Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 27 January 2014

TAKUT KENA POTONG!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people.... ^_^
Remember last time aku ada cerita aku di hantar oleh dua orang uncle chinese kan..
To rewind lets read this entry! ok now remember ?
Salah seorang uncle tu yakni uncle ah wai belom berkahwin...
Utk memecah kesunyian aku pon mula bersembang dengan ke dua uncle tersebut.
Sebab uncle tu belum berkahwin dan umur nya dah 48 tahun so aku pon tanya lah..
" uncle , kenapa uncle tak kawen ? 
Uncle pon jawab , " Kita orang susah , macam ada amoi yang nak. 
kereta pon buruk. amoi cina penting kan duit. tak macam amoi melayu.
Hati amoi melayu banyak cincai. Mereka nak hidup bersama dan bahagia dengan pasangan
bukan nya penting kan wang semata-mata "
Oh macam tu ye uncle.. aku pon mengiaka pn sahaja....
 
" Orang melayu pakai motor pon boleh kahwen, kalau orang lelaki cina banyak susah.
Kena sediakan semua nya complete baru boleh kahwin .... "
" Kalau tak payah masuk islam dan tak payah potong , mesti dah ramai lelaki cina
yang pilih lelaki melayu " 
Aku terkedu dengaq ! oh macam tu ye,,, jadi kerana takut kena potong je lah.... 
Kalau tak mesti ramai orang cina dah pilih melayu kan ? hikhik...
Syabas kepada lelaki cina yang dah memilih amoi melayu... kamu memang seorang yang berani !
So kenapa aku cerita benda ni kat sini.... Nak habaq yang orang cina respek kat perempuan melayu !_!
Tetiba rasa berbangga kembang semangkuk tak tentu hala.....
Ok bye!. tq for ta your precious time reading this ^_^
P.s : Walaupon hati perempuan melayu cincai, jangan lah pakat dok take advantage.
Sebab ramai perempuan melayu di luar sana yang dalam diam menjadi ketua keluarga ,
Memikul tanggungjawab seorang lelaki dalam menguruskan rumah tangga... 
So lelaki please take note!

22 comments:

  1. "Hati amoi melayu banyak cincai." hahaha.

    ReplyDelete
  2. hehehe kelakar la plak baca kisah lieya :D..ingtkan lelaki cina tak suka ppuan mlyu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah sebelom ni pon berpikiran cm tu jugak... :)

      Delete
  3. tiba2 uncle tu ajak Lieya couple dgn dia.. caner?? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uisssshh kak zaza... simpang malaikat 44 . dia dah ada a soh dh .. jnda siam hehehee

      Delete
  4. ahaha bila baca tajuk jm ingat kena potong queu rupanya potong lain yeahh mmg betul perempuan melayu mmg byk berkorban ttp lelaki melayu sukar menghargai. Klau ada yg berani kena potong Jm org pertama masuk q hahaha. Lieya ckp sama dorang buat pe mau takut tak sakit ma kasi letak obat heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaa.. tu la,, dah cakap dah.. sakit sekejap ja bahagia selama nya. hehehee :) oh JM minat chinese man yeeee

      Delete
  5. Hati amaoi Melayu cincai sebab depa tau lelaki Melayu pilihan depa akan ada tanggungjawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak... semoga semua nya tidak tersalah pilih kan kak :)

      Delete
  6. senang nye pemikiran dia yer.. mujur la ada bab potong2 nie.. haha.. br dia tahu bkn senang nak dapat amoi hati cincai.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa,, kan ,, cincai2 pon susah nak d gapai.. :)

      Delete
  7. tak apa kalau rasa bangga kembang semangkuk tu hahaha :D
    kot2 ada rezeki ker kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huissshhhhh.... tak mo lah. biar tak kawen sampai ke tua daripada kawen dgn org tua... :P

      Delete
  8. btul.. kawan2 cina yg lelaki mmg kagum ngan perempuan melayu.. lagi kurang ajar.. dorang lebih suka pelacur melayu drpd bangsa lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. that was very rude.. ! tp salah perempuan melayu jugak kan. kenapa nak jadi pelacor ? byk lagi kerja lain yg halal

      Delete
  9. yeah. i'm so proud to be malayan girl ! hahaa

    ReplyDelete
  10. Yep..mmg byk kawan2 chinese lelaki ckp mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  11. Salam Lieya. Uncle tu ckp mcm tu ya? Lol. Funny la uncle tu. Tp kan sebagai wanita, x kira la bangsa apa, kena juga take harta lelaki as consideration bila nak kahwin. Its not the 1st priority of course but still important. Dalam Islam pun harta is one of the criteria kita kena tengo dalam mencari jodoh. Kebanyakkan kes cerai is due to financial problems.

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart