Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 18 February 2014

BIO-ESSENCE BIO PLATINUM BB CREAM

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people and selamat pagi.. ^_^
Hari ni nak update pasal bb cream yang baru seminggu aku beli.
Beli ni pon sebab stock akhir dan harga nya pon 1/3 dari harga asal!
Ish dia ni barang stock akhir pon dia mau beli nooo.. buruk muka baru tau..
Actually muka memang bukan licin pon so kalau setakat nak naik jerawat lagi ,
rasa nya macam tak nampak ketara sangat perbezaan nya... ^_^
So krim ni di jangka kan expired pada bulan 4 so sempat lah aku nak habes kan
kalao aku pakai krim ni 2x sehari.. ^_^

Jeng jeng ini lah dia ... :) 10 in 1 lagi dia punya benefit habaq hang .. :)
Meh cek senarai kan kat sini okay.. 

1. Enriched with platinum to nourish the skin, protect against free radical damage and
revitalize skin.

2. Platinum is the rarest and most stable form of precious metal, it not only makes skin more radiant,
but also lighten fine lines and wrinkles.

3. Light velvety texture, effectively conceals flaws with natural, nude finish.

4. Enriched with tanaka extract to make skin fairer and keep it cool even under the hot sun.

5. Refines pores and smoothen skin.

6. Nourishes skin with herbs, nutrient & mineral element to revitalize skin.

7. Regulate oil secretion 

8. Protect skin from harmful Uv rays and external pollutants.

9. Moisturizes skin to prevent dryness.

10. Reveals flawless, radiant & natural make up.
Look younger and more charming,


Direction : Sapu ja kat muka yang kosong tu..
Make sure letak bedak ye.. sebab bb cream ni tak macam bb cream yang lain,
tak pakai bedak pon tak pa. yang ni wajib pakai okay ?
Pastu mekap la macam biasa.... ^_^

Selamat Mencuba.. Harga asal kalao tak salah RM80++ atau RM70++ 
tak ingat sangat.. ^_^

28 comments:

  1. kita guna bb cream silkygirl je lieya ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try yang made in korea punya sure puas hati :)

      Delete
  2. akak tak pernah guna bb cream nie...

    ReplyDelete
  3. Akak tak berkrim2 dah skrg...mood segan nak mampoihhh...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak! pakai krim kak baru awet muda . hikhik :) cuba lah bb cream kak tak yah tempek bedak dah,, tapi guna brand lain la mcm simply ct ka

      Delete
  4. bio essence memang bagus tapi akak tak pernah pakai, ramai kawan2 akak yang pakai kata bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak memang bagus dan ada banyak range pulak tuuu. bila kak nak try pulak ?

      Delete
  5. jenama ni mmg feymes..
    slalu gak tgk iklan dlm tv.
    shark nk pakai?
    x sesuai u :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik .. shark nak pkai memang tak sesuai tapi kalo bb cream made in korea tu boleh ja org laki pakai pon.. ^_^

      Delete
  6. muka dah cantik pakai apa pun cantik cheq.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem kak jah... muka kita kalah bulan punya permukaan kak,, lubang sana lubang sini boleh tekak manik2 kat lubang tu. hihihi

      Delete
  7. tak pernah try.. tapi, ada jugak member Rose yang memang guna ni..

    ReplyDelete
  8. npk gebu gitu.. tapi nak pakai kene ikut jenis kulit jugak kan.. takut tak serasi.. lieya dah ok dgn produk nie.. so boleh la teruskan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lieya baru pakai ja ni fiza :) sj test alang2 dia jual 1/3 price asal .. hikhik "_"

      Delete
  9. kita jarang guna BB cream coz macam nipis sangat...kejap aje dah melt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. raudzah try yg made in korea tu la.. paling2 best . bedak pon tak yah pakai dah .

      Delete
  10. Wah wah wah :D
    Piwittt hehehehe now i know apa rahsia kecantikan kak lieya hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni baru try ja dik sebelom ni pakai brand lain . tapi still bb cream.. :)

      Delete
  11. skrg ni baru pandai ber BB cream..tu pon pakai BB doll foundation..superb beb

    ReplyDelete
  12. Zara pakai bb cream garnier jaa.. hehe

    ReplyDelete
  13. Ok...ke kaki lieya cream ni...br first nak pkai

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Ok...ke kaki lieya cream ni...br first nak pkai

    ReplyDelete
  16. Ok...ke kaki lieya cream ni...br first nak pkai

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart