Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 13 January 2014

JUMPA MY BFF SELEPAS 2 TAHUN TAK JUMPA

Assalamualaikum ....
Anyeonghaseyo beautiful people.... ^_^
Hari ni hari ke 3 aku kat sini ^_^ 1st day at office .........
Kelmarin aku dengan Diana pi jalan-jalan cari tempat best.
Semua ikut sign board ja,, Umah kami dekat sangat ja dengan bandar Shah Alam ,
so senang lah nak ke mana-mana kan..... 
Shah Alam aku tau jalan-jalan dia sebab pernah dok kat sana ....
So sampai ja kat Shah Alam tu memang boleh lah nak cari jalan...
So kami decide nak pi ke IOI mall di Puchong.. 
Senang Mek Tie nak mai jumpa aku ..
Kebetulan masa tu dia dok kat umah Mak mertua dia di USJ ..

Aku suka sangat pokok ni... comel sangat .. Selalu time raya cina memang ada 

Ni makanan kegemaran aku kalau aku pi makan kat Jusco ..
Nasik ayam sweet and sour , tapi yang ni kurang la sikit...
Tapi aku telan jugak la... dah bayaq dah kan.... 

Nasi claypot ni Diana yang punya ... tak berapa sedap jugak macam hangit sikit

Ni lah my bff Diana .... ^_^

Ni semua kenai dah kot... Tak dak wonder cam nahh .. so macam ni jelah..
Muka ori .. hahahhahha ^_^

Mek Tie n family dia... ^_^ 


Nurin... mula-mula malu . Lama sikit dah suruh auntie Liya dia dukung.
Dengki sebab dok dukung adik dia ..

Mek Tie dengan anak ke dua nya ... :) Farish Irfan...
Sedap dukung si kecik ni sebab ringan sangat-sangat...
Lepas tu dia tak banyak peel.. senyum ja memanjang .. Nangis pon tak..

Hehehhee.. comel ja dok nganga sambil menguap...

Lepas jumpa dengan Tie kami pi ke Tesco Shah Alam ..
Singgah sat umah adik Diana makan-makan pastu balik terus..
Sampai kat umah pon dalam pukul 8.00 pm macam tu
Masa nak cari jalan balik tu tawakal ja tapi alhamdulillah dapat cari jalan balik 
walaupon pada mula nya macam ragu-ragu sikit sebab tak berapa nak kenal jalan...

Sekian ......... ^_^

P.s : Belom sempat nak blogwalking dan tinggal kan komen kat blog kawan-kawan.
InsyaAllah akan go through satu per satu 

46 comments:

  1. Nasi ayam sewwt and sour tu nampak mcm kurang menarik la..
    tapi kalau lapar telan jugak la kan lagi2 kalau dah bayaq hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betoi sebab bayar ja kalo free memang xmakan dah huhuhu

      Delete
  2. dah hari ke3..blh dah hafal jln2 kat cna tu

    ReplyDelete
  3. nampak sedap nasi ayam tu lieya.. dah lama nanti mesti expert dengan jalan-jalan di sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sedap kedua2 tapi telan jugak la .. huhu.. InsyaAllah la kak :)

      Delete
  4. wah,akak da pndah kl da ye^^ jalan sokmo la kak ye,hihi

    ReplyDelete
  5. dah touch down tade calling-calling pun...wuwwwuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally!_! nanti yer kita jumpa .. lepas raya cina ke hehehhee :)

      Delete
  6. waaa..dunia ni kecil kan... boleh je jumpa dgn org2 yg kita kenal wlupun btahun tak jumpa. cuma masa dan keadaannya je kita tak tahu kan kan :)
    nanti liza p kl bolehlah kita jumpa kan kan :)

    ReplyDelete
  7. akak tengok nasik sweet sour tu pon dah tau tak sedap..nampak sangat kureng rasa tuh..tak pa lenkali order menu lain pulak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak.... :) kak kan pandai masak kan.. mesti tahu makanan sedap atau tak :)

      Delete
  8. hamboihhh jalan sakan na.. nanti mai area KL pulak... sure sesat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeee.. nanti la kak.. KL tak berani masuk agii :)

      Delete
  9. seronok je jalan2 kan akak? huhu nt jumpa dekat KL bawak hana jenjalan pulak tw :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure hana .. nanti kita jalan2 sama2 yeeeee :)

      Delete
  10. wehhh ya. dkt doh umah kito tu. nati aku masak sedak2 mu mari umah aku dehhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulih la cek .. masak sedap lahhh .. hehehehe :)

      Delete
  11. Ooo..dah pindah sini..hehehe...nanti turun p.klang ..boleh jumpa akak..:)

    ReplyDelete
  12. Syiookkk dak angin Shah Alam Liya... Nanti nak jumpa Zaza tu ajak akak sekali na...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan la kak... tapi tak sama dengan kat kg .:( insyaAllah kak nanti roger2 la yerrr..

      Delete
  13. sedap oh makanan yg akak makan tu :O bestnya dpt jumpa kawan lama. mesti rindu sangat dgn diorang, saya pun lepas dah habis skola tahun depan comfirm rindu kat kengkawan balik T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... rindu sangat tapi kami selalu contact almost everyday so memang jauh d mata tapi dekat di hatii :)

      Delete
  14. Wuuu.. All the best kat tempat baru.. HEHE :)

    ReplyDelete
  15. cantik2 belake..mesti best kan jumpa bff..miza palka tak sabar nak tunggu bff datang umah dari kelantan..hehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow bff datang umah yerrr.. slmat bergembira dgn bff :)

      Delete
  16. Sedapnya nasi tu...Salam Maulidul Rasul 1435 Hijrah Lieya!!!.

    ReplyDelete
  17. akak dah pindah shah alam ke? salam maulidur rasul kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye zizie :) kak kat shah alam ni .. Salam maulidur Rasul

      Delete
  18. Fiza selalu jugak ke tesco shah alam tu sbb adik study area sn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheheheeeee... mna tahu kot terserempak nanti... Jngan tak tegur pulak hehehe

      Delete
  19. Nad tak reti sgt jalan Shah Alam peninggggg! Haha kejap dekat seksyen tu pastu tetibe dah seksyen lain pulak haih haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheeee. hentam ja nad. akak main ikut sign board ja.. mujur lah jumpa tmpat yang di tuju

      Delete
  20. bestnya dapat jumpa Bff.. dapat makan2.. dapat sesat jalan.. opssss!! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahhhhhh :) best la kak even sesat pon

      Delete
  21. tak pernah try pun nasi ayam sweet sour tu.. kalau claypot tu selalu.. hihihi

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart