Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 7 January 2014

COUNTING THE DAYS ^_^

Percaya tak lagi 3 hari aku akan meninggalkan negeri tercinta ,
my lovely family and my cuddly cuttest TOTOI ????
Percaya atau tak itu lah hakikat yang terpaksa di harungi demi sesuap nasik..
Lagipon memang tak ada pilihan lain selain dari berhijrah ..
Aku dengan Diana hari-hari message dan kadang-kadang call...
Planning macam-macam dan selagi tak sampai masa nya selagi itu lah asyik dok berbincang ...
Actually tarikh yang di pilih itu adalah tarikh yang aku pilih sendiri.
Mr. Goh bila dia call mesti dia tanya aku nak pi bila...
So sebab dia dok tanya aku decide sendiri senang ...
Aku pon dengan kudrat tulang 4 kerat terus message kat dia kelmarin.
Nak cakap rasa malu pulak kan kalau message tu ok lagi..

" Mr Goh , saya dengan kawan jadi pi sana hujung minggu ni. Saya bertolak 10hb malam.
Pg 11hb sampai . 13hb start kerja .Kalau tak jumpa rumah kami 
tidoq kat pejabat pon tak pa "



Kalau ikut kan aku seorang diri memang aku buat bodoh ja .
Biarlah Mr. Goh yang decide sendiri.. tapi sebab kawan aku ada sekali,
dan dia pon dah berhenti kerja 5hb Jan yang lalu so takkan lah nak biaq dia tanam anggor lama-lama kan...
Lagipon rumah pon masih belom jumpa so better kita habaq seksiap kat depa
dan senang depa nak cari rumah secepat yang mungkin....


Aku message tu waktu pagi , then dalam pukul 3pm dia pon balas ..
dan bersetuju... Pastu dia call aku dan kami pon dah decide akan jumpa kat office tempat
nak kerja nanti.. Rumah pulak dia cakap 3km dari pejabat so dekat je lah kan..
Kalau naik kereta la .. Kalau jalan kaki memang pecah peluh la.
Mula-mula dulu dia kata nak cari rumah depan office tu ja tapi maybe sewa terlalu mahal kot.
So sebab aku bawak kereta senang lah kalau sewa umah yang jauh sikit kan... ^_^



Dalam minggu ni memang agak sibuk lah... Caya tak Liya yang tak pernah sibuk tetiba jadi sibuk pulak kan..
Yela nak kena hand over semua task aku kepada kak Nurul... kesian kak nurul.
Nanti kena migrain pulak lah dia... nak buat keja dia dengan keja aku lagii.
Tapi nak buat macam mana kan dah terpaksa ... kena jugak lah bagi kak nurul buat...
Pastu nak bersih kan sarang tikus yang aku dah create selama aku bekerja kat sini lagi..
Fuhhhh.. memang makan masa lah kan... So kalau aku tak sempat nak buat site visit kat blog hampa semua,
jangan marah atau kecik hati noooo.. InsyaAllah ada masa aku akan pi kat hampa ..
As always lah kan.... ^_^



Last but not very least , Wish me luck yer kawan-kawan semua...bye!_!


27 comments:

  1. waahh,,, lieya nak travel kemana tu, diharap semuanya berjalan lancar ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya transfer kerja ke subang la mama :)

      Delete
  2. Lieya pindah kerja baru ke..apa pun mudahan semuanya berjalan lancar ya ;)

    ReplyDelete
  3. yeay2 lieya nk mai kl :) :))))
    nanti aku , sinah and lida pi jumpo hg ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay yay .... ^_^ jumpa deh nantiiiii

      Delete
  4. moga lebih baik bekerja di tempat baru tu ye...

    ReplyDelete
  5. lieya...tahun baru..tukar mood baru ye dik..tak apalah asalkn lieya selamat,sihat dan mendapat rezeki yang diberkati alhamdulillah..syukur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kak... :) harap-harap pon macam tu la

      Delete
  6. sedih pulak dgr uols nak pi KL tu
    mcm dah rs jauh dah skun huhu
    papepun all the best
    nti dpt umah sewa buat lah open house haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.. kalo wat open house kak el tak datang siap lah. hehehhe :)

      Delete
  7. Wah..bolehla jumpa lieya lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay boleh lah jumpa nanti... hehehe :)

      Delete
  8. semoga dipermudahkan lieya..take care di tempat org..

    ReplyDelete
  9. selamat berhijrah ke tempat baru dan semoga segala urusan dilancarkan serta dipermudahkan...

    ReplyDelete
  10. Pindah rumah ke Leeya?Pindah mana tuh

    ReplyDelete
  11. diharap semuanya berjalan dengan lancar.. :)

    ReplyDelete
  12. Dok dkt dah tu bebila boleh mengopi!

    Tu transfer mai dok sini gaji dah kira semua ka dengan kenaikan segala belanja almaklom la dok Perelih ikan temenung sekilo 4-5 hengget ja dok sini mau sekilo 7-8 hengget...ahahhaaa...

    Good luck sis!

    ReplyDelete
  13. all the best kat tempat baru ye :)

    ReplyDelete
  14. wahh pergi tempat baru ^_^ selamat bekerja di tempat baru

    ReplyDelete
  15. Welcome to subang n moga sukses kt tempat baru tau mesti rindu kt kg kan nanti :-)

    ReplyDelete
  16. selamat bekerja di tempat baru.. mmg bizi la time tu... faham2...

    ReplyDelete
  17. Welcome to KL yaww~ hehehe...nanti dah sampai roger ye.. :D

    ReplyDelete
  18. yeayy berkumpul la ramai2 nt. hehe

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart