete
  9. wow..memng terliur tgok sushi tu..sedap habis...
    best lpas tu berexhange hadiah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sushi tu memang marvelous sangat ^_^

      Delete
  10. Sushi..sgt sedap...sya suka mkn salmon sashimi..cicah dgn wasabi..mmg best..bertuah lieya ada kawan2 yang baik ati mcm ni... ^_^

    ReplyDelete
  11. mmg best la ade member2 cm nie.. jepun pun ader kimchi jugak ey.. br tahu...

    ReplyDelete
  12. seronoknya. hahahha owhh situ mmg banyak erk makanan korea. dumpling bagai. huhu menarik tp jauh. seronok la kak lieya. hehe

    ReplyDelete
  13. tgk sushi tu...aihhh nak nak!! hehe :P

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart