Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 3 January 2014

RUGI RM 17.25

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people... ^_^
Hari ni Liya masuk lewat kerja sebab pergi ke Etika untuk renew insuran kereta ..
Alhamdulillah NCD 25% tu dapat so kos untuk insuran ni hanya lah RM700++ sahaja...
So lepas siap bayar semua nya , pegawai kat Etika tu pon bagitau tempat
untuk aku nak renew Roadtax aku dengan guna MYEG.
Dia cakap boleh ja depa nak tolong buat tapi sebab hari ni Jumaat so tak sempat lah.
Kalau nak pun isnin ni baru dapat... So aku pon pikiaq...
Kalau isnin mesti nak kena masuk kerja lewat lagi , baik buat seksiap..
Aku pon pi lah kat Agen insurans persendirian yang pegawai tu suggest..
Siap buat semua depa pon habaq harga untuk roadtax guna MYEG tu....
RM40 sedangkan kalau buat kat etika dia cakap RM15 ja....
Aku tanya dua kali tau harga tu ... tetap jugak orang tu cakap RM40.
Mau tak mau kena bayaq jugak la kan ... dah dia siap print dah roadtax aku tu.
So sampai ja kat opis aku pon bukan myeg.. Maklumlah tak pernah buat kan..
So buka punya buka dapat lah aku sesuatu macam kat bawah ni....

 Nampak tak ? Bayaran sebenaq nya hanyalah RM22.75 sahaja ..
So depa ambil untung 100% ... Syok nya meniaga insurans kan ?
Nasib baik masa renew insurans tu tak pergi kat agen kalau tak memang kena katok kepala betoi-betoi la.
Tapi tak pa la.. Bukan rezeki aku tapi rezeki depa..
Next time tak payah nak jimat masa tapi pilih lah yang lebih murah ^_^
Ok lah nak buat kerja sat sambil mencuri tulang dan berjalan-jalan di blog kawan-kawan ^_^
Bye semua !_!

15 comments:

  1. tak de rezeki la tu.. takpe lah.. janji semua urusan dah settle..

    ReplyDelete
  2. xpela, anggap upah utk diorg la tu ye :)

    ReplyDelete
  3. betul tu kak, next time biar la terbuang sikit masa untuk dapatkan yang murah tu.. zaman sekarang ni kena jimat.. hihihi

    ReplyDelete
  4. memang untung berniaga ni..tak pe..tak da rezeki hari ni :)

    ReplyDelete
  5. Betul. Sekarang kena jimat gila. Huhuhu. Bagus akak ni. Positive thinking!!!
    Keep up kak <3333

    ReplyDelete
  6. salam jumaat Lieya....memang rezeki nak abis byk tu...:)

    ReplyDelete
  7. Depa ambik upah la tue lieya..akak lebih suka direct ngn syarikat insurans..so tak dak la kena bayar double..lepas nie tahu la kan... =D

    ReplyDelete
  8. Amboii..upah sekali ganda harga tu. Kalau setakat dua tiga ringgit takdak heran sgt. Xpe la, takde rezeki.

    ReplyDelete
  9. ish..ish..kalau mcm tu next time buat je sendiri...geram je dgr..byk tu...bleh buat mkn tgh for 3 days kan

    ReplyDelete
  10. makan duit menipu ni...seronok dia sekejap je -_-'

    ReplyDelete
  11. Out of topic sat; nama akak mmg Lieya ye?? Wah. Ingat nick name. Cantik laa :D So unique!

    ReplyDelete
  12. teruknya macam tu.. akak pun tak pernah tahu berapa sebenarnya insuran kereta akak sebab selama ini akak terus membayar kepada agen je, mungkin juga kena tipu juga kot.. huhu..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart